. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Μάσκες και κορωναϊός σε συνωστισμό. Μια πρώτη προσέγγιση.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ

Είναι γεγονός πως η επιτροπή για τον κορωναϊό απέτυχε. Χρησιμοποίησε πολύ σκληρά μέτρα χωρίς λόγο. Το πρόβλημα είναι πως οι “ειδικοί” ακόμη και τώρα δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν τον κορωναϊό απο εργαστηριακή πλευρά αλλά και απο την πλευρά των λοιμώξεων. Τα λέω αυτά εκ του αποτελέσματος, αφού η Ιαπωνία μόνο με ειδικά μέτρα εξαρχής έχει λιγότερους νεκρούς από ότι έχει η Ελλάδα. Η επιδημιολογία για να προσφέρει πρέπει να έχει σωστή καταγραφή κρουσμάτων. Είναι προφανές πως οι μετρήσεις με PCR γίνονται στον γάμο του καραγκιόζη. Η επιτροπή κάνει πλουσιότερες τις εταιρείες και όλα αυτά ενώ όπως έχω ήδη πεί, ο ιός εξασθενεί (βλέπετε εδώ).

Η κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά αντιμετωπίζει τον κορωναϊό (με Μωυσήδες) ενώ η επιτροπή δεν πείθει αυξάνοντας την συνωμοσιολογία (βλέπετε εδώ, δέστε όλα τα video).

Ο ΙΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ

To θέμα αυτό το εξήγησα εδώ απο πολύ παλιά και πρώτος στην Ελλάδα και αναφέρθηκα σε αυτό σε πρόσφατη συνέντευξη μου στον Focus FM, στη Δέσποινα Μποτίτση. Αναφέρθηκα στη συνέντευξη και στο θέμα των παρενεργειών των εμβολίων, κάτι στο οποίο λίγες μέρες μετά επιβεβαιώθηκα (Ζeneka). Aναφέρθηκα και στη κακή στρατηγική της επιτροπής για τον κορωναϊό, που θα έπρεπε να αφήνει τους νέους να εργάζονται και να προφυλλάσονται μόνο οι γέροι και οι έχοντες υποκείμενα νοσήματα. Αυτή μου την άποψη εβδομάδες μετά στηρίζουν και άλλοι επιστήμονες απο το Χάρβαρντ, την Οξφόρδη και το Στάνφορντ (βλέπετε εδώ).

Στη συνέχεια, μια πρόβλεψη μου με επιδημιολογικό μοντέλο (SEIRD) για τις εξελίξεις στον κορωναϊό που κυκλοφόρησε για πληροφόρηση και σε πολλά κεντρικά ΜΜΕ στο Yunanistan (βλέπετε εδώ, 16.8.2020).

Το 1.0 αντιστοιχεί στο 100% αυτών που μπορούν να κολήσουν τον ιό. Βλέπετε πως το μέγιστο των infected μπορεί να φτάσει το 0.05 ή το 1/20 του πληθυσμού. Στα δέκα εκατομμύρια αυτό αντιστοιχεί σε 500,000. Ο τρόπος ανάλυσης μπορεί να δώσει μέχρι και 1 εκ. προσβεβλημένους ασθενείς. Μα αυτό είπε χτές ο ΠΟΥ. Δύο μήνες περίπου μετά απο εμένα όμως. Εχει σημασία αυτό (το διάγραμμα αυτό είναι απο μήνες στο cover page του fb μου).

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  1. Λόγω της μέλετης που κάνω απο καιρό σε επιδημιολογικά μοντέλα με τους συνεργάτες μου, μπορώ να προβλέψω με επιτυχία διάφορα πράγματα. Η Ελλάδα όλο το καλοκαίρι με την επιτροπή επικεφαλής άφηνε τα τραίνα να περνούν. Ετσι δεν δημιουργήθηκαν MΕΘ ούτε ελήφθη πρόνοια για ECMO. Παράλληλα δεν δόθηκε σημασία στο θέμα των δομών πάσης φύσης απο την αρχή της πανδημίας αλλά και στη χρήση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι ΜΕΘ γεμίζουν συνέχεια παρότι είχα προειδοποιήσει (βλέπετε εδώ). Οι “ειδικοί” έκαναν διακοπές ενώ ζήταγαν απο τον κόσμο να φοράει μάσκες χωρίς οι ίδιοι προκλητικά να φοράνε. Yunanistan…
  2. Απο τις 23 Μαίου του 2020 είχα επισημάνει την ανάγκη κατακόρυφου εξαερισμού στη σίτιση και στη διασκέδαση αλλά και τη χρήση ειδικών συσκευών που έχουν UV-C (βλέπετε εδώ). Το θέμα του εξαερισμού γενικώς έγινε αντιληπτό απο την άσχετη επιτροπή χτές (λόγω “διαρροής” μου στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά) αλλά όχι του κάθετου, καθότι και ηλίθιοι. Το θέμα της χρήσης UV-C έθιξα και στη συνέντευξη μου στον Focus FM πρίν λίγες εβδομάδες. Ο ΕΟΔΥ λέει λάθη για το θέμα αυτό στην ιστοσελίδα του. Παραπληροφορεί.

Και φτάνουμε στις μάσκες…

ΠΑΝΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ και ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ

Για πάνινες μάσκες μίλησα υπέρ πρώτος εγώ στην Ελλάδα πριν απο 7 μήνες (βλέπετε εδώ, εδώ και εδώ). Σημειώστε, πως ένας πολύ καλός φυσικός αφυγραντήρας είναι ο ζέολιθος. Καταλάβατε τo κόλπο στη Zouga-Mask εδώ; Αυτά πριν 7 μήνες…

ΥΠΕΡ της μάσκας μίλησαν 5 μήνες μετά κάποιος Τσιόδρας και κάποιος Σύψας απο το Υunanistan. Ο λόγος που πρότεινα τις πάνινες μάσκες ήταν πως τότε ήταν χειμώνας και δεν υπήρχε κάτι άλλο σαν άμεση λύση ενώ εμείς εδώ στην Ιαπωνία χρησιμοποιούμε επι μισό αιώνα τις μάσκες χωρίς κανένα πρόβλημα. Μια χρήσιμη ανακοίνωση για μάσκες είναι αυτή εδώ.

Πολλοί πιστεύουν πως ο κορωναϊός σταματάει μόνο αν οι τρύπες της μάσκας είναι του μεγέθους του. Αυτό δεν είναι σωστό και το επεσήμανα στη συνέντευξη μου στον Focus FM. Yπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί. Οι γιατροί δεν τα ξέρουν αυτά και κακώς ερωτώνται. Αλλά είπαμε είναι Yunanistan εκεί και ο κώλος της κατσίκας πρέπει να έχει και αυτός άποψη! Ενα χρήσιμο video για το πως δουλεύουν οι κλασικές μάσκες θα βρείτε εδώ μαζί με άλλα χρήσιμα στοιχεία στα video π.χ. ακτινογραφίες και κορωναϊός.

Εδώ γίνεται μαθηματική εξομοίωση στη συγκράτηση σταγονιδίων απο μάσκα.

Εδω γίνονται μετρήσεις με κάμερα. Επιδεικνύεται η χρήση της μάσκας στη συγκράτηση σταγονιδίων με ιό ή χωρίς ιό.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι παραπάνω φωτογραφίες και όπως λένε πολλά ΔΙΕΘΝΗ sites ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Χτες στο fb μου, έδωσα την μαθηματική απόδειξη με video σε παγκόσμια πρώτη. Είναι αυτό εδώ.

Μια καλή παρατήρηση που υπήρξε απο φίλο στο fb είναι πως ακόμη και με το 5% ή το 1.5% (τα ποσοστά αυτά έχουν σχέση με το είδος της μάσκας που χρησιμοποιείται, όχι πάνινες εκεί τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 30% και 9%, όπως έδειξα στο video) ο ιός μπορεί να μολύνει έναν υγιή. Πράγματι έτσι είναι αλλά η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι μειωμένη κατά 95% ή κατά 98.5% (ανά περίπτωση), αφού υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου που μεταφέρεται απο τις σταγόνες εκ του ασθενούς στον υγιή λόγω της παρουσίας της μάσκας.

Η χρήση μάσκας είναι σημαντικότερη απο το social distancing όταν αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ή χάνει το νόημα του π.χ. στα ΜΜΜ. Η πλήρης ανάλυση για το θέμα περνάει σε άλλο επίπεδο και δεν μπορεί να γραφεί εδώ. Το πιθανότερο είναι να το κάνω αργότερα. Για όποιον βιάζεται η ανάλυση στοιχίζει 100,000 ευρώ (φιλική τιμή).

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το lockdown στην Ελλάδα όπως έχει αφήσει η επιτροπή να εξελιχθούν απο το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να πολλαπλασιάσει τα κρούσματα. Λύσεις υπάρχουν ακόμη και τώρα, χωρίς όμως την επιτροπή και τον Μητσοτάκη, που παντού τα έχει κάνει σκατά. Δεν έχω γράψει ό,τι ξέρω στο άρθρο εδώ, εννοείται… Ξέρω όμως τί είπα και γιατί το είπα…

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού