. Αναρτήσεις ιστολογίου .

AOZ Ελλάδας και Αιγύπτου. “Ξέχασαν” το Καστελόριζο, τα 12 νμ ΧΥ και τα 24 νμ συνορεύουσα ζώνη.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΩ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ήδη άρχισαν να διαρρέουν καινοφανείς θεωρίες για το πως υπολογίζεται η επήρεια νησιών σε ΑΟΖ, με πρώτο το Δένδια του Ρότσιλντ που ρωτάει τους δημοσιογράφους, τί είναι πλήρης επήρεια κατά το διεθνές δίκαιο. Ως μη τεχνοκράτης το θεώρησε ως εξυπνάδα. 

Ας μας πεί πρώτα τί είναι μερική οριοθέτηση ΑΟΖ κατά το διεθνές δίκαιο και πού και πότε έχει γίνει αυτό στην υφήλιο. Το άλλο είναι πως όταν οριοθετείς ΑΟΖ, τα σημεία δεν τα παίρνεις στη τύχη, ακολουθείς έναν κανόνα. Θέλω λοιπόν να μας πεί τον κανόνα που επιλέχτηκαν τα 5 σημεία στο χάρτη με την οριοθεσία. 

Εγώ τον μόνο επιστημονικό και όχι αλμπάνικο κανόνα που ξέρω είναι με χρήση διαφορετικού στατιστικού βάρους σε Voronoi, αν δεχτούμε πως υπάρχει επήρεια στο νόμο της θάλασσας, που δεν υπάρχει…

Ποιοί έβαλαν τον Δένδια να υπογράψει αυτή την αλητεία;

Η επιλογή ως ανατολικού ορίου στην Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για ΑΟΖ του 28ου μεσημβρινού δεν έγινε τυχαία και δείχνει σύμπτωση με την επιθυμία της Τουρκίας να έχει ΑΟΖ ανατολικά του. Η Αθήνα φρόντισε χρησιμοποιώντας την Ελληνοαιγυπτιακή συνθήκη, να νομιμοποιήσει την εδώ και χρόνια τουρκική επεκτατική στρατηγική ιδιοποίησης της Ανατολικής Μεσογείου ανατολικά του 28 μεσημβρινού, ο οποίος τέμνει στη μέση την Ρόδο!

Είναι μια καταστροφική συμφωνία.

Aς δούμε τη μετάφραση της συμφωνίας με την Αίγυπτο στα Ελληνικά και απαιτούμε και το Αγγλικό κείμενο χωρίς καμμία έκπτωση σε αυτό.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ; ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ.

Yπάρχουν πολλά να γραφούν. Το χειρότερο αφορά το άρθρο 1ε, με το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να οριοθετήσει με τη Κύπρο ή με τη Τουρκία αν δεν συμβουλευτεί την Αίγυπτο! Και αυτό παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας είναι. Συναποφασίζομεν!

Επειδή το σημείο είναι πολύ λεπτό και το Αγγλικό κείμενο υπερισχύει του Ελληνικού και έχουμεν να κάνουμε με απατεώνες στο υπ. Εξωτερικών, πρέπει να δούμε και το Αγγλικό κείμενο. Ενας λόγος που έγινε αυτό είναι αυτός εδώ (έμμεσος καθορισμός του τριπλού σημείου των ΑΟΖ Ελλάδας- Αιγύπτου και Κύπρου), ένας άλλος είναι μια μελλοντική οριοθέτηση Ελλάδας με Τουρκία ή με Λιβύη. Αυτό δεν ίσχυε πριν την υπογραφή Δένδια του Ρότσιλντ. Δεν χρειαζόταν να ρωτήσει η Ελλάδα την Αίγυπτο για να οριοθετήσει με Κύπρο ή με Λιβύη.

Θα θυμάστε ελπίζω τη διαφορά του Ελληνικού και του Αγγλικού κειμένου στη συμφωνία της Πρέσπας επι Κοτζιά. Εγινε χαμός τότε.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΑ

Το σενάριο που λέει πως η Γερμανία πιέζει τον Μητσοτάκη να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις είναι παραμύθι. Πιο σωστό θα ήταν να ειπωθεί πως τον … πληρώνει. Κάθε φορά οι μέσα τα ρίχνουν στους έξω ή ζητάνε οι μέσα απο τους έξω να τους ζητάνε πράγματα φανερά, για να μη φαίνεται πως περπατάνε στα τέσσερα και πως ενδίδουν σε ότι ζητάνε οι Τούρκοι.

Το άλλο κόλπο Μητσοτάκη είναι πως γεμίζει με ΠΑΣΟΚους τη κυβέρνηση για να μη χρεώνεται με αποτυχίες η ΝΔ. Τραγικό παράδειγμα ο Χρυσοχοίδης.

Ο Μητσοτάκης έχει ήδη δημιουργήσει πρωτογενές έλλειμμα 11,6 δισ. το πρώτο 7μηνο του 2020, έχει φέρει το χάος στη διαχείριση του κορωναϊού απο τα κακά ειδικά μέτρα που αποφασίζει για να πουλήσει εμβόλια και συνεχίζει τον εκτουρκισμό της Ελλάδας, προφανώς υπακούοντας στον Ερντογάν. Θέλω να δώ το αφορισμένο Μητσοτάκι πότε θα κάνει εκλογές!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΠΗΡΕΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Οπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενα άρθρα μου, επήρεια στο νόμο της θάλασσας δεν υπάρχει και ο λόγος εξηγείται στο άρθρο 121 του Νόμου της θάλασσας!

Αυτό μας λέει, πως τα νησιά αντιμετωπίζουν τα χωρικά ύδατα, τη συνορεύουσα ζώνη, την νομική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ με τον ίδιο τρόπο όπως οι ηπειρωτικές περιοχές που έχουν πλήρη επήρεια. Ο λόγος που μιλάω για επήρειες σε άρθρα και δημοσιεύσεις μου σε εφημερίδες είναι για λόγους πληρότητας, ώστε να καταλαβαίνετε τί λένε οι άλλοι και επειδή εγώ έχω το υπόβαθρο να το κάνω ενώ άλλοι όχι.

  1. Η μειωμένη επήρεια είναι μια έκφραση της παραβατικότητας σε μια διεθνή συμφωνία της Ελλάδας με άλλες χώρες είτε αυτό αφορά τις ζώνες είτε τα χωρικά ύδατα. Tα χωρικά ύδατα δεν μπορεί αλλού να είναι 6 νμ αλλού 4 νμ αλλού 10 νμ και αλλού 12 νμ. Τό έδαφος της χώρας μας κατα το Νόμο της Θάλασσας είναι ΕΝΙΑΙΟ. Αυτό μάλλον εδώ το ακούτε πρώτη φορά.
  2. Η ανυπαρξία επήρειας στο νόμο της θάλασσας οδηγεί στην αρχή της μέσης απόστασης που είναι η μαθηματική έκφραση της έννοιας του δικαίου.
  3. Κάθε προσπάθεια αποδοχής μειωμένης επήρειας - που να αποδεικνύεται μαθηματικά - αποτελεί μειοδοσία και κάθε τέτοια συμφωνία που φτάνει στη Βουλή για καθορισμό ζωνών και χωρικών υδάτων είναι αντισυνταγματική και πρέπει να ελέγχεται μαθηματικά, αφού έρχεται σε αντίθεση με τον Νόμο της Θάλασσας που έχει επικυρώσει η Ελληνική Βουλή.

Δεν έχει κανένα νόημα η ανακήρυξη 12 νμ χωρικά ύδατα στο Ιόνιο απο τη κυβέρνηση, αν δεν γίνει ανακήρυξη μελλοντικά για όλα τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα στα 12 νμ επίσης. Θα είναι αντισυνταγματικό και σε αυτό δεν θα εμπλέκεται η Τουρκία για να ειπωθεί κάτι. Η ανακήρυξη χωρικών υδάτων δεν προαπαιτεί τη συμφωνία άλλου κράτους. Η κυβέρνηση που θα δώσει διαφορετικά μίλια σε χωρικά ύδατα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας θα είναι υπόλογη.

Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στα 12 νμ  παντού πρέπει να ανακηρυχτούν πριν τις συζητήσεις με τη Τουρκία, διότι τότε η Τουρκία δεν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ΑΟΖ. Η αναφορά πως κλείνει το Αιγαίο αν η Ελλάδα δώσει 12 νμ στα χωρικά ύδατα είναι αστεία. Επιτρέπεται η αβλαβής διέλευση. Ας μελετήσουν το Νόμο της Θάλασσας.

