. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Κορωναϊός. Μέ έναν στους δέκα φορέα είναι επιστημονικό λάθος να επιβάλλεται κάθε lockdown.

ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ LOCKDOWN

Αν ρωτήσεις έναν απο αυτούς που παριστάνουν τον ειδικό “πότε μπαίνει ένα lockdown” δεν θα σου απαντήσει σωστά.

Ενα lockdown δεν μπαίνει όποτε νάναι. Δεν το έχουν καταλάβει καλά στην Ελλάδα, στο ΕΚΠΑ και στο ΑΠΘ.

Αν έχεις π.χ. έναν στους δέκα φορέα του ιού, είναι λάθος να βάλεις lockdown, γιατί ο συνωστισμός θα είναι “τοπικός” (π.χ. στο σπίτι) και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού θα αυξάνει με τον χρόνο και τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας που θα μπεί σε καραντίνα. Απορώ γιατί δεν το κατάλαβαν… Για συνωστισμό στο σπίτι μιλάμε!

Σας λένε πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνει καθημερινά. Αυτό δεν μας λέει τίποτα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι κατα μέσο όρο πόσοι είναι πραγματικοί φορείς σε ένα αριθμό τεστς (θετικότητα). Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Ενα πρόβλημα αυτό. Απο τη θετικότητα βρίσκουμε, αν ο αριθμός των τέστς είναι μεγάλος και επιβεβαιωθεί ο αριθμός των εχόντων Covid, τον αριθμό φορέων σε όλη την Ελλάδα. Με τη γρίππη τί ποσοστά έχουμε; Kανένας δεν ρώτησε τον Μωυσή απο τα ΜΜΕ.

Τα πολλά κρούσματα π.χ. 10,000 ή 20,000 που ανακοινώνονται την ημέρα δεν μας δίνουν κάτι σημαντικό. Αν η θετικότητα είναι 10%, τότε μιλάμε προσεγγιστικά για 1 εκ. φορείς του ιού στην Ελλάδα.

ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δεν έχει καμμία σημασία ο αριθμός κρουσμάτων επομένως και δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για να επιβληθούν lockdowns. Τι νόημα έχει να μετράνε ακόμη και 50,000 κρούσματα και να το διατυμπανίζουν οι αμόρφωτοι την ημέρα, όταν δεν έχουν μετρήσει 1 εκ. φορείς τώρα, ενώ προκύπτει πως υπάρχουν. Τρίχες.

Ούτε το πρώτο lockdown χρειαζόταν. Εξηγήθηκε το θέμα. Πλήρως. Η αντιπολίτευση δεν έχει λόγο να παρέχει προστασία σιωπής στην κυβέρνηση. Τώρα ξέρει.

Ελπίζω η επιτροπή να καταλαβαίνει πως χρειάζεται νόμος Μητσοτάκη για να μην εμπλακούν με τη δικαιοσύνη στο μέλλον. Οι δηλώσεις Μητσοτάκη υπέρ Τσιόδρα δεν σημαίνουν τίποτα.

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ LOCKDOWN

Εδώ μπαίνει μια άλλη παράμετρος που αφορά τη μέγιστη τιμή του αριθμού αυτών που μπορεί να προσβληθούν σε μια επιδημία. Αν ο αριθμός των φορέων είναι πολύ κοντά σε αυτόν τον αριθμό, τότε τα lockdown δεν έχουν νόημα.  Σε κάθε 2-3 σπίτια σε καραντίνα π.χ. θα υπάρχει ένας φορέας, για θετικότητα 10%. Σε μια εβδομάδα απο τον ένα φορέα θα κολλάνε 3-5 της οικογένειας του. Τρέλλα ο Μητσοτάκης.

AΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΕΘ

Δεδομένης της άγνωστης κατάστασης του αριθμού των φορέων, αφού δεν μετράνε σωστά (δεν ξέρουν και δεν μπορούν) αλλά και της χαμηλής θνησιμότητας της νόσου στην Ελλάδα, η ανάπτυξη νέων ΜΕΘ θα έπρεπε να είναι αυτοσκοπός της κυβέρνησης.

Οπως τα έχει κάνει η επιτροπή αν κλείσει μέσα τον κόσμο για τους λόγους που εξήγησα, ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί με μεγαλύτερο ρυθμό απο ότι αν είχε ΑΠΛΑ ειδικά μέτρα π.χ. μάσκα, εξαερισμό χώρων, UV-C, social distancing, άλλες ώρες λειτουργίας για τα καταστήματα και τα ΜΜΜ κλπ.

Η επιτροπή δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτά τα θέματα. Μάσκες, εξαερισμό για το αεροζόλ, χρήση UV-C απο εμένα έμαθαν όλοι. Τους πήρε και κάτι μήνες γιατί είναι αργόστροφοι ή γιατί ήθελαν θύματα για τα εμβόλια.

Ο τρόπος που αντιμετώπισε τον τουρισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν καταστροφικός και αυτά τα κρούσματα που συσσωρεύτηκαν τότε που δεν μέτραγε κανένας, έφτασαν το 1 εκ σήμερα. Ευτυχώς που δεν θα χρειασθούν όλοι ΜΕΘ και δεν νομίζω πως, για όλους όσους πάνε σε ΜΕΘ οι έμποροι των εμβολίων, είναι κάτι που χρειάζεται. Πέραν αυτού, μια πλήρως εξοπλισμένη ΜΕΘ δεν χρειάζεται.

Λύσεις υπάρχουν αν παραιτηθεί η επιτροπή και ο Μητσοτάκης. Είναι άχρηστοι.

Η Ελλάδα μίκρυνε και η χώρα έγινε τίγκα στον κορώνα, χωρίς να πάρει κανένας είδηση. Είχα προειδοποιήσει. Βλέπετε εδώ απο πότε.

ΤΡΑΛΑΛΑ - ΤΡΑΛΑΛΑ. ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΤΡΙΧΕΣ.

Με τον Σαββόπουλο θα γιορτάσουμε το 1821; Ο Καραϊσκάκης ΦΛΩΡΟΣ δεν ήταν… 

Με αυτά τα συμβάντα περιμένετε η κυβέρνηση του παρατράγουδου να αντιμετωπίσει εθνικά ζητήματα; Με τους κεραμιδόγατους;

ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ

  • Συσκευές για UV-C για αποστείρωση δεν χρησιμοποιήθηκαν γιατί δεν βρέθηκε εργολάβος! Προτίμησαν το  αντισηπτικό… Κακώς.
  • Sυσκευές ΕCMO οι πνευμονολόγοι δεν έμαθαν ποτέ τί είναι, όπως και μάσκα. Σεμνά.
  • Αγόρασαν οι κουβαρντάδες του Μαξίμου νέα λεωφορεία, δήθεν λόγω κορώνα και παλαιότητας ενώ μπορούσαν να βάλουν στα παλιά κάθετους εξαεριστήρες για να τραβιέται το αεροζόλ του κορώνα. Πτωχευμένη χώρα είναι η Ελλάδα.

Για σκεφτείτε τα πάλι.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.