. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Κλιματική μηχανική ή γεωμηχανική λέγεται η επιστήμη που αφορά την κλιματική αλλαγή...

Η κλιματική μηχανική, γνωστή και ως γεωμηχανική, ασχολείται με την σκόπιμη και μεγάλης κλίμακας επέμβαση στο κλιματικό σύστημα της Γης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι κύριες κατηγορίες της περιλαμβάνουν την ηλιακή γεωμηχανική και την απομάκρυνση διοξειδίου του άνθρακα.
Από την άλλη πλευρά, η μηχανική περιβάλλοντος εστιάζει στην προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος μέσω της εφαρμογής των αρχών της μηχανικής. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την επεξεργασία λυμάτων, την ανακύκλωση, τη διαχείριση αποβλήτων και την πρόληψη της ρύπανσης. 
Η μηχανική περιβάλλοντος είναι πιο παραδοσιακή και εστιάζει στην αειφόρο ανάπτυξη και την οικολογική ισορροπία.
Συνοψίζοντας, η κλιματική μηχανική ασχολείται με την άμεση επέμβαση στο κλίμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ η μηχανική περιβάλλοντος εστιάζει στην προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος μέσω πιο παραδοσιακών μεθόδων μηχανικής. 
Και οι δύο κλάδοι είναι σημαντικοί για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει το κλίμα, άρα η κλιματική μηχανική. Ελπίζω να μη δούμε τον αποτυχημένο επιδημιολόγο του ΑΠΘ