. Αναρτήσεις ιστολογίου .

COVID-19 και ARDS. Αύξηση λοιμώξεων απο το οξυγόνο στα πρωτόκολα θεραπείας.

Η σχέση μεταξύ COVID-19 και του Συνδρόμου Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας (ARDS) είναι σημαντική, καθώς η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες, οδηγώντας σε ARDS.

Σε σοβαρές περιπτώσεις COVID-19, ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να εισέλθει στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει άμεση βλάβη στους πνεύμονες, γεμίζοντας τις κυψελίδες (αεροφόρους σάκους) με υγρό. Αυτό οδηγεί σε μειωμένη οξυγόνωση του αίματος, δυσκολία στην αναπνοή και οξυγόνο-ανεπάρκεια στα όργανα.

Η φλεγμονώδης αντίδραση που προκαλείται από τον ιό μπορεί να επιδεινώσει τη βλάβη στους πνεύμονες, οδηγώντας σε ARDS, μια σοβαρή φλεγμονώδη νόσο των πνευμόνων.

* Μια οξεία φλεγμονή εντοπίζει και εξουδετερώνει άμεσα επιβλαβή βακτήρια και άλλες ουσίες, που απειλούν την υγεία του σώματος. Όταν θεραπευτεί το σώμα, η οξεία φλεγμονή υποχωρεί αλλοιώς μπορεί να γίνει χρόνια.

Το ARDS χαρακτηρίζεται από μειωμένη διαπερατότητα των κυψελίδων, αυξημένη αντίσταση των πνευμονικών αγγείων, μειωμένη συμμόρφωση και ανωμαλίες στην ανταλλαγή αερίων.

Το υγρό στους πνεύμονες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών, οδηγώντας σε νέες λοιμώξεις. Για τον λόγο αυτό το οξυγόνο στη χρήση μηχανικής υποστήριξης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Μπορεί να κάνει κακό.

Η ECMO (Εξωσωματική Μεμβρανική Οξυγόνωση) είναι μια προηγμένη μορφή υποστήριξης ζωής που χρησιμοποιείται για ασθενείς με σοβαρή καρδιακή ή πνευμονική ανεπάρκεια. Μόνο εγώ έχω μιλήσει για αυτού του είδους τη ΜΕΘ στην Ελλάδα πριν χρόνια. Μόνο εγώ. Οχι ο Λουκίδης. Κατανοητόν;

Θωρακισμένη η χώρα απο κορωναϊό χωρίς ECMO; Δεν σας τα λένε καλά. Ήταν 27 Μαρ. 2020.

Ακολούθησε το ρεκόρ θανάτων απο κορωναϊό στην Ελλάδα.

Η ECMO λειτουργεί αντλώντας το αίμα έξω από το σώμα, προσθέτοντας οξυγόνο και αφαιρώντας το διοξείδιο του άνθρακα, και στη συνέχεια επιστρέφοντας το αίμα στο σώμα.

Μη ρωτήσετε τον Λουκίδη πάλι... Δεν ξέρει το θέμα.

/Σας υπενθυμίζω πως είμαι ηλεκτρονικός και πως τα δύο προαναφερθέντα μηχανήματα είναι ηλεκτρονικές συσκευές. Επίσης, το να χρησιμοποιείς τις μάσκες δεν σε κάνει μηχανικό και φυσικό. Το να χρησιμοποιεί ένας γιατρός αυτοκίνητο δεν τον κάνει μηχανικό αυτοκινήτων ούτε ειδικό σε λάστιχα.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.