. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Σε μια μέρα ΟΛΟΙ ξέχασαν τα κοιτάσματα. Το είπε ο Δένδιας με τον Μητσοτάκη! Απούσα η αντιπολίτευση.

ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Αμαχητί πέρασε από όλα τα κόμματα της Βουλής το θέμα της ΜΗ εκμετάλλευσης των Ελληνικών κοιτασμάτων, που όπως βλέπουμε σιωπηλά, έχουν παραχωρηθεί απο την κυβέρνηση ακόμη και στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία κάνει έρευνες. Αφήστε το θέμα με τα 12 νμ ή το γεγονός πως η Ελλάδα δεν έχει χάρτες επίσημους να τους δεί ο κάθε πολίτης ούτε για τα 6 νμ!

Η Ελλάδα όσο δεν εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της είναι κάτι ασήμαντο. Εδώ βλέπουμε τη σημασία των δηλώσεων Δένδια στις ΗΠΑ, που μίλησε στο Bloomberg, για συνεκμετάλλευση σε όλα με τη Τουρκία ή την πρόταση του H1N1 εμβόλια Αβραμόπουλου για επικαιροποίηση του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ.

Προφανώς ο Δένδιας ήθελε να βγάλει εκτός μνημονίου του Καστελόριζο. Η Μπακογιάννη και αυτός έφεραν χωρίς ενοίκιο τον Τουρκικό αγωγό απο το Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα.

Εδώ να θυμηθούμε τον “επιτυχημένο” Νίκο Δένδια που χάρισε Ελληνική ΑΟΖ με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στην Αίγυπτο και χωρίς διεκδίκηση οτιδήποτε ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

Ακολουθεί ο χάρτης μου με τα κοιτάσματα της χώρας

Εδώ να θυμηθούμε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που δεν δήλωνε τις αλιευτικές ζώνες νότια του Καστελόριζο στην ΕΕ, πως ανήκουν στην Ελλάδα. Το ίδιο έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας στο Αιγαίο. Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση Παυλόπουλου υπέρ της συζήτησης με τη Τουρκία μόνο για υφαλοκρηπίδα και όχι για 12νμ χωρικά ύδατα (Αιγιαλίτιδα ζώνη, για συνορεύουσα ζώνη στα 24 νμ, για AOZ), στο δρόμο της Μπακογιάννη και του Ροζάκη. Μήπως για τις δηλώσεις, τις αποφάσεις και τις ψήφους των πολιτικών υπέρ της Τουρκίας πέφτει Τουρκικό λάδι;

Θα θυμάστε και το σκάνδαλο με την αλλαγή χρήσης της Στρογγύλης απο τον Παναγιωτόπουλο και τον Βενιζέλο, που πρώτος ανέδειξα και έγινε χαμός τότε, όπως και για τα σαπάκια υποβρύχια U214.

ΑΠΕ ή ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ;

Ακούτε συνέχεια για ΑΠΕ. Είμαι εξαρχής υπερ της χρήσης τους και των ηλιακών και των ανεμογεννητριών. Μόνο που δεν μπαίνουν όπου νάναι. Δεν καταργείς επίσης απο τη μια μέρα στην άλλη τα λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ ενώ φίλτρα που μείωναν το αποτύπωμα στο περιβάλλον υπάρχουν. Το ίδιο αφορά και τα κοιτάσματα. Θα περάσει μια 30ετία για να σταματήσει η χρήση υδρογονανθράκων. Συνεπώς, η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει σημαία την κλιματική αλλαγή που πάντα υπήρχε αλλά κάτι άλλο. H κλιματική αλλαγή και το Great Reset είναι επινοήματα για αφηγήματα, όπως κάποτε ήταν η Θεωρία του Σόκ. Τότε είχα μιλήσει, το 2013, για τον άνθρωπο που προγραμματίζεται με ότι του βάζουν μπροστά του.

Ανιχνεύω πως αυτό το κάτι άλλο μπορεί να αφορά την μεταβίβαση των μετοχών των ΕΛΠΕ, τα οποία είναι μέσα σε κάθε συμφωνία με τις εταιρείες εξόρυξης κοιτασμάτων σε χαμηλό κόστος στον Λάτση. Μετά περιμένω πως θα υπάρξει άμεσο ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα και οι μετοχές των ΕΛΠΕ θα ανέβουν. Στο Χρηματιστήριο πάντα αγοράζεις φτηνά και πουλάς ακριβά. Η FYROM πάντα είχε σχέση με τα ΕΛΠΕ και τις εξαγωγές απο τους υδρογονάνθρακες. Μεγάλο  κεφάλαιο αυτό όπως και το γεγονός πως τα 5 δις ευρώ συνάλλαγμα για τα εισαγόμενα καύσιμα δεν εισάγονται στον υπολογισμό του εμπορικού ελλείματος... Άγνωστο επίσης το τί γίνεται με το μεγάλο κοίτασμα στη Θεσσαλονίκη που είναι στην ξηρά και φτάνει μέσα στη FYROM. Εκεί η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να πεί πως η Τουρκία δεν την αφήνει. Προφανώς οι ΗΠΑ δεν την αφήνουν, για να μυρίζει φυσικό αέριο η… Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΑΚΟ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πίσω απο την επικράτεια, μια νέα έννοια που εισήγαγε στον δημιουργικό του Έλληνα η πρόσφατη κακή συμφωνία Μητσοτάκη με Μακρόν, η οποία δεν είναι κάτι ξεκάθαρο όσο φαίνεται αν δεν υπάρχει χάρτης, μπαίνουν επήρειες όπως μπήκαν και για την ΑΟΖ. Μπαίνουν οι ΕΟΖ, οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες όπως αυτή στον Πειραιά, που μάλλον θα φύγει, η άλλη στη Θράκη που αναπτύσσει η Ντόρα Μπακογιάννη-Κούβελου-Μητσοτάκη με την υπογραφή Βελόπουλου και άλλων. Μπαίνει και το Μονακό του Λάτση στον Πειραιά. Μιλάμε για οικονομική επικράτεια και επήρειες άλλα κόλπα.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.