. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Είναι πολύ επικίνδυνος ο εμβολιασμός πάνω απο ένα όριο. Αδιάβαστη η επιτροπή πάλι.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Μου κάνει εντύπωση πως θέλουν στην κυβέρνηση – με τη συμφωνία της επιτροπής της τόσο επιτυχημένης – να κάνουν εμβόλια σε όλους. Αυτό είναι επιστημονικό λάθος. Να το ανακαλέσουν. Δεν θα πρέπει να εκπλήσει κανέναν τότε να δεί συμπτωματικούς απο το πουθενά. Το γιατί απο ένα όριο εμβολιασμού και πάνω μπορούν να προκύψουν “κβαντικά” φαινόμενα θα το εξηγήσουμε στην ώρα του. Να την έχουν πατήσει πάλι πρώτα. Απλά το  κατέγραψα. Τα μαζεύω…

2. Ενδιαφέρουσα περίπτωση θα έχει να έλθει στην Ελλάδα μια επικίνδυνη παραλλαγή του ιού. Στη περίπτωση αυτή, θα πρέπει κανένας να την δεί αναγκαστικά σαν ξεχωριστό κύμα. Παρακάτω σας δείχνουμε μερικές περιπτώσεις. Στις περιπτώσεις 1, 2 και 3 βλέπετε πως συνεισφέρουν στην καμπύλη των ενεργών κρουσμάτων δύο παραλλαγές του ιού με ίσο, μικρότερο και μεγαλύτερο Ro η μία απο την άλλη. Μεγαλύτερο Ro σημαίνει πως υπάρχει μεγαλύτερη διάδοση του ιού και μικρότερο Ro μικρότερη διάδοση του ιού.

Η περίπτωση 4 έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εδώ θεωρούμε πως κατα τη διάρκεια του πρώτου κύματος της 1ης παραλλαγής εμφανίζεται στον πληθυσμό μια νέα παραλλαγή όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις αλλά λίγο πιο γρήγορα απο αυτές. Η θέση του σημείου Ζ είναι κάτι πολύ σημαντικό για την εφαρμογή μέτρων απο αυτό και μετά. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν να το κάνουν σωστά οι της επιτροπής.

ΙΣΡΑΗΛ: Ακολουθεί η καμπύλη ενεργών κρουσμάτων απο την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στο Ισραήλ. Στην Ελλάδα κλέβουν, δεν έχει νόημα.

Αν συμβεί η καμπύλη κρουσμάτων στο Ισραήλ να βρεθεί μέσα στην κόκκινη περιοχή, τότε τα εμβόλια δεν κάνουν τίποτα πλήν μιας πιθανής μείωσης του ιικού φορτίου συγκεκριμένων μεταλλάξεων στην κοινότητα.

Δεν πιστεύω σε καμμία περίπτωση πως η παρούσα επιτροπή για τον κορώνα είναι ικανή να επιλύσει κανένα πρόβλημα. Ελπίζουν στα εμβόλια αλλά … άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Mετά κάποιο χρονικό διάστημα θα … δούμε ποιός λέει ψέμματα.

+ Πιο advanced μοντέλα θέλουν χρόνο για να γραφούν. Επέλεξα ένα που να γίνεται εύκολα κατανοητό.

3. Σχετικά με τις επιτυχίες της χώρας που αφορά τον αριθμό νεκρών, κάτι δεν κατάλαβε ο Χαρδαλιάς. Δεν συγκρίνουμε χώρες με διαφορετικό κλίμα απο την Ελλάδα σχετικά με τον αριθμό νεκρών ανα εκατομμύριο. Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Γερμανία ή τη Γαλλία ή την Ιταλία. Έχει νόημα να συγκρίνουμε τον αριθμό θανάτων στην Ελλάδα ανα εκατομμύριο σε σχέση με γειτονικές χώρες και σε σχέση με το πόσο αυστηρά ειδικά μέτρα εφαρμόζουν. Η χώρα μας είναι πάτος.

Και το άρθρο αυτό πρωταθλητισμό έχει.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.