(25.8.2020) Πιστεύω πως τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα γίνει συγκάλυψη και προστασία του Δένδια και του Μητσοτάκη για την Ελληνο Αιγυπτιακή συμφωνία απο τα ΜΜΕ του καρτέλ.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΝΔΙΑΣ

Όπως και στο καθορισμό της οριοθέτησης ΑΟΖ της Ελλάδας με την Ιταλία, οι επήρειες των νησιών βόρεια της Κέρκυρας δεν καθορίζονται απο το τελικό σημείο στην οριοθέτηση της γραμμής, όπως συχνά αναφέρει ο αμόρφωτος Ροζάκης αλλά και απο άλλα σημεία πιο πρίν, που καθορίζουν τη γραμμή της οριοθέτησης. Απο υπολογισμό που έκανα δεν προέκυψε μειωμένη επήρεια για τα νησιά αυτά στη συμφωνία Ελλάδας με Ιταλία όπως διαφήμιζε ο Ροζάκης.

  • Ενα νησί όπως η Ρόδος ή η Κρήτη δεν μπορεί να έχει άλλη επήρεια ανατολικά και άλλη δυτικά του 28ου/26ου μεσημβρινού αντίστοιχα. Νέα καινοτομία; Αυτο το τρόπο σκέψης μόνο Τούρκοι μπορεί να τον έχουν.
  • Μερική οριοθέτηση δεν υπάρχει στο Νόμο της Θάλασσας αλλά συνολική. Υπο την έννοια αυτή η Τουρκολιβυκή συνθήκη στο σημείο αυτό είναι ισχυρότερη απο την ΕλληνοΑιγυπτιακή, αφού είναι η τελική, με τη δεύτερη να μην την απονομιμοποιεί άσχετα με το τί λέει ο Δένδιας του Ρότσιλντ. Το μόνο αδύνατο σημείο που έχει είναι πως δεν έχει εγκριθεί απο την Λιβυκή Βουλή. Τίποτα άλλο.

ΚΟΤΖΙΑΣ

Καθόλου γραμμένη στο πόδι δεν είναι η συμφωνία, όπως ισχυρίζεται ο Νίκος Κοτζιάς, που ξαφνικά έγινε εθνικόφρων ξεχνώντας την αναφορά του σε ΑΟΖ για το περίκλειστο κράτος των Σκοπίων, στη συμφωνία της Πρέσπας. Τελικά όλες αυτές τις συμφωνίες θα πρέπει να αρχίσετε να τις βλέπετε σαν εξυπηρέτηση των σχεδίων της Αγκυρας με τη στήριξη των ΗΠΑ και ΞΗΠΑ. Η Ελλάδα είχε κάθε λόγο να οριοθετήσει ΑΟΖ πρώτη με την Κύπρο, καθότι είχε αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Καραμανλής και Μακάριος όμως πάντα την έβλεπαν μακριά. Τώρα και το Καρακούλι.

  • Τα σημεία Α και Ε πράγματι μπορεί να μετακινηθούν και σε αυτό έχει δίκιο ο ΝΚ. Αυτό που έπρεπε να τον απασχολεί είναι η επήρεια που έχουν τα νησιά σε πρώτη φάση και πώς με τον 28ο μεσημβρινό έπεσε μαχαίρι στον υπολογισμό της Ελληνικής ΑΟΖ. Είναι πολύ πιό σημαντικό αυτό απο τα πεί πως ο διαχωρισμός της ΑΟΖ έγινε «μάλλον σε αναλογία 40% με 60%, ούτε καν 45%-55% όπως αρχικά ανακοινώθηκε». Αυτό που λέω εγώ έχει σημασία.
  • Δεν υπάρχουν γραμμές βάσεις στην οριοθέτηση των ΑΟΖ. Εχει δίκιο σε αυτό ο ΝΚ, γιατί ο τρόπος που αυτό γίνεται θα έχει σημασία στο μετέπειτα καθορισμό των ΑΟΖ στο Αιγαίο. Πράγματι τραβήξανε δύο γραμμές όπως διέταξε η Τουρκία το Καρακούλι και αυτός με το Δένδια του Ρότσιλντ το έδωσε στην Αίγυπτο, που το υπέγραψε. Μετά στήθηκε το έργο κρουαζιέρα στο Αιγαίο με το Oruc Reis και τους ΦΛΩΡΟΥΣ να παίρνουν μάτι και να λένε πως δεν γίνεται έρευνα.
  • Πράγματι η κυβέρνηση απέκρυψε πολλά, όπως το “πώς” υπολογίστηκαν τα 5 σημεία, με ποιά λογική. Και σε αυτο συμφωνώ, Πιστεύω όμως πως ο ΝΚ, θα ζητήσει τη κατάθεση των λεπτομερειών όταν το έκτρωμα αυτό φτάσει στην ελληνική βουλή, γιατί λόγω Τουρκίας μπορεί και να μη φτάσει. Θα τους πούν οι Οθωμανοί και αυτοί θά το κάνουν και στο τέλος, όλοι με φωνές και αποχωρήσεις θα ψηφίσουν. Τα γνωστά.
  • Το διάβασμα των χαρτών δεν είναι κάτι το δύσκολο για τους ειδικούς. Απλώς είναι αδύνατο για τον Δένδια και τον Μητσοτάκη. Αλλά αυτό είναι άλλου είδους πρόβλημα λέει ο ΝΚ. Και σε αυτό συμφωνώ. Βλέπετε εγώ είμαι ο μόνος που μπορώ να χειρισθώ και αυτό, εκτός τόσων άλλων θεμάτων.
  • Η παρατήρηση του πως ο Δένδιας πήγαινε στο Κάιρο χωρίς να ξέρει τί θα υπέγραφε είναι όλα τα λεφτά. Ο ενδοτισμός χωρίς απόδειξη!
  • Μου φαίνεται περίεργο μόνο πως δεν πρόσεξε καλά τι λέει το άρθρο 1ε.

Όλες αυτές τις συμφωνίες θα πρέπει να αρχίσετε να τις βλέπετε σαν εξυπηρέτηση των σχεδίων της Αγκυρας με τη στήριξη των ΗΠΑ και ΞΗΠΑ. Η Ελλάδα είχε κάθε λόγο να οριοθετήσει ΑΟΖ πρώτη με την Κύπρο, καθότι είχε αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Καραμανλής και Μακάριος όμως πάντα την έβλεπαν μακριά. Τώρα και το Καρακούλι. Προσέξετε πως η επιλογή των σημείων 1 και 2 στο χάρτη δεν είναι τυχαία.

ΠΑΛΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ TΩΝ 24 ΝΜ.

(16.8. 2020) Και τα 12 νμ που είναι τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και τα 24 νμ που είναι η συνορεύουσα ζώνη της με περισσότερα κυριαρχικά δικαιώματα απο την ΑΟΖ της, δεν μπορούν να καταπατηθούν απο ΑΟΖ ή νομική υφαλοκρηπίδρα άλλου κράτους (η συνορεύουσα ζώνη με κατάλληλο χειρισμό). Στην Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία την επιβεβλημένη απο τη Τουρκία, όπως έγινε και με την ΕλληνοΙταλική που κατέληξε σε συνεκμετάλλευση στην αλιεία, δεν ελήφθη υπόψη.  Για τα 12 νμ και τα τεχνητά νησιά, μίλησα πρώτη φορά το 2013 όπως και για τη συνορεύουσα ζώνη. Έκτοτε σποραδικά γίνεται συζήτηση μόνο για τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας στα ΜΜΕ του καρτέλ κυρίως απο εγκαθέτους, που θέλουν μια θεσούλα στη κυβέρνηση για να το ξεχάσουν μετά. Τη συνορεύουσα ζώνη την αγνοούν πάντα…

ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ

Αυτόν γιατί τον πληρώνετε; Tί παράγει; Χιλιάδες είναι οι τηλεφωνήτριες, που είναι χωρίς δουλειά στη χώρα.

Η ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

Μου έκανε εντύπωση πως αν και δημοσιογράφος είναι η μοναδική που έχει καταλάβει τι είναι επήρεια νησιού και προσεγγιστικά βγάζει σωστά συμπεράσματα! Μπράβο της. Ολοι οι άλλοι που βγαίνουν στις τηλεοράσεις δεν έχουν ιδέα τι είναι. Δεν είναι κακό να μη ξέρεις. Κακό είναι να μην ενημερώνεσαι και η συγκεκριμένη κυρία ενημερώθηκε περί επήρειας απο τον μαίτρ του είδους (απο εμένα, γιατί μόνο εγώ εξήγησα σε όλη την Ελλάδα τί είναι και τον ορισμό αυτό χρησιμοποιεί). Το άρθρο της εδώ. Πολλά βέβαια μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους αλλά αυτό θα ήταν ένα θέμα για MSc σε Functional Mathematics.

Ας μάθουν οι αμόρφωτοι στο υπουργείο Εξωτερικών πως το διεθνές δίκαιο, όπως και άλλες μη θετικές επιστήμες εκφράζονται με αριθμούς, κάτι που αυτοί δεν ξέρουν. Στη Τουρκία όμως ξέρουν. O 28oς μεσημβρινός αποφασίστηκε στη Τουρκία. Είναι φανερό.

(10.8.2020) Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟRUC REIS

  • Το ότι υπάρχει κρυφή συμφωνία μεταξύ ΚαραΜητσοτάκη και Τουρκίας αποδεικνύεται και απο  το γεγονός πως το Οruc Reis σταμάτησε στον 28ο μεσημβρινό.
  • Τό ότι το μικρό Κούλι δεν προχωράει στην ανακήρυξη των 12 νμ στα χωρικά ύδατα παντού, δείχνει πως ήδη υπάρχει συμφωνία και για το Αιγαίο. 12 νμ χωρικά ύδατα στο Αιγαίο θα περιόριζαν τις απαιτήσεις της Αγκυρας να φτάσει στον 25ο μεσημβρινό, όπως είχε στο σχέδιο του ο Κώστας Μητσοτάκης.
  • Το ότι η Ελλάδα δεν προχώρησε στην οριοθέτηση με Κύπρο επι τόσα χρόνια σήμαινε παράδοση της ΑΟΖ που παράγει το Καστελόριζο και απόρριψη του αμυντικού δόγματος Ελλάδας και Κύπρου. Το είχε πεί και η Καραμανλή “Η Κύπρος είναι μακρυά”.
  • Μετά τα Ιμια 2 στον αφύλακτο Εβρο και το κτήμα Οικονομίδη που παραμένει εκεί χωρίς φυλάκιο στου Ελληνικού Στρατού όπως τα Ιμια Σημίτη, είχαμε τα Ιμια 3 στον 28ο μεσημβρινό με τη συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου. Τα Ιμια 4 θα είναι στο Αιγαίο, στον 25ο μεσημβρινό.

Tον τρόπο που κάνουν έρευνα αυτά τα πλοία τον έχω εξηγήσει εδώ. Σήμερα ο Πρωθουπουργός της Εθνικής Ηττας ετόλμησε να πεί πως το Oruc Reis κάνει βόλτα στην Ελληνική ΑΟΖ εκ του συμπλέγματος του Καστελόριζου (έχει 14 νησιά και όχι 13, ας το μάθουν και στο ΕΚΠΑ οι αγεωγράφιτοι) που χάρισε στη Τουρκία, χωρίς να παίρνει μετρήσεις γιατί υπάρχει θόρυβος απο πλοία! Εβαλε και άλλους να βγαίνουν στα ΜΜΕ και να το λένε. Είναι παραπληροφόρηση.

Στη φωτογραφία που διέρρευσε η Τουρκία στο διαδίκτυο, το Oruc Reis παίρνει μετρήσεις κανονικά και πλαισιωμένο απο πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο! Αυτό καταδεικνύει ως ηλίθιους όσους βουλευτές της ΝΔ είπαν στα ΜΜΕ πως το πλοίο δεν παίρνει μετρήσεις λόγω θορύβου (Συρίγος) ή πως οι μετρήσεις χρειάζονται εβδομάδες (Καιρίδης) και αυτό θα μείνει στην περιοχή μια εβδομάδα. Μαζί τους και το Μητσοτάκι που παραπληροφορεί για αυτό και ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς αρχηγούς.

Έτσι αναμένεται η πορεία του σεισμικού ερευνητικού Οruc Reis απο σήμερα. Το πλοίο συνεχίζει πάντως την έρευνα του πηγαίνοντας βορειοανατολικά όπως στο παραπάνω σχήμα, με τον ΜΑΤΑΚΙΑ Μητσοτάκη να το παίρνει μάτι και τις ΕΔ να του κάνουν “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ”.

TΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΟΖ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

Στη φωτογραφία η Ιαπωνική ΑΟΖ. Οπου κύκλος σημαίνει 200 νμ ΑΟΖ, με 100% επήρεια και μέση γραμμή.

