. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Μάσκες και κορωναϊός σε συνωστισμό. Μια πρώτη προσέγγιση.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ

Είναι γεγονός πως η επιτροπή για τον κορωναϊό απέτυχε. Χρησιμοποίησε πολύ σκληρά μέτρα χωρίς λόγο. Το πρόβλημα είναι πως οι “ειδικοί” ακόμη και τώρα δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν τον κορωναϊό απο εργαστηριακή πλευρά αλλά και απο την πλευρά των λοιμώξεων. Τα λέω αυτά εκ του αποτελέσματος, αφού η Ιαπωνία μόνο με ειδικά μέτρα εξαρχής έχει λιγότερους νεκρούς από ότι έχει η Ελλάδα. 

  • Η επιδημιολογία για να προσφέρει πρέπει να έχει σωστή καταγραφή κρουσμάτων.
  • Είναι προφανές πως οι μετρήσεις με PCR γίνονται στον γάμο του καραγκιόζη. Η επιτροπή κάνει πλουσιότερες τις εταιρείες και όλα αυτά ενώ όπως έχω ήδη πεί, ο ιός εξασθενεί (βλέπετε εδώ).
  • Η κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά αντιμετωπίζει τον κορωναϊό (με Μωυσήδες) ενώ η επιτροπή δεν πείθει αυξάνοντας την συνωμοσιολογία και μιλώντας χωρίς αντίπαλο στα ΜΜΕ (βλέπετε εδώ, δέστε όλα τα video).

Ο ΙΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ

To θέμα αυτό το εξήγησα εδώ απο πολύ παλιά και πρώτος στην Ελλάδα και αναφέρθηκα σε αυτό σε πρόσφατη συνέντευξη μου στον Focus FM, στη Δέσποινα Μποτίτση. Αναφέρθηκα στη συνέντευξη και στο θέμα των παρενεργειών των εμβολίων, κάτι στο οποίο λίγες μέρες μετά επιβεβαιώθηκα (AstraΖeneca). Aναφέρθηκα και στη κακή στρατηγική της επιτροπής για τον κορωναϊό, που θα έπρεπε να αφήνει τους νέους να εργάζονται και να προφυλλάσονται μόνο οι γέροι και οι έχοντες υποκείμενα νοσήματα. Αυτή μου την άποψη εβδομάδες μετά στηρίζουν και άλλοι επιστήμονες απο το Χάρβαρντ, την Οξφόρδη και το Στάνφορντ (βλέπετε εδώ).

Στη συνέχεια, μια πρόβλεψη μου με επιδημιολογικό μοντέλο (SEIRD) για τις εξελίξεις στον κορωναϊό που κυκλοφόρησε για πληροφόρηση και σε πολλά κεντρικά ΜΜΕ στο Yunanistan (βλέπετε εδώ, 16.8.2020).

Το 1.0 αντιστοιχεί στο 100% αυτών που μπορούν να κολλήσουν τον ιό. Βλέπετε πως το μέγιστο των infected μπορεί να φτάσει το 0.05 ή το 1/20 του πληθυσμού. Στα δέκα εκατομμύρια αυτό αντιστοιχεί σε 500,000. Ο τρόπος ανάλυσης μπορεί να δώσει μέχρι και 1 εκ. προσβεβλημένους ασθενείς. Μα αυτό είπε χτές ο ΠΟΥ. Δύο μήνες περίπου μετά απο εμένα όμως. Εχει σημασία αυτό (το διάγραμμα αυτό είναι απο μήνες στο cover page του fb μου).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Στο γραφικό διακρίνει κανείς τρείς ομάδες υγρών σωματιδίων που εκπέμπει ένας άνθρωπος όταν βήχει. 
  1. τα μεγάλα σταγονίδια που πέφτουν γρήγορα κάτω
  2. τα μεσαίου μεγέθους που σε ανοιχτό χώρο σε άπνοια πέφτουν σε απόσταση 1.8 - 2 μέτρα (αποδεικνύεται με μαθηματικά αυτό). Αυτό είναι η κοινωνική απόσταση στην οποία αναφέρεται συχνά ο Faucci..
  3. στα πολύ μικρά και ελαφρά σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα.
Ο Εξαερισμός σε κλειστό χώρο είναι πιο σημαντικός απο τη χρήση μάσκας

ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ
  1. Λόγω της μελέτης που κάνω απο καιρό σε επιδημιολογικά μοντέλα, μπορώ να προβλέψω με επιτυχία διάφορα πράγματα. Η Ελλάδα όλο το καλοκαίρι με την επιτροπή επικεφαλής άφηνε τα τραίνα να περνούν. Έτσι, δεν δημιουργήθηκαν MΕΘ ούτε ελήφθη πρόνοια για ECMO. Παράλληλα δεν δόθηκε σημασία στο θέμα των δομών πάσης φύσης στην Ελλάδα απο την αρχή της πανδημίας αλλά και στη χρήση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι ΜΕΘ γεμίζουν συνέχεια παρότι είχα προειδοποιήσει (βλέπετε εδώ). 
  2. Απο τις 23 Μαίου του 2020 είχα επισημάνει την ανάγκη κατακόρυφου εξαερισμού στη σίτιση και στη διασκέδαση αλλά και τη χρήση ειδικών συσκευών που έχουν UV-C (βλέπετε εδώ). Το θέμα του εξαερισμού γενικώς έγινε αντιληπτό απο την άσχετη επιτροπή χτές (λόγω “διαρροής” μου στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά) αλλά όχι του κάθετου, καθότι και ηλίθιοι
  3. Το θέμα της χρήσης UV-C έθιξα και στη συνέντευξη μου στον Focus FM πρίν λίγες εβδομάδες. 
Ο ΕΟΔΥ λέει λάθη για τα θέματα αυτά στην ιστοσελίδα του. Παραπληροφορεί και παραπληροφορεί και λάθος.

ΠΑΝΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ και ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ

Για πάνινες μάσκες μίλησα υπέρ πρώτος εγώ στην Ελλάδα πριν απο 7 μήνες (βλέπετε εδώ, εδώ και εδώ). Σημειώστε, πως ένας πολύ καλός φυσικός αφυγραντήρας είναι ο ζεόλιθος. Καταλάβατε τo κόλπο στη Zouga-Mask εδώ; Αυτά πριν 7 μήνες…

ΥΠΕΡ της μάσκας μίλησαν 5 μήνες μετά οι σιτιζόμενοι της Pfizer στο Υunanistan. 

Ο λόγος που πρότεινα τις πάνινες μάσκες ήταν πως τότε ήταν χειμώνας και δεν υπήρχε κάτι άλλο σαν άμεση λύση ενώ εμείς εδώ στην Ιαπωνία χρησιμοποιούμε επι μισό αιώνα τις μάσκες χωρίς κανένα πρόβλημα. Μια χρήσιμη ανακοίνωση για μάσκες είναι αυτή εδώ.

Πολλοί πιστεύουν πως ο κορωναϊός σταματάει μόνο αν οι τρύπες της μάσκας είναι του μεγέθους του. Αυτό δεν είναι σωστό και το επεσήμανα στη συνέντευξη μου στον Focus FM. Yπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί. Οι γιατροί δεν τα ξέρουν αυτά και κακώς ερωτώνται. 

Ενα χρήσιμο video για το πως δουλεύουν οι κλασικές μάσκες θα βρείτε εδώ μαζί με άλλα χρήσιμα στοιχεία στα video π.χ. ακτινογραφίες και κορωναϊός.

Εδώ γίνεται μαθηματική εξομοίωση σε υπολογιστή της συγκράτησης σταγονιδίων απο μάσκα.

Εδώ γίνονται μετρήσεις με κάμερα. Επιδεικνύεται η χρήση της μάσκας στη συγκράτηση σταγονιδίων με ιό ή χωρίς ιό.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το lockdown στην Ελλάδα όπως έχει αφήσει η επιτροπή να εξελιχθούν απο το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να πολλαπλασιάσει τα κρούσματα. 

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.