. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Τα δένδρα είναι εχθρός της κλιματικής αλλαγής γιατί απορροφούν το CO2 απο την ατμόσφαιρα

Αφήνοντας κάθε χρόνο τα δάση να καούν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυξάνει το αποτύπωμα του CO2 της χώρας μας στην ατμόσφαιρα, συνεισφέροντας στην κλιματική αλλαγή!

❏ Δάση, φυτά και CO2

  1. Τα φυτά και τα δένδρα με φωτοσύνθεση μετατρέπουν το CO2 της ατμόσφαιρας σε οξυγόνο.

  2. Το ποσό CO2 που παράγουν φυτά και τα δένδρα είναι 2 φορές και πάνω λιγότερο απο αυτό που απορροφούν, μειώνοντας τo CO2 στην ατμόσφαιρα και πολεμώντας την κλιματική αλλαγή απο άλλους παράγοντες. Θέλουμε τα πλέον φυλλοφόρα δένδρα.

  3. Ο Μητσοτάκης αφήνοντας να καίγονται τα δάση τόσα χρόνια χωρίς να κάνει τίποτα, συνεισφέρει στην κλιματική αλλαγή προωθώντας την ατζέντα του χαμηλού IQ και σχετικής μόρφωσης Klaus Schwab του WEF.

❏ Τι είναι η φωτοσύνθεση;

Η φωτοσύνθεση είναι η διαδικασία κατά την οποία η φωτεινή ενέργεια μετατρέπεται σε χημική ενέργεια με τη μορφή σακχάρων. Σε μια διαδικασία που οδηγείται από την ενέργεια του φωτός, τα μόρια γλυκόζης (ή άλλα σάκχαρα) κατασκευάζονται από νερό και διοξείδιο του άνθρακα και το οξυγόνο απελευθερώνεται ως υποπροϊόν.

Παρουσία φωτός απο τον ήλιο γίνεται η αντίδραση

6CO2 + 12H2O -> C6H12O6 + 6O2 + 6H2O + 674 cal όπου C6H12O6 = γλυκόζη

Τα μόρια γλυκόζης παρέχουν στους οργανισμούς δύο κρίσιμους πόρους: ενέργεια και σταθερό - οργανικό - άνθρακα.

_ Ενέργεια. Τα μόρια γλυκόζης χρησιμεύουν ως καύσιμο για τα κύτταρα: η χημική τους ενέργεια μπορεί να συλλεχθεί μέσω διαδικασιών όπως η κυτταρική αναπνοή και ζύμωση, οι οποίες παράγουν τριφωσφορική αδενοσίνη.

_ Σταθερός άνθρακας. Ο άνθρακας από το διοξείδιο του άνθρακα - ανόργανος άνθρακας - μπορεί να ενσωματωθεί σε οργανικά μόρια.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται δέσμευση άνθρακα και ο άνθρακας στα οργανικά μόρια είναι επίσης γνωστός ως σταθερός άνθρακας.

Ο άνθρακας που σταθεροποιείται και ενσωματώνεται στα σάκχαρα κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή άλλων τύπων οργανικών μορίων που χρειάζονται τα κύτταρα των οργανισμών.

❏ Φωτοσυνθετικοί οργανισμοί

Φωτοσύνθεση γίνεται και σε βακτήρια. Οι περισσότεροι φωτοσυνθετικοί οργανισμοί παράγουν αέριο οξυγόνο ως υποπροϊόν, και η έλευση της φωτοσύνθεσης πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, σε βακτήρια άλλαξαν για πάντα τη ζωή στη Γη. Αυτά τα βακτήρια απελευθέρωσαν σταδιακά οξυγόνο στην ατμόσφαιρα της Γης που είναι φτωχή σε οξυγόνο και η αύξηση της συγκέντρωσης οξυγόνου πιστεύεται ότι έχει επηρεάσει την εξέλιξη των αερόβιων μορφών ζωής - οργανισμών που χρησιμοποιούν οξυγόνο για κυτταρική αναπνοή.

Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αρχαίοι φωτοσυνθέτες, εμείς, όπως και πολλά άλλα είδη, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα!

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.