Για μάς έχουν ενδιαφέρον τα Okinotorishima Island στο Νότο. Στο απο κάτω σχήμα (ΑΟΖ ίση με τον κίτρινο κύκλο ακτίνας 200 νμ και με επήρεια 100%). Η εκτασή τους ειναι 10 m2 και έχουν έκταση AOZ (EEZ) 400,000 km2

Το Καστελόριζο μόνο του έχει έκταση 9,1 km2 και δεν μπορεί να έχει πλήρη επήρεια λόγω του Δένδια του Ρότσιλντ και του Μητσοτάκη του Σόρος με τη προδοτική συνθήκη που υπέγραψαν με την Αίγυπτο με οδηγίες της Τουρκίας; Τί αλητείες είναι αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση;

Ο Μητσοτάκης με τη συμφωνία με την Αίγυπτο, παρέδωσε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Δεν ξέρω με τι προσωπικά ανταλλάγματα. Να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Κάποιοι πρέπει να πληρώνονται για να στραβίζουν τόσο πολύ. Πρέπει να είναι κύκλωμα. Yπάρχει 5η φάλαγγα στην Ελλάδα, όπως έχω πεί πολλές φορές στο παρελθόν και το λένε και άλλοι πρόσφατα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΟΠΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Την ώρα που η Τουρκία κάνει έρευνα στην Ελληνική ΑΟΖ, ο Μητσοτάκης με άκριτες ανακοινώσεις για τον κορωναϊό προσπαθεί και έχει πετύχει επικοινωνιακή κόπωση των πολιτών. Εντύπωση προκαλεί και η στάση της ηγεσίας των ΕΔ, που αντί να παραιτηθεί για όσα έκανε η κυβέρνηση με την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία και την ανυπαρξία προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, συμμετέχει στο παιγνίδι της.

Τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα η παρουσία Τουρκικού υποβρυχίου στον Καφηρέα, το οποίο δεν βυθίστηκε γιατί οι “καλύτεροι” με τόσα ελικόπτερα δεν το “είδαν” και γιατί δεν απελευθερώθηκαν οι κανόνες εμπλοκής απο τον μισογύνη. Προβλέπω πως και ο Φλώρος θα χρειασθεί να γράψει βιβλίο για τα Ιμια 2 στον αφύλακτο Εβρο, όπως και για τα Ιμια 3 και Ιμια 4. Η διπλωματία είναι κολοκύθια λαδορίγανη. Ο στρατός δεν μπορεί και αυτό φαίνεται. Αν μπορούσε, η χώρα δεν θα ζητούσε βοήθεια ούτε θα υπέγραφε συνθήκες για την ΑΟΖ όπως η Ελληνοαιγυπτιακή, που αποτελούν παρακαταθήκες για την απεμπώληση της ΑΟΖ που δικαιούται το Καστελόριζο.

Η ηγεσία των ΕΔ έχει ευθύνη για αυτό που συντελείται, όπως και για τη προδοσία της Κύπρου. Προειδοποιώ πως πλέον οι μνήμες παραμένουν στο διαδίκτυο και όχι σε φακέλους της Κύπρου που δεν ανοίγουν ποτέ για να μη φουντάρουν πολλούς στον πάτο του Αιγαίου.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΜΠΛΕΞ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

O Mητσοτάκης σε διάγγελμα του στον Ελληνικό λαό (12.8.2020) αρνήθηκε πως το Oruc Reis έκανε έρευνα. Μα είναι τόσο βλάκας; Αφού δεν έκανε έρευνα γιατί τότε το ΠΝ του ζήταγε να φύγει; Aν δεν έκανε έρευνα το Oruc Reis, το πολεμικό ναυτικό δεν είχε δικαίωμα να το εμποδίσει να κάνει διέλευση έστω και άν ήταν σε Ελληνική ΑΟΖ.

ΛΗΜΝΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

(20.8.2020) Πρόκειται για μια Ελληνική φρεγάτα τη Λήμνος, εναντίον 7 Τουρκικών γύρω απο το Οruc Reis που συνεχίζει να κάνει έρευνα με τις ΕΔ να το θαυμάζουν! Οι καραγκιόζηδες του Μαξίμου μίλαγαν για πολλά Ελληνικά πλοία (μήπως βυθίστηκαν;), για υποβρύχια που ξέσκιζαν καλώδια και άλλα ψέμματα. Ολα με την ανοχή Τσίπρα, που στηρίζει και την Επιτροπή για τον κορωναϊό που καταστρέφει την ελληνική οικονομία.

