. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Σας κοροϊδεύουν συνέχεια στις εκλογές επί χρόνια. Διακριτή η υφαρπαγή ψήφου.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στις εκλογές, σας βάζουν να επιλέγετε μεταξύ αυτών που θέλουν.

Ασχολούμαι πλέον και με τα μαθηματικά του εκλογικού συστήματος. Αστείο ποσόν...

Αν η Singular πληρώνεται 6 εκ ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση, εγώ πόσα πρέπει να πληρωθώ για να σας πω τί έχει συμβεί; Τέλος πάντων. Λέω αυτό που μπορώ να πω δωρεάν...

Για το λόγο που περιγράφω στο διάγραμμα μετά απο υπολογισμούς μου, τάχθηκα υπερ της αποχής και στις δύο εκλογές, πρίν αυτές γίνουν. Όλοι οι άλλοι έλεγαν το αντίθετο. Κακώς. Είναι λάθος και να μη το ξανακάνουν.

Είναι πιο δύσκολα τα μαθηματικά εδώ. Δεν είναι σαν αυτά τα απλά της μαθηματικής επιδημιολογίας, που τους διέλυσα επιστημονικά στην ΕΕ και στας ΗΠΑ και ο Μπουρλά έτρεχε να αποδείξει πως "δεν ήξερε πως δεν υπάρχει ανοσία αγέλης" στο ευρωκοινοβούλιο.

Στο διάγραμμα βλέπετε

  1. πως αλλάζει ο αριθμός των εδρών του πρώτου κόμματος στη Βουλή με το ποσοστό  ψήφων που λαμβάνει για τρείς αυξανόμενες τιμές ποσοστών των “λοιπών” κομμάτων, για την απλή αναλογική και την ενισχυμένη.
  2. πως προκύπτουν τα ποσοστά αυτοδυναμίας απο την τομή της ευθείας των 150 βουλευτών με τις καμπύλες αυτές (προβολές 1,2,3 στον οριζόντιο άξονα του “ποσοστού του πρώτου κόμματος”).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Όσο το ποσοστό των “λοιπών” κομμάτων που δεν μπαίνει στη Βουλή αυξάνει, τόσο η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος επιτυγχάνεται ευκολότερα. Αυτός ήταν και ένας λόγος που κάποια μικρά κόμματα που το αντελήφθησαν δεν κατέβηκαν στις δεύτερες εκλογές του καθεστώτος.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.