Αναρτήσεις ιστολογίου

Κορωναϊός. Πρός νέο κύμα οικονομικής ύφεσης λόγω ανικανότητας λοιμωξιολόγων.

Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΜΕΤΡΑΕΙ

Για να μπορεί κανείς να ασκήσει πολιτική κατά του κορωναϊού χρειάζεται κάποια επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτά για την Ελλάδα δεν συλλέγονται σωστά απο την αρχή. Για τις ΗΠΑ μπορεί να υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα αλλά εγώ δεν είμαι εκεί… και η ανάλυση έχει σημασία. Και εκεί δεν φόραγαν μάσκα στην αρχή, όπως έγινε και στην Ελλάδα.

Με δημοσιογράφους χωρίς δίπλωμα έχετε να κάνετε επίσης στα ΜΜΕ. Μη περιμένετε σωστή πληροφόρηση. Τα περισσότερα είναι λάθος ή προπαγάνδα. Τι να πούν αυτοί απο κορωναϊό. Το Μαξίμου τους στέλνει μεταφράσεις και τις αναρτάνε…

Στην Ελλάδα

  1. Δεν κάνουν συλλογικές μετρήσεις PCR (επιδημιολογικά pivots). Δεν ξέρουν. Δεν έχουν την τεχνογνωσία.
  2. Συνεχίζουν να μετράνε στου κουτρούλη το γάμο και να γράφουν αθροιστικά τους αριθμούς κρουσμάτων στα διαγράμματα, συγχέοντας τις ομάδες δεδομένων.
  3. Το πιο σημαντικό σημείο αναφοράς είναι πως δεν υπάρχουν θάνατοι όπως πρίν.  Αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Καταρχήν το εμβόλιο δεν είναι αναγκαίο άμεσα, πιο αναγκαία είναι τα φάρμακα.

ΜΑΣΚΕΣ

Είμαι σαφώς υπέρ της χρήσης πάνινης μάσκας (φτηνή είναι), παντού και με αλλαγή της με άλλη κάθε 10 ώρες. Αυτό το υποστήριζα εξαρχής. Εγώ πρότεινα τη χρήση της πριν 5 μήνες και όχι ο Τσιόδρας που την αρνιόταν. Τώρα την φοράει και αυτός και ο Donald Trump και ο ΠΟΥ πλέον την προτείνει. Στην Ελλάδα το έκαναν αργά και επέβαλλαν lockdown αντί για σωστά ειδικά μέτρα, έτσι η ζημιά στην οικονομία έγινε.

Δεν ήταν άγνωστα τα περί προστασίας της μάσκας απο ιούς κλπ, όταν είπα πριν 5 μήνες, πως ακόμη και μια πάνινη μάσκα προστατεύει απο τον κορωναϊό. Ενας μηχανικός στην Ιαπωνία μπορούσε να υπολογίσει ακόμη και τη  πιθανότητα περιορισμού της μετάδοσης και πολύ περισσότερο εγώ.

Η μάσκα, το Social Distancing (Ro, …) δεν είναι κάτι νέο στην επιδημιολογία, όπως και το UV για τους ιούς. Μου κάνει εντύπωση πως στην Ελλάδα αυτά δεν τα ήξεραν. Εκτός απο εμένα κανένας δεν τα πρότεινε εξαρχής ούτε ο Ιωαννίδης… Σωστά Donald; Tου πάει η μάσκα του Donald πάντως.

Διαβάστε και εδώ

  1. Το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας τα έχει κακαρώσει. Δεν μπορεί να επιλύσει τίποτα!
  2. H Μητσοτάκαινα έκανε καλύτερη μάσκα απο αυτές που διαφημίζει το Μητσοτάκι!
  3. Δύο εβδομάδες τουρισμού αρκούν για να τιναχτεί στον αέρα το ΕΣΥ. O Μητσοτάκης ειδοποιήθηκε.

Βέβαια πάντα τα δεδομένα αλλάζουν και απαιτούν αλλαγές στο τρόπο προσέγγισης των λύσεων. Δεν το έχουν.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΜΕΤΡΑ

Είναι τόσο άσχετοι οι λοιμωξιολόγοι που λαμβάνουν μόνο ακραία μέτρα, αυτό αφορά και αυτά που κάνουν στα μαγαζιά και στις εκκλησίες. Οι μέθοδοί τους είναι υπόδειγμα επιστημονικής μαλακίας. Ο κόσμος παραμένει παραπληροφορημένος και δικαιολογημένα συνωμοσιολογεί.

Με το lockdown Α οι λοιμωξιολόγοι έφεραν το πρώτο κύμα οικονομικής ύφεσης και με τα παράλογα ειδικά μέτρα που έχουν βάλει στα μαγαζιά, θα φέρουν το δεύτερο κύμα Β. Και για τα κύματα που μιλάνε, βλακείες λένε.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚEΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Η κυβέρνηση πληρώνει την προεκλογική εκστρατεία του Μόσιαλου με τον κορωναϊό ενώ στο Σκάι όλοι περιμένουν να έλθει ένα τραβέλι και ο Τούρκος δημοσιογράφος. Εγώ γιατί να μιλάω. Καλύτερα να περιμένω μια ακόμη Εθνική Ήττα. Η Κύπρος πάλι θα βρεθεί μακρυά.

Σε λίγο θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλετών (πληρώνονται καλύτερα) π.χ. του ψευτοΣωτήρη Τσιόδρα.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Κακώς. Αυτός έχει την ευθύνη. Απολύτως. Έχει αποτύχει σε όλα.

Ο Μητσοτάκης επιθυμεί μεγάλη οικονομική ύφεση γιατί τρώει απο τα πτώματα. Οι ιδιωτικές κατοικίες των 300,000 οικογενειών που θα ξεσπιτώσει ο Γεωργιάδης, θα πάνε στους επενδυτές του Σόρος. Χωρίς διαγωνισμούς μοιράζει τη πίττα ο Μητσοτάκης και άνευ χρωμάτων, για να υπάρχει συγκάλυψη μετά απο την επόμενη κυβέρνηση πιθήκων. Ούτε στην Αφρική δεν γίνονται αυτά.

Σχόλια

Συγγραφή στα Ελληνικά