Προφανώς έγινε σύγκρουση ανάμεσα στη Φ/Γ Λήμνο και στη Τουρκική Φ/Γ Κεμάλ Ρέις. Η παλαιά γερότερη κατασκευή της Λήμνος και όχι η Ελληνική “ναυτοσύνη” επικράτησε στο επεισόδιο. Και τα δύο πλοία έπαθαν ζημιές. Στο Τουρκικό μπορούσαν να προκαλέσουν τη βύθιση του λόγω της θέσης της ζημιάς. Άγνωστη παραμένει η κατάσταση των σημείων (1), (2 - εδώ θα μπορούσε να χτυπηθεί απο τις έλικες της Τουρκικής φρεγάτας) και (3 - σόναρ) του Λήμνος. Πάντα επιβεβαιώνομαι.

ΤΡΥΠΗΤΗΡΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ORUC REIS THN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ

(12.8.2020)το Oruc Reis κάνει έρευνα και είναι στην Κυπριακή ΑΟΖ. Το Μητσοτάκι γιατί δεν το σταματάει σαν εγγυήτρια δύναμη; Με τις πλάτες του Καραμανλή και του Σαμαρά έγινε Πρωθυπουργός. Να το θυμάστε αυτό.

(13.8.2020)Το Οpuc Reis κινείται νοτιοδυτικά κάνοντας έρευνα κινούμενο με το τρόπο που σας περιέγραψα ανωτέρω. Επιστρέφει δηλαδή προς τον 28ο μεσημβρινό.

ΣΥΝΕΧΗ ΤΑ “ΛΑΘΗ” ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  1. Aν η Τουρκία επιλέξει να υποχωρήσει ή να μην επιτεθεί στο κόλπο της Σύρτης θα μπορούσε να ζητήσει απο την Αίγυπτο ως αντάλλαγμα να συμφωνήσει μαζί της και για οριοθέτηση ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού! Πού έχει βάλει ρήτρα (δεν μιλάω για ενημέρωση) για αυτό ο Δένδιας του Ρότσιλντ και ο Μητσοτάκης του Σόρος στη συμφωνία με την Αίγυπτο; Πουθενά.
  2. Αν η Τουρκία βρεί  μεγάλο κοίτασμα στην Κυπριακή ΑΟΖ θα επιβάλει στη Κύπρο να μοιραστεί τα κέρδη απο τα κοιτάσματα (της Κύπρου) μαζί της. Φοβερό έτσι; Kαι ο Δένδιας του Ρότσιλντ γυρνάει στα ΜΜΕ και παριστάνει τον επιτυχημένο μαζί με άλλες μαϊμούδες.
  3. Σας υπενθυμίζω ότι ο Κώστας Μητσοτάκης όρισε τον 25ο μεσημβρινό σαν όριο της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και όχι ο Ερντογάν! Βλέπετε εδώ! Το έργο Του θα ολοκληρώσει ο γυιός του, που ήδη έφερε το ανατολικό όριο της Ελληνικής ΑΟΖ στον 28ο μεσημβρινό!
  4. Να προσθέσω πώς το Μητσοτάκι συνέχισε τον εκτουρκισμό της χώρας μας στο δρόμο που χάραξε ο Τσίπρας με το αφήγημά του για “ανοικτά” σύνορα. Κανείς δεν γεμίζει με δομές συνοριακά νησιά, δημιουργώντας μειονότητες και εκεί αλλά και σε όλη την Ελλάδα για να πετύχει η Τουρκία μια νέα Συνθήκη της Λωζάνης.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Σημειώστε πως “τα συμφέροντα τις διεθνείς συνθήκες τις καταργούν μόνο με πόλεμο ή με ΜΟΕ ή με μνημόνια, που είναι ο ορισμός του συμβιβασμού στην ακραία περίπτωση της προδοσίας, καθότι η Βουλή τα περνάει απαρατήρητα όπως τα μημόνια και ακυρώνει διεθνείς συνθήκες π.χ. της Λωζάνης χάριν της ειρήνης και της καλής γειτονίας.”. Επειδή μια προδοσία δεν γίνεται όλη μαζί γιατί θα γίνει φανερό, γίνεται σε κομμάτια. Είδαμε τη συνηθήκη της Μαδρίτης, το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ, το χρυσό που χωρίς έλεγχο εξάγεται στη Τουρκία, τον εκτουρκισμό κοκ. Το τέλος του δρόμου έχει αρχίσει να φαίνεται και αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Αηδιαστική εντύπωση προκαλεί και η χρήση απο την οικογένεια Μητσοτάκη μελών του ΕΛΙΑΜΕΠ, γνωστού για τις φιλοτουρκικές του θέσεις, σε θέσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (Ντόκος) ή στην εκπροσώπηση των Ελληνικών θέσεων στις συζητήσεις με τη Τουρκία (Αποστολίδης - έτσι έσκασε το κόλπο με την Αίγυπτο). Υπάρχουν καλύτεροι επιστήμονες Ελληνικής καταγωγής να το κάνουν αυτό, που δεν είναι στο κόλπο της παραπληροφόρησης και των πατριωτικών κραυγών στα ΜΜΕ του καρτέλ, τους ζήτουλες για θεσούλα, αυτών που ήθελαν π.χ. οι μετανάστες να έρχονται απο το Ισραήλ στο Πειραιά με πλοία, για να μη πάθουν κακό στη Τουρκία. Ολα αυτά καταγράφηκαν.

ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (εκτός απο υποβρύχια και PSI)

Υπενθυμίζω πως ανακήρυξη ΑΟΖ δεν υπάρχει διεθνώς, μην ακούτε τους αγεωγράφητους και ανιστόρητους με τα κρυφά διαβατήρια. Πρώτη φορά το είδα στον ψευτονόμο Μανιάτη που οριοθέτησε παρανόμως νομική υφαλοκρηπίδα με την Λιβύη μονομερώς (ο Ροζάκης τον έβαλε;). Και όσες φορές να βγαίνουν απο τα ΜΜΕ να συγκαλύψουν την παρανομία Μανιάτη οι εγκάθετοι με επαναλαμβανόμενες παπαροδηλώσεις, αυτό δεν αλλάζει. Τέλος η συζήτηση.

Μη ξεχνάτε επίσης, πως ο Βενιζέλος ή Τούρκογλου δεν δήλωνε σαν αλιευτικές ζώνες τις περιοχές νότια του Καστελόριζου στην ΕΕ. Αυτό συνεχίστηκε και επι Τσίπρα των ανοιχτών συνόρων που προτιμούσε να βάζει τη χώρα να πληρώνει και πρόστιμα στην ΕΕ. Τίποτα τυχαίο. Ετσι φτάσαμε εδώ.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ!

(15.8.2020)

Μηδενική βάση τί να σημαίνει άραγε; Σημαίνει χωρίς Λοζάνη και τη χείριστη Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία; Mάλλον. Προσέχτε τώρα και τη διαρροή απο Κύπρο, που κάποιοι ανακάλυψαν. Προτείνεται συνεκμετάλλευσή σε αμφισβητούμενες περιοχές. Ο,τι είπε ο Δένδιας του Ρότσιλντ στο Bloomberg, όταν ήταν στις ΗΠΑ και δεν έχει διαψευστεί. Συνεκμετάλλευση σε όλα με τη Τουρκία.

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

(24.8.2020) Η Ελλάδα με την Ιταλία ζήτημα αν έχει μια διαφορά της τάξης το πολύ του 2% απο τη μέση γραμμή. Αυτό που λέει π Δένδια του Ρότσιλντ είναι ΨΕΜΜΑ. Το λέει για να εξηγήσει τις Πρέσπες του Αιγαίου που έρχονται χάρη σε αυτόν και τον Μίνι Κούλη.

Η Ελλάδα με την Αίγυπτο δεν είναι εύκολο να πείς πόσο τα εκατό έχει χαρίσει η χώρα στην Αϊγυπτο, αφού α) μιλάμε για μερική οριοθέτηση β) για επήρειες της τάξης του 50% και γ) γιατί δεν ξέρουμε με ποιά μεθοδολογία καθορίστηκε η γραμμή με την Αίγυπτο.  Μην ακούτε τις απαντήσεις του Δένδια, περί δύο κυρίαρχων κρατών είναι μπούρδες και είναι μπούρδες γιατί χωρίς μεθοδολογία υπολογισμού της γραμμής των ΑΟΖ δεν μπορεί να υπολογιστεί κανένα απο τα ποσοστά στα οποία αναφέρεται. Πρόκειται για υποχώρηση της Ελλάδας που θα χαρίσει την ΑΟΖ της δεξιά του 28 μεσημβρινου στη Τουρκία. Η Τουρκία αποφάσισε για τη θέση της γραμμής. Η Ελλάδα δεν είναι κράτος πια.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.