. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Πρωτοφανής Επιστημονική Απάτη υπέρ του Κικίλια απο το ΕΘνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΑ PROJECTS ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Ο ΠΛΕΙΩΝΗΣ;

Αποτελεί ντροπή για το Αστεροσκοπείο Αθηνών μια τέτοια γνωμάτευση. Είναι πρόχειρη και σκιώδης. 

Ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών είναι μια πολύ κρίσιμη παράμετρος για τη μελέτη της απόδοσης του κρατικού συστήματος πυρόσβεσης. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που είναι εύκολο να το πιστέψεις, όταν έχεις να κάνεις με παρακράτος. Για τον λόγο αυτό δίνω μεγαλύτερη σημασία στο πόσα στρέμματα κάηκαν. 

Εξήγηση
Ας πούμε πως έχεις 100,000 στρέμματα καμένα και 1,000 πυρκαγιές. Τότε έχεις 100,000/1,000= 100 στρέμματα καμμένα ανα πυρκαγιά. 
Ας πούμε πως έχεις 100,000 στρέμματα καμένα και 10,000 πυρκαγιές. Τότε έχεις 100,000/10,000= 10 στρέμματα καμμένα ανα πυρκαγιά.

Σε προηγούμενη ανάρτηση μου στο FB, ρώταγα "πώς ο Κικίλιας μετράει τον αριθμό των πυρκαγιών, τον οποίο έβρισκα υπερβολικά μεγάλο". Η απάντηση ήλθε σήμερα με κάτι που διαστρέφει την πραγματικότητα.

Ο Κικίλιας πιάστηκε πάλι παραβάτης της επιστήμης και έκαψε και τον Πλειωνή του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τον έκαψε. Πάει αυτός. 

Ο παραπάνω χάρτης είναι πιο χρήσιμος για συμπεράσματα απο το να πείς πως "οι καμμένες εκτάσεις ανα πυρκαγιά είναι κάτω απο το μέσο όρο της εικοσαετίας". Δεν περνάει αυτό. Κόβεται.

Η χώρα των εργολάβων επι Μητσοτάκη κατακάηκε.

100,000 στρέμματα κάηκαν αυτή τη χρονιά. Είναι ρεκόρ της ΜΣΤΕ και του Κικίλια. Αυτό είναι το σημαντικό. Τώρα μένει να δούμε και την Ενωση Ελλήνων Φυσικών να συμφωνήσει με τον Πλειωνή...

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.