Αναρτήσεις ιστολογίου

Yπερβολικά και ασυνάρτητα τα μέτρα για τον κορωναϊό ενώ ο ιός εξασθενεί

ΕΝΩ ΕΒΑΛΑΝ LOCKDOWN ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Τα στατιστικά δεδομένα διεθνώς δείχνουν πως ο κορωναϊός έχει αρχίσει να εξασθενεί. Φαίνεται πως διαδίδεται ευκολότερα ενώ ο αριθμός θανάτων άρχισε να μειώνεται. Αυτό δεν σημαίνει πως βγάζουμε τη μασκούλα ή ότι σταματάμε το social distancing ή ότι δεν χρησιμοποιούμε UV-C (βλέπετε και εδώ, όπου σας απέδειξα πως η κυβέρνηση κάνει παραπληροφόρηση για τη χρήση UV-C) ή ότι δεν κάνουμε συλλογικές μετρήσεις με PCR. Κανείς δεν λέει πως ο ιός δεν υπάρχει.

Διαφωνώ:

  1. στο τρόπο μέτρησης και το πως παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των τεστς απο τον ΕΟΔΥ. Είναι φανερό πως στατιστική είναι μια επιστήμη που αγνοούν. Ωραία σχηματάκια μόνο χωρίς νόημα.
  2. στον τρόπο που ερμηνεύεται και εφαρμόζεται το Ro στα ειδικά μέτρα. Δεν έχουν καταλάβει ούτε οι επιδημιολόγοι της επιτροπής τι λένε. Θα θυμάστε την αποτυχία στην πρόβλεψη της ημερομηνίας οροφής των κρουσμάτων απο το ΕΚΠΑ, όπως και τον ανάλογο υπολογισμό του Παν. Κρήτης. Είναι αδύνατοι στο θέμα. Θα εξηγήσω σχετικά με το Ro σε δημοσίευση μου σε εφημερίδα, γιατί στην Ελλάδα μόλις γράψω κάτι την άλλη μέρα βγαίνουν με υφάκι “ειδικοί” και λένε πως τα ήξεραν, με το κόλπο των διαδοχικών δηλώσεων. Εδώ μαθαίνουν και αυτοί.
  3. με τον αριθμό των τεστς που γίνονται. Οπως είπα οι επιδημιολόγοι της επιτροπής Μητσοτάκη νομίζουν πως αν μετρήσουν ό,τι κινείται θα είναι πιο σίγουροι. Αυτό είναι μαλακία. Δεν ξέρουν απο στατιστική και αυτό φαίνεται. Αν πας π.χ. στη Μύκονο που το ένα μπάρ είναι το ένα δίπλα στο άλλο και βρεις 7 κρούσματα στους εργαζόμενους σε ένα μπαρ (αυτό είναι είδος συλλογικής μέτρησης, εγώ σας το διδάσκω αυτό), αυτόματα συμπεραίνεις πως για 300 μπαρ έχεις 2100 κατά μέσον όρο κρούσματα στο νησί το ελάχιστον. Δεν χρειάζεται να στείλεις εκεί  τον ΕΟΔΥ που δεν ξέρει να παράγει και να επεξεργαστεί διαγράμματα να πάρει μετρήσεις. Αυτόματα λαμβάνεις μέτρα. Τί μέτρα όμως να πάρεις, όταν δεν έχεις κατανοήσει τί είναι το Ro και πως χρησιμοποιείται στη παραγωγή των ειδικών μέτρων;

Η συμπεριφορά της επιτροπής Μητσοτάκη στο τομέα επιδημιολογία είναι επιπέδου προπτυχιακού φοιτητή ή καθηγητή σε ΑΕΙ υπανάπτυκτης (και κατά την ΕΕ) χώρας ενώ στο τομέα λοιμώξεις άσχετου στο θέμα μάσκες που θέλει να πουλήσει φάρμακα, τέστς και εμβόλια.

Ο εκφοβισμός του κόσμου με μεγάλο αριθμό τέστς και συνεπώς μετρημένου μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων όπως και η συγκρισή του με τον αριθμό των προηγούμενων μετρημένων “επι τη εμφανίσει” στα νοσοκομεία κρουσμάτων, συνιστά παραπληροφόρηση. Θαυμάστε τη.

Μπορεί ένας ιός να αποδυναμωθεί;

Ας δούμε τη γενική αρχή (μου άρεσε και το αντιγράφω)

"Ένας από τους χρυσούς κανόνες της ιολογίας", λέει ο Mark Cameron, PhD, αναπληρωτής καθηγητής πληθυσμιακών και ποσοτικών Επιστημών Υγείας στη Σχολή Ιατρικής του Case Western Reserve University, "είναι ότι οι ιοί που κυκλοφορούν στην Κοινότητα αλλάζουν και μεταλλάσσονται.”

Το κάνουν αυτό, λέει, για να επιβιώσουν. Ένας ιός που είναι αρκετά θανατηφόρος για να σκοτώσει όλους τους οικοδεσπότες του θα πεθάνει μόλις πεθάνει το τελευταίο μολυσμένο άτομο. Μια ασθενέστερη μορφή του ιού - αυτή που δεν κάνει τους ανθρώπους τόσο άρρωστους-μπορεί να συνεχίσει να ταξιδεύει από άτομο σε άτομο.

"Ένας ιός ενδιαφέρεται για τη δική του επιβίωση", λέει ο Cameron. "Πρέπει να διατηρήσει υψηλή ιογενή φυσική κατάσταση και να μην σκοτώσει τον οικοδεσπότη του-εμάς. Το COVID-19 έχει ήδη επιτύχει αυτή την τέλεια ισορροπία.”

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τί σημαίνει “τέλεια ισορροπία”

Στο αριστερό διάγραμμα είναι ο αριθμός κρουσμάτων παγκόσμια και δεξιά ο αριθμός θανάτων που βαθμιαία μειώνεται.

Ακολουθεί ένα αντίστοιχο διάγραμμα ειδικά στη περιοχή του Τόκυο, που δείχνει το ίδιο.

Σημαίνει πως ο ιός θα καταλήξει σε ένα καθορισμένο ποσοστό θυμάτων ανά περιοχή (χώρα). Δηλαδή, η πανδημία θα γίνει ενδημία. Εννοείται πως τα ειδικά μέτρα θα πρέπει να προσαρμόζονται σταδιακά ακολουθώντας την ενδημική/πανδημική ποσόστοση του ιού σε μικρότερες περιοχές μιας χώρας. Πρέπει και να σου κόβει όμως… Επιμένετε ακόμη πως έχετε τους καλύτερους;

Λέτε να τα ξέρουν και στις ΗΠΑ αυτά που γράφω; Αν τα ήξεραν ο Trump, μπορεί να κέρδιζε τις εκλογές! Καλημέρα Donald. Εχεις πολύ καλούς συμβούλους. Σε χάνω…

Σχετικά άρθρα

  1. Coronavirus is getting weaker, could disappear without vaccine, doctor suggests 
  2. Claims of a Weaker COVID-19 Virus Disputed

Σχόλια

Συγγραφή στα Ελληνικά