. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Κορωναϊός, τουρισμός, αεροπορικές μεταφορές. Της επι χρήμασι εκδιδομένης…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

Είναι δεδομένο πως με τον εξαερισμό ενός κλειστού χώρου αφαιρούνται οι μικρότερες σταγόνες (αεροζόλ) που μεταφέρουν τον κορωναϊό. Κάθετος ο καλύτερος. Αυτό οδηγεί σε μικρότερο social distancing απο τα 2 περίπου μέτρα.

Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει χώρος να γίνει αυτό;

DESIGN ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΙΟΥΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Στη φωτογραφία είναι ένας έξυπνος τρόπος να μειωθεί το Rc στο social distancing. To προϊόν δεν υπάρχει στη διεθνή αγορά. Επεξηγείται στην επόμενη φωτογραφία. Παρατηρείστε πως ανακυκλώνεται ο αέρας και πως φιλτράρεται. Η καινοτομία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα σχολεία και στα αεροπλάνα! Τότε βέβαια δεν υπάρχουν τόσα κρούσματα, πράγμα σημαντικό για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Ήδη σας έχω μιλήσει για το θέμα του UV-C εδώ.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Για μια επιδημία με τιμή Rο 1.5, ένας συνδυασμός και των τεσσάρων μέτρων social distancing θα μπορούσε να μειώσει το τελικό ποσοστό κρουσμάτων από 33% σε κάτω από 10%, εάν αυτά εισαχθούν εντός 6 εβδομάδων από τo πρώτο κρούσμα. Αντίθετα, για Rο 2.5, αυτά τα μέτρα πρέπει να μπούν εντός 2 εβδομάδων από την πρώτη περίπτωση για να επιτευχθεί παρόμοια μείωση. Καθυστερήσεις 2, 3 και 4 εβδομάδων οδηγούν σε ποσοστά κρουσμάτων 7%, 21% και 45% αντίστοιχα. Για Rο 3.5 ο συνδυασμός και των τεσσάρων μέτρων θα μπορούσε να μειώσει το τελικό ποσοστό κρουσμάτων από 73% σε 16%, αλλά μόνο εάν αυτά εισαχθούν χωρίς καθυστέρηση! Καθυστερήσεις 1, 2 ή 3 εβδομάδων οδηγούν σε τελικά ποσοστά κρουσμάτων 19%, 35% ή 63% αντίστοιχα.

Για υψηλότερες τιμές Rο κανένα μεμονωμένο μέτρο δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στα ποσοστά κρουσμάτων.

BARS, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΕΙ, ΜΜΜ κλπ

Το τελευταίο συμπέρασμα μας δίνει να καταλάβουμε τι θα συμβεί σε περιπτώσεις κρουσμάτων μέσα σε bars ή σε χώρους με τη λειτουργία κλιματιστικών. Μπορεί ο ιός να μη μεταδίδεται εύκολα λόγω ζέστης αλλά περιπτωσιακά μπορεί αυτό να γίνει δυνατό για ομάδες με social distancing μικρότερο των 6 ft (αεροπλάνα, πλοία, τραίνα κλπ) ή για φαινομενολογική απόσταση μικρότερη των 6 ft που θα προκύψει σαν αποτέλεσμα απο τη χρήση air conditions, που αυξάνουν τη κίνηση του αέρα.

Τα ειδικά μέτρα της κυβέρνησης είναι επικίνδυνα. Δεν πρέπει να έχουν συνταχθεί απο επιστήμονες που ξέρουν μαθηματική επιδημιολογία αλλά επιστημονική παπαρολογία.

Nα επισημάνω πως επι μήνες δεν έχουν κατάλαβει στην επιτροπή Τσιόδρα και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο πως δουλεύει μια μάσκα, τι είναι ECMO και πως γίνονται συλλογικές μετρήσεις PCR σε ομάδες απο υπόπτους (βλέπετε εδώ). Απο εμάς τα έμαθαν, όπως και για την επικινδυνότητα της χλωροκίνης που απαγορεύτηκε απο ΠΟΥ, Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου, στη Γαλλία κλπ. Τα έχουμε πεί πολλές εβδομάδες πρίν. Απο κει και πέρα υπάρχει και η γεροντική άννοια...

NOTIA KOΡΕΑ

Παρατηρείστε πώς σε λίγες μέρες αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.