. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Τα συμβάντα στη Μέση Ανατολή δείχνουν πρός Μεγάλη Ενεργειακή Κρίση

Δεν είναι τόσο εύκολη η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν. Αφενός η τακτική των απαντήσεων με ισοδύναμα κτυπήματα (αριθμός . μέγεθος . αποτέλεσμα) μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, και αφετέρου η επιλογή στόχων (ευκολία . κόστος . αποτέλεσμα) δείχνουν περισσότερο προς ενεργειακά χτυπήματα, παρά πρός στόχους σε κατοικημένες περιοχές ή σε δολοφονίες ηγετών.

Ίσως αν υπήρχε μια οργάνωση σαν τη 17 Νοέμβρη στο Ιράν να δικαιολογούσε κάποια τρομοκρατικά χτυπήματα στο εσωτερικό του. Μια επιπλέον παράμετρος στις επιλογές του Ισραήλ και του Ιράν είναι πως έχουν και συμμάχους, οι οποίοι εξαρτούν την γεωπολιτική τους ισχύ απο αυτές π.χ. οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία.

Το Ισραήλ έχει ενεργειακούς στόχους όπως τα πυρηνικά εργοστάσια και τα διυλιστήρια του Ιράν. Κύπρος και Κρήτη επίσης είναι εύκολοι στόχοι για το Ιράν, γιατί δεν έχουν επαρκή αεράμυνα (ο Μητσοτάκης για τη Κύπρο το έχει φροντίσει με τους αφοπλισμούς π.χ. προς Σερβία) ενώ η Ρωσική βάση της Ταρτούς βλέπει τα πάντα. Η Αγγλική βάση στη Κύπρο είναι ο τέλειος στόχος.

Εξέδρες φυσικού αερίου δεν υπάρχουν μόνο στο Ισραήλ. Ολόκληρος ο Κόλπος διαθέτει τέτοιες εγκαταστάσεις. Ακόμα και η Ελλάδα διαθέτει εξέδρες εκτός των 6 ναυτικών μιλίων, περιοχή που δεν αποτελεί χωρικά ύδατα, αποφεύγοντας έτσι την πρόκληση κρίσης στο ΝΑΤΟ.

Στρατηγικό λάθος είναι πως βάσεις των ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στο Ιράν. Δεν χρειάζεται μεγάλης ακτίνας βαλλιστικοί πύραυλοι να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Αυτό αφορά και άλλους ενεργειακούς στόχους στον Κόλπο, που μπορεί να χτυπηθούν και απο λάθος... Η τιμή του πετρελαίου είναι τρομακτικό όπλο.

Πώς θα αντιδράσουν οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα και στην ελεύθερη Κύπρο σε ένα συμβάν σε αυτές απο το Ιράν; Φαντάζομαι πως θα δημιουργήσουν προβλήματα εθνικής ασφάλειας και αστάθεια σε όλη την ΕΕ.

Η συνεργασία Μητσοτάκη και Ερντογάν για την εισαγωγή ενός στρατού μουσουλμάνων στην ΕΕ πήγε πολύ καλά. Ποιός τους έβαλε μέσα; Ο Μητσοτάκης. Και τί συνεχίζει να κάνει; Να φέρνει και άλλους Μουσουλμάνους στην ΕΕ για ανθρωπιστικούς λόγους απο τα τρύπια Ελληνικά σύνορα, παίζοντας ουσιαστικά το παιγνίδι του Ερντογάν και κάποιων συγκεκριμένων Αραβικών χωρών.

Ευτυχώς, το σχέδιο του WEF βρώμησε. Aυτό είναι θετικό. Σκεφτείτε όμως, τι θα συμβεί αν Ιρανικοί πύραυλοι κατά λάθος πάνε προς Ιερουσαλήμ.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.