. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Λυπηρές οι απαντήσεις της Ελλάδας στη Τουρκία για τα αποστρατικοποιημένα νησιά και με πολλά ψέματα

ΠΑΛΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ 

Είτε είναι απατεώνες στο υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας είτε δεν ξέρουν να διαβάσουν Ελληνικά. Εγώ διαβάζω Ελληνικά. Είναι της συμμορίας των “Ξερόλα και Δώστα όλα”. Επιπλέον δεν ξέρουν να διαβάζουν νομικά έγγραφα! Το παραμύθι πως η συνθήκη του Μοντρέ καταργεί αυτή της Λωζάνης δεν περνάει. Άλλη είναι η αλήθεια.

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Συνθήκη του Μοντρέ (1936) ανανεώνει μια προηγούμενη Σύμβαση για τα Στενά, που ήταν μέρος της Συνθήκης της Λωζάνης (1923) και δεν ακυρώνει συνολικά τη συνθήκη της Λωζάνης, όπως ακούστηκε απο τηλε-μαϊντανό σε ΜΜΕ του Πέτσα.

Τα περί “ακύρωσης” της συνθήκης της Λωζάνης που έχουν γραφεί μερικές φορές σε ΜΜΕ της χώρας μας είναι ΨΕΜΜΑ της Ελληνικής πλευράς, που στη πραγματικότητα δίνει λόγους στην Τουρκική πλευρά να τονίζει την στρατικοποίηση των νησιών απο την Ελλάδα και να λησμονεί πως κανένα νησί πέραν των 3 νμ απο τις ακτές της Ασίας σε όλη τη Μεσογειακή της ακτή (όχι μόνο στο Αιγαίο) δεν είναι δικό της.

Η στρατικοποίηση για όσα νησιά αναφέρονται στη Συνθήκη της Λωζάνης (1923) και στη Συνθήκη των Παρισίων (1947) είναι αναγκαία, νόμιμη και επιβάλλεται απο το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, στο οποίο τονίζεται η ανάγκη στην αυτοάμυνα ατομικά ή συλλογικά κρατών. Η Ελλάδα απειλείται συνεχώς απο τη Τουρκία. Δεν είναι για λίγο, ώστε να δικαιολογηθεί  η απαίτηση της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση τους.

Το casus belli υπάρχει απο τη Τουρκία αν η Ελλάδα επεκτείνει μέχρι τα 12 νμ τα χωρικά της ύδατα, όπως δικαιούται απο το νόμο της θάλασσας ενώ η Κύπρος είναι σε κατοχή απο τη Τουρκία. Να μη ξεχάσουμε τις υπερπτήσεις των Τουρκικών πολεμικών πάνω απο τα νησιά μας, κάτι που απαγορεύεται απο τη Συνθήκη της Λωζάνης, που δεν έχει ακυρωθεί.

Να μη ξεχάσουμε τα αποβατικά σκάφη και την Τουρκική στρατιά απέναντι απο τα νησιά. Αυτό όλα είναι διαρκής απειλή στα σύνορα της ΕΕ, που είναι τα Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, χώρια την προστασία του θαλάσσιου πλούτου που η Ελλάδα οφείλει και αυτόν να τον προστατεύει στρατιωτικά.

Στην Ελλάδα επιπλέον έχουν δοθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες και οι παρακείμενες προς νήσους  - που αναφέρονται με τα ονόματα τους στις συνθήκες - νησίδες. Η αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης πως πέραν των 3 μιλίων απο τις ακτές της Μεσογείου της Τουρκίας, οτιδήποτε υπάρχει σε νησί που αμφισβητείται ΔΕΝ ανήκει στη Τουρκία, σε συνδυασμό με τη κυριαρχία που έχει δοθεί πλήρως πάνω στα νησιά αυτά στην Ελλάδα απο τις προαναφερθείσες συνθήκες, δεν αφήνει περιθώρια ασάφειας για το ποιό νησί ανήκει σε ποιόν.

  • Το γεγονός πως τα νησιά του Καστελόριζου είναι σε μικρότερη απόσταση απο τα 3 νμ απο τις ακτές της Μεσογείου αφορά μη αμφισβητούμενα νησιά που παραδόθηκαν στην Ελλάδα με τη νεότερη απο αυτή της Λωζάνης Συνθήκη των Παρισίων και που ανήκαν στην Ιταλία.

Η Τουρκία με τον παραπάνω πρόσφατο χάρτη διεκδικεί νησιά απο την Ελλάδα, για τα οποία ποτέ δεν έπρεπε να έχει άποψη. Τα νησιά μόνο μέσα στα 3 νμ απο τις ακτές είναι αυτά  που της ανήκουν και το έχει υπογράψει. Δεν έχει διαγραφεί το νούμερο αυτό. Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μερικά, που είναι και μεγάλα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η μη διεκδίκηση της Ελλάδας αυτών που είναι δικά της και η απουσία παρουσιάσεων στα διεθνή φόρα κατά της Τουρκίας επι συνεχούς βάσης. Το είδαμε και στη Λιβύη. Αυτό συνιστά μειοδοσία. Τί πάει να πεί “αν προκληθούμε απο τη Τουρκία θα απαντήσουμε” που είπε η κυβέρνηση. Να κάτσουν τότε στα σπίτια τους μέσα οι άχρηστοι κηφήνες και να κάνουν εμβόλια στο πισινό τους για διασκέδαση βλέποντας παιδικά video.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.