. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Άρθρο 2 της Ελληνογαλλικής συμφωνίας και Ελληνική "επικράτεια". Μια κακή συμφωνία.

ΜΕ ΠΟΛΛΑ “IF” Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Το Άρθρο 2 της συμφωνίας Αθήνας-Παρισίου αναφέρει πως τα μέρη παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Το ερώτημά είναι τί ακριβώς συνιστά “επικράτεια”;

Το άρθρο 51 του ΟΗΕ

ΒΑΣΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ

1. Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Όπως και να το κάνεις δεν είναι ξεκάθαρο του τί εννοείται επικράτεια στην Ελληνική συμφωνία. Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά για αυτό το  θέμα *υπάρχουν γκρίζα σημεία. Έτσι, θα φτάσω στο δια ταύτα να ρωτήσω αν έχει ορισθεί με χάρτη στην Ελληνογαλλική συμφωνία η Ελληνική και η Γαλλική επικράτεια, μαζί με τις disputed περιοχές των αν υπάρχουν. Προφανώς δεν έχει ορισθεί, γιατί ο Μητσοτάκης είναι ή το ένα ή το άλλο... Ξέρετε…

Πρακτικά πλήρης εφαρμογή του διεθνούς δικαίου απαιτεί την ύπαρξη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και προϋποθέτει αναγνώριση ισότητας μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, κάτι που υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο σε διεθνείς συμφωνίες αλλά… δεν εφαρμόζεται πάντα.

Η μη παρουσία χαρτών στη συμφωνία στην πραγματικότητα βάζει στο τραπέζι τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία αμφισβητεί η Τουρκία, με σημείο αναφοράς τον Διεθνή Νόμο. Σημειώστε πως μέχρι τώρα υπάρχει αμφισβήτηση για την Ελληνική ΑΟΖ *οι αναφορές σε υφαλοκρηπίδα στο νόμο της θάλασσας έχουν μεταβατικό χαρακτήρα, οι ΑΟΖ είναι η ουσία.

Με την Ελληνογαλλική συμφωνία ο Μητσοτάκης έβαλε στο τραπέζι με τη Τουρκία και τη στεριά, τα νησιά και ειδικά τα αμφισβητούμενα. Διαιτητής η Γαλλία, ο Ρότσιλντ δηλαδή. Επέκταση των χωρικών υδάτων η Ελλάδα στα 12 νμ δεν θα μπορεί ποτέ να κάνει χωρίς να ρωτήσει τη Γαλλία! Όπως έγινε η συμφωνία είναι λάθος.

Στο χάρτη της κορυφής, με κόκκινο είναι τί μέρος της εν δυνάμει Ελληνικής ΑΟΖ παρέδωσε ο Δένδιας σε Τουρκία και Αίγυπτο. Ακολουθεί ένα τεχνητό νησί. Η Τουρκία σύντομα θα κατασκευάζει με τη βοήθεια της Ρωσίας ανάλογες κατασκευές για τη Βόρεια Θάλασσα, τη Μεσόγειο, το Αιγαίο κλπ.

2. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 51 στο ΑΡΘΡΟ 2

Εδώ είναι το ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα της συμφωνίας, αφού μας λέει πως η προσφερόμενη βοήθεια απο τη Γαλλία θα είναι μέσα στο πλαίσιο της συλλογικής άμυνας και ανα πάσα στιγμή μπορεί να εμποδιστούν απο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή τις ΗΠΑ, τη Κίνα, την Αγγλία, τη Ρωσία κοκ!

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ

Γαλλία και ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν Ελλάδα και Τουρκία με αναλογία 7/10. Παλιά το έκαναν μόνο οι ΗΠΑ. Και εδώ βλέπουμε τη συμφωνία Μακρόν με Μπάιντεν για την Ελλάδα και όχι μόνον.  

Σας δουλεύει η κυβέρνηση.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.