. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Ο Κικίλιας όπως απέτυχε στο υπουργείο υγείας, απέτυχε και στο υπουργείο κλιματικής αλλαγής

Γ. Ζουγανέλης:

Μόνο προσόν του Κικίλια είναι πως είναι μασόνος και κάτι θα ήξερε απο κόλαση! Δεν έβρισκε άλλον ο Μητσοτάκης;

H ιατρική και ο αθλητισμός δεν έχουν άμεση σχέση με την κλιματική αλλαγή αλλά ούτε και τα ειδικά μέτρα. Δεν μπορεί να καταλάβει το θέμα. Τόσο απλό. Λάθος και αυτή η επιλογή Μητσοτάκη.

Δεν ακούω τίποτα και για αναδασώσεις. Τυχαίο;

Σχετικά άρθρα:

  1. Τα δένδρα είναι εχθρός της κλιματικής αλλαγής γιατί απορροφούν το CO2 απο την ατμόσφαιρα
  2. Πώς παίρνουν φωτιά τα δάση. Βασικά πράγματα που δεν ξέρουν ούτε οι “ειδικοί”.

___ ___ ___

❏ Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στη μεταβολή του παγκοσμίου κλίματος και ειδικότερα σε μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών που εκτείνονται σε μεγάλη χρονική κλίμακα.

Τέτοιου τύπου μεταβολές περιλαμβάνουν στατιστικά σημαντικές διακυμάνσεις ως προς τη μέση κατάσταση του κλίματος ή τη μεταβλητότητά του, που εκτείνονται σε βάθος χρόνου δεκαετιών ή περισσότερων ακόμα ετών.

Οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται σε φυσικές διαδικασίες, καθώς και σε ανθρώπινες δραστηριότητες με επιπτώσεις στο κλίμα, όπως η τροποποίηση της σύνθεσης της ατμόσφαιρας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μέγεθος και η σχέση τους αμφισβητούνται. Τα μοντέλα δεν είναι πάντα τόσο καλά που να το πιστοποιούν.

❏ Γ. Ζουγανέλης: H επιστήμη παραποιήθηκε απο τις κλίκες

Στη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές (UNFCC), η κλιματική αλλαγή ορίζεται ειδικότερα ως η μεταβολή στο κλίμα που οφείλεται άμεσα ή έμμεσα σε ανθρώπινες δραστηριότητες, διακρίνοντας τον όρο από την κλιματική μεταβλητότητα που έχει φυσικά αίτια.

Απίστευτο. Όταν μιλάνε για κλιματική αλλαγή μιλάνε για αλλαγή απο ανθρώπινες δραστηριότητες μόνο. Αυτό είναι παραεπιστήμη!

❏ Γ. Ζουγανέλης: Και φυσικά και στην "δράση" για την κλιματική αλλαγή έχουμε πάλι ΜΚΟ, που εκπροσωπούν δήθεν τον λαό και φτειάχνουν κλίμα για να περνάνε οι νόμοι σύμφωνα με τις επιθυμίες του WEF... αλλά που είναι η Πέμπτη φάλαγγα με διεθνείς προεκτάσεις.

Έχει αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο κίνημα που ζητά την ισοκατανομή των περιβαλλοντικών βαρών και την κλιματική δικαιοσύνη (βλ. Γκρέτα Τούνμπεργκ ). Κάπου εδώ μάλλον θα κρύβονται και οι μεγάλοι ανθρωπιστές Bill Gates, WHO και Σόρος.

❏ Κλιματική δικαιοσύνη. Ένα ακόμη αφήγημα.

Η κλιματική δικαιοσύνη είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να γίνει αναφορά στην υπερθέρμανση του πλανήτη ως ένα πρόβλημα ηθικό και πολιτικό και όχι μόνο περιβαλλοντικό. Έτσι συναρτά την κλιματική αλλαγή με την έννοια της δικαιοσύνης, και ιδιαίτερα την περιβαλλοντική δικαιοσύνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Εξετάζει θέματα όπως η ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα συλλογικά δικαιώματα και η ιστορική ευθύνη -κατά κύριο λόγων των "ανεπτυγμένων χωρών"- ως προς την κλιματική αλλαγή.

Ένα θεμελιώδες ζήτημα της κλιματικής δικαιοσύνης είναι ότι οι λιγότερο υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή είναι εκείνοι που υφίστανται τις χειρότερες συνέπειες της.

Μερικές φορές, ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να γίνει λόγος σε νομικά θέματα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Από τα τέλη του Νοεμβρίου 2018 και τις αρχές του Δεκεμβρίου 2018, έχουν λάβει χώρα χιλιάδες μαθητικές διαδηλώσεις υπέρ της κλιματικής δικαιοσύνης, εμπνευσμένες από την κινητοποίηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Σουηδία.

❏ Γ. Ζουγανέλης: Με την κλιματική αλλαγή ο WEF διασυνδέει πέραν της υγείας και την πολιτική μιας χώρας και δή την οικονομίας της.

(μέσα απο το πρόγραμμα δημιουργίας καθοδηγητών του 1992 - New Global Leaders)

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.