▒ Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν τιμές Debt/GDP (Δάνεια/ΑΕΠ) μεγαλύτερες απο 100%
Οι ΗΠΑ κλαίνε, η Ελλάδα αυτοθαυμάζεται στον ψεύτικο καθρέφτη της παραπληροφόρησης απο τα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών, ενός καρτέλ που η ΕΕ δεν βλέπει.
Τα διαγράμματα χρέους προς ΑΕΠ είναι σημαντικά για την κατανόηση της οικονομικής υγείας μιας χώρας. Ας δούμε γιατί:
-
Βιωσιμότητα χρέους: Δείχνουν πόσο χρωστάει μια χώρα (χρέος) σε σύγκριση με αυτό που παράγει (ΑΕΠ). Αυτό βοηθά στην αξιολόγηση του εάν το επίπεδο χρέους είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Ένας υψηλός λόγος χρέους προς ΑΕΠ μπορεί να υποδηλώνει πιθανές δυσκολίες στην αποπληρωμή των χρεών, περιορίζοντας τις μελλοντικές δαπάνες και ακόμη και πυροδοτώντας οικονομικές κρίσεις.
-
Σύγκριση μεταξύ χωρών: Συγκρίνοντας τους λόγους χρέους προς ΑΕΠ διαφορετικών χωρών, μπορείτε να δείτε ποιες χώρες είναι πιο ή λιγότερο μόχλευση. Αυτό είναι χρήσιμο για επενδυτές ή επιχειρήσεις που λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με διεθνείς επενδύσεις.
-
Τάσεις ανά πάροδο του χρόνου: Αυτά τα διαγράμματα μπορούν να δείξουν πώς έχει αλλάξει το χρέος μιας χώρας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό βοηθά στην ανάλυση της αποτελεσματικότητας των δημοσιονομικών πολιτικών και στην πρόβλεψη μελλοντικών τάσεων. Για παράδειγμα, ένας λόγος χρέους προς ΑΕΠ που αυξάνεται γρήγορα μπορεί να εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα οικονομικά της.
Ακολουθούν ορισμένες διασυνδέσεις που μπορείτε να βρείτε σχετικά διαγράμματα:
- Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ): IMF Debt Data Mapper
- Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ): Χρέος της Γενικής Κυβέρνησης του ΟΟΣΑ
- Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων του Αγίου Λουδοβίκου (για στοιχεία των ΗΠΑ): Χρέος των ΗΠΑ προς ΑΕΠ
Ο λόγος; Δεν έχει ληφθεί υπόψη στο διάγραμμα ο αριθμός των μεταναστών. Στη χώρα μας δεν καταγράφεται τίποτα σωστά και τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι πειραγμένα.
▒ Επαγγελματίας Ψεύτης. Απόδειξη.
Ψέμματα έλεγε ο Μητσοτάκης για τα εμβόλια του Bourla, ψέμματα λέει και για την οικονομία.