. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Δάνεια προς ΑΕΠ. Η απόδειξη της πολύ κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας.

▒ Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν τιμές Debt/GDP (Δάνεια/ΑΕΠ) μεγαλύτερες απο 100%

Οι ΗΠΑ κλαίνε, η Ελλάδα αυτοθαυμάζεται στον ψεύτικο καθρέφτη της παραπληροφόρησης απο τα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών, ενός καρτέλ που η ΕΕ δεν βλέπει.

Τα διαγράμματα χρέους προς ΑΕΠ είναι σημαντικά για την κατανόηση της οικονομικής υγείας μιας χώρας. Ας δούμε γιατί:

  • Βιωσιμότητα χρέους: Δείχνουν πόσο χρωστάει μια χώρα (χρέος) σε σύγκριση με αυτό που παράγει (ΑΕΠ). Αυτό βοηθά στην αξιολόγηση του εάν το επίπεδο χρέους είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Ένας υψηλός λόγος χρέους προς ΑΕΠ μπορεί να υποδηλώνει πιθανές δυσκολίες στην αποπληρωμή των χρεών, περιορίζοντας τις μελλοντικές δαπάνες και ακόμη και πυροδοτώντας οικονομικές κρίσεις.

  • Σύγκριση μεταξύ χωρών: Συγκρίνοντας τους λόγους χρέους προς ΑΕΠ διαφορετικών χωρών, μπορείτε να δείτε ποιες χώρες είναι πιο ή λιγότερο μόχλευση. Αυτό είναι χρήσιμο για επενδυτές ή επιχειρήσεις που λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με διεθνείς επενδύσεις.

  • Τάσεις ανά πάροδο του χρόνου: Αυτά τα διαγράμματα μπορούν να δείξουν πώς έχει αλλάξει το χρέος μιας χώρας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό βοηθά στην ανάλυση της αποτελεσματικότητας των δημοσιονομικών πολιτικών και στην πρόβλεψη μελλοντικών τάσεων. Για παράδειγμα, ένας λόγος χρέους προς ΑΕΠ που αυξάνεται γρήγορα μπορεί να εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα οικονομικά της.

Ακολουθούν ορισμένες διασυνδέσεις που μπορείτε να βρείτε σχετικά διαγράμματα:

 Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη οικονομία στην ΕΕ. Απόδειξη.

Μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Ιταλία και η Γαλλία.

▒ Διαγράμματα όπως αυτό της μεταβολής της ανεργίας (unemployment) είναι απίστευτα

Ο λόγος; Δεν έχει ληφθεί υπόψη στο διάγραμμα ο αριθμός των μεταναστών. Στη χώρα μας δεν καταγράφεται τίποτα σωστά και τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι πειραγμένα.

Μόνη λύση με αντίτιμο τη φτώχεια και τη χρεοκοπία των τραπεζών στην Ελλάδα είναι ένας αυξανόμενος πληθωρισμός αλα ΗΠΑ. Μια άλλη λύση είναι το ηλεκτρονικό χρήμα με κάθε νόμισμα για άλλη χρήση.

Έλα ρε που είστε κράτος. Δέστε τα χάλια σας! 

▒ Επαγγελματίας Ψεύτης. Απόδειξη.

Ψέμματα έλεγε ο Μητσοτάκης για τα εμβόλια του Bourla, ψέμματα λέει και για την οικονομία. 

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.