. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Να αρχίσετε να σκέφτεστε την μετά την πανδημία εποχή και το ΧΘΕΣ που τελείωσε


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ

Αν σκεφτεί κανείς σε πόσα έχει αποτύχει το ΧΘΕΣ της πολιτικής ζωής, σίγουρα θα σκεφτεί πως αποκλείεται να επιβιώσει ΞΑΝΑ σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Το ΧΘΕΣ επιβίωνε μέχρι τώρα γιατί υπήρχαν καύσιμα. Τώρα δεν υπάρχουν και δεν νομίζω κανένας να έχει όρεξη να κάψει θερμίδες για να επιβιώσει το ΧΘΕΣ. Δεν το χρειάζεται.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η φύση ξεφεύγει απο την περιοδικότητα όταν πρόκειται να αλλάξει μορφή. Αυτό μας λέει πως για να παραμείνει μια κατάσταση όπως η πανδημία για πάντα, ΔΕΝ θα πρέπει να χαθεί η περιοδικότητα. Σε αυτό υπάρχει ένα μυστικό που το ξέρω εγώ και αυτός που έβγαλε τον ιό! Vampire bat

Θα υπενθυμίσω δύο  προηγούμενα άρθρα μου:

  1. Επιδημιολογική σχάση μεταλλάξεων -- Μαρτίου 26, 2021
  2. Κορωναϊός. Τί θα συνέβαινε με δύο ΝΕΕΣ παραλλαγές ταυτόχρονα χωρίς να τις πιάνουν τα εμβόλια; -- Ιουνίου 08, 2021

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η S-ΠΡΩΤΕΙΝΗ

Tην ίδια ακριβώς άποψη εξέφρασα σε ανάρτηση μου στο FB πριν ένα μήνα. Πρόσθεσα τότε και την παρακάτω εξομοίωση μου (δεν είναι αντιγραφή από κάπου) για να εξηγήσω πως αυξάνεται η πίεση σε μια αρτηρία τοπικά, αν υπάρξει φλεγμονή. Ήθελα να κάνω κατανοητή, την αύξηση των κινδύνων θανάτου σε εμβολιασμένους και σε ασθενείς από COVID-19 σε αεροπορικά ταξίδια, λόγω αύξησης της αρτηριακής πίεσης με το ύψος αλλά και σε μελλοντικές εμφανίσεις εγκεφαλικών απο αύξηση του αριθμού των ακίδων.

Η ανακάλυψη της ύπαρξης του φαινομένου ADE και για τον COVID-19 θέτει εκτός χρήσης τα υπάρχοντα εμβόλια, που δεν έχουν μελετηθεί για να προλαμβάνουν το φαινόμενο αυτό. Δεδομένης της υποκειμενικότητας του φαινομένου για κάθε ασθενή, δεν μπορείς να πεις πως τα εμβόλια με τις ακίδες τους σκοτώνουν άμεσα. Σε βάθος ορίζοντα όμως με τον εμβολιασμό για νέες παραλλαγές και προϊούσης της ηλικίας, το θέμα μπαίνει στη συζήτηση.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ Δ και Λ

Πρόσφατα παρουσιάστηκε η μετάλλαξη Δέλτα και πριν λίγες μέρες η Λάμδα. Και οι δύο μεταδίδονται εύκολα και βάσει της γενικής αρχής αναμένεται να έχουν μικρότερη θνητότητα απο την Αλφα.

Γιατί χρειάζεται εμβολιασμός όμως για ένα κρύωμα;

  • Όσο αυξάνει η παράμετρος Ro τόσο χρειάζεται μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Για Ro>5 χρειάζεται πρακτικά εμβολιασμός 100%, υπό τη προϋπόθεση αυτός να αφορά μια παραλλαγή που έχει μεγάλη θνητότητα. Στη περίπτωση της Δ και της Λ η θνητότητα είναι πολύ μικρή. Γιατί χρειάζεται εμβολιασμός για ένα κρύωμα; Απλά ΔΕΝ χρειάζεται.
  • Περιμένω αύξηση του αριθμού των παραλλαγών με το χρόνο. Αν αυξάνονται σε αριθμό και πυκνότητα και είναι εύκολα μεταδιδόμενες, τότε αυτό θα είναι ένα αρκετά καλό γεγονός που δείχνει έναν εκφυλισμό της πανδημίας.
  • Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός της διάρκειας της ανοσίας από ένα εμβόλιο. Όπως σας έχω πεί δεν είναι σταθερή (βλέπετε στο σχήμα μέσα εδώ). Αυτό δεν θα επιτρέψει ποτέ να υπάρξει ανοσία αγέλης. Μην ακούτε τί λένε.
  • Θεωρώ λάθος τον εμβολιασμό από ένα ποσοστό και πάνω. Το έχω γράψει ήδη εδώ.

Τα υπόλοιπα άλλη φορά. Καταλάβετε τα παραπάνω πρώτα. Ο Μητσοτάκης χρήζει άμεσης ψυχιατρικής βοήθειας.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.