. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή


Η πολιτική κατάσταση της χώρας, όπως αυτή εξελίσσεται, έχει τα χαρακτηριστικά και δημιουργεί τις προυποθέσεις επερχόμενης χρεοκοπίας.

Η επιστροφή στη δραχμή ή σε νέο νόμισμα θα συμβεί αναγκαστικά για τρείς τουλάχιστον λόγους:

1. Διότι, η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη διαφορά ανταγωνιστικότητας απο τη Γερμανία και συνεπώς δεν μπορεί να προστατεύσει την οικονομία της. Η Ελλάδα είναι αναγκασμένη ή να παράγει ή να γίνεται φτωχότερη. Πιθανότερο να συμβεί είναι το δεύτερο.

2. Διότι,  στην Ελλάδα δεν υπάρχει επι δεκαετίες ανάπτυξη αλλά επιδότηση επιχειρήσεων μικρής αναπτυξιακής αξίας μέσα απο εξωτερικά δάνεια και απο περίεργες δανειοδοτήσεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Το κράτος, όπως και η δημοκρατία λειτουργεί φαινομενικά μόνο και επι δεκαετίες.

3. Διότι, η Γερμανία μετά τόσα χρόνια δεν έχει αντιληφθεί την αξία της ευρωπαικής ιδέας ενώ η ύπαρξη ενός κοινού υπουργείου οικονομικών και ενός κοινού υπουργείου ανάπτυξης μετά τόσο καιρό ύπαρξης της ΕΕ δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η ευρωπαική ενοποίηση ήταν το πρόσχημα για την ενίχυση της κρατικής οντότητας και της ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας. H Ελλάδα θα είναι το πρόσχημα για την ενίσχυση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος στην παγκόσμια διακυβέρνηση.

Η μετοχοποίηση – ξεπούλημα  του ορυκτού πλούτου και των φυσικών πηγών της χώρας μπορεί να μεγαλώσουν τη διάρκεια αυτού του “ταξειδιού” αλλά όσο η χώρα δεν παράγει στο τέλος θα είναι η τελική χαμένη μιάς ιστορίας που εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια εις βάρος της.

ΥΓ. Οι οιεσδήποτε προβλέψεις ισχύουν για όσο καιρό οι λόγοι υφίστανται…


Update 21.12.2012


H Eλλάδα σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης έχει υποστεί ΤΡΕΙΣ ελεγχόμενες χρεοκοπίες. Οι προβλέψεις μου επιβεβαιώθηκαν. Η χώρα ΖΕΙ στη χρεοκοπία. Ομως υπάρχει ακόμη ο ορυκτός πλούτος...
Είναι λάθος να πιστεύουν πολλοί πως η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου γίνεται με σωστό και επιτυχημένο τρόπο. Το αντίθετο. Όλα γίνονται στο σκοτάδι.

To θέμα της επιστροφής στη δραχμή ή όχι δεν έχει λήξει. Το δράμα είναι εν εξελίξει τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν κάποια θέματα στην περιοχή.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού