. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Χωρίς λόγο οι εμβολιασμοί. Πολύ μικρή η θνητότητα της παραλλαγής Δέλτα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Τα παλαιά εμβόλια δεν φαίνεται να έχουν κανένα αποτέλεσμα στην παραλλαγή Δέλτα (περιοχή 2-3). Αν είχαν, η παρουσία των αντισωμάτων εκ των εμβολίων δεν θα επέτρεπε την διάδοση της παραλλαγής Δέλτα αφού θα μείωνε το συνολικό ιικό φορτίο της αγέλης και θα αυξάνονταν και τα κρούσματα της παραλλαγής Άλφα στη περιοχή (2-3). Εμείς στη περιοχή 2-3, βλέπουμε κλινικά αύξηση της Δέλτα και μείωση της Αλφα!
  2. Υποθέτοντας πως στην περιοχή 1-2 υπάρχει κυρίως η παραλλαγή Αλφα και στη περιοχή 2-3 η περιοχή Δέλτα, η θνητότητα για την Άλφα με το υπάρχον τείχος των εμβολιασμένων είναι (214)/160,000=0.134% και για τη Δέλτα αντίστοιχα (17)/160,000=0.01%. Η θνητότητα της Δέλτα είναι προσεγγιστικά 13.4 φορές μικρότερη απο αυτή της Άλφα για το συγκεκριμένο ποσοστό εμβολιασμού στην Αγγλία, που όμως λόγω της παρατήρησης (1) θεωρούμε ανεξάρτητο του ποσοστού εμβολιασμού στην Αλφα. Για το λόγο αυτό, η θνητότητα της Δέλτα για ανεμβολίαστους αναμένεται να είναι πιο μικρή απο 13.4 φορές απο την Αλφα.
  3. Yπενθυμίζω, πως θνητότητα είναι το ποσοστό των ατόμων που πεθαίνουν από μια συγκεκριμένη ασθένεια μεταξύ όλων των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η θνητότητα δηλαδή είναι ένας αριθμός που αλλάζει για μια συγκεκριμένη παραλλαγή με το χρόνο που τη μετράμε. Η θνητότητα αλλάζει για μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια της παρατήρησης κρουσμάτων. Αυτό μάλλον εδώ το διαβάζετε για πρώτη φορά. Το εξηγώ, γιατί πολλές φορές γίνονται αθέλητες παρερμηνείες σε διάφορες στατιστικές που δημοσιεύονται π.χ. στις πρόσφατες απο την Αγγλία, βλέπετε εδώ. Δεν μπορείς με τόσα λίγα αποτελέσματα για την Δέλτα να συγκρίνεις συνολικά τη θνητότητα της Δέλτα με αυτή της Αλφα. Θεωρώ τον υπολογισμό μου που συγκρίνει τις δύο θνητότητες αρκετά “ασφαλή” για να χαραχθεί μια πολιτική, αν δεν είσαι άσχετος όπως η επιτροπή Μητσοτάκη-Πιπίλα-Καράμπελα.

Σημειώστε πως

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  1. Οι προηγούμενες παρατηρήσεις δεν έρχονται σε αντίθεση με το γνωστό γεγονός, πως όταν αυξάνεται η ταχύτητα μετάδοσης μιας παραλλαγής μειώνεται η θνητότητα της.
  2. Αν και με θνητότητα της Δέλτα μικρότερη απο 13.4 φορές απο την Αλφα, μπορεί να χρειασθεί κάποιο lockdown, καθότι αυτοί που χρειάζονται νοσηλεία μπορεί να είναι πολλοί σε μικρό διάστημα π.χ. σε 1-2 μήνες, που χρειάζεται για να διαδοθεί στον πληθυσμό η Δέλτα. Προφανώς έχει σημασία πότε θα το κάνεις και η επιτροπή δεν ξέρει απο αυτά.
  3. Τα παρόντα εμβόλια δεν έχουν κανένα νόημα να συνεχίσουν να γίνονται και ειδικά στους ηλικίας <50. Πρόκειται για ξεστοκάρισμα.
  4. Ξεχωριστό εμβόλιο για Δέλτα, γενικά δεν θα χρειασθεί. Η θνητότητα της είναι πολύ μικρή.
  5. Ολα τα ανωτέρω δεν απορρίπτουν την ύπαρξη παρενεργειών απο τα εμβόλια, που αναμένεται να δούμε σε βάθος χρόνου.

Ούτε κουλουράκι 40 χρόνια φούρναρης δεν έχω κάψει. Τώρα είναι αργά να κάψω… Στην επιτροπή Μητσοτάκη-Πιπίλα-Καράμπελα έχουν κάψει οικοδομικά τετράγωνα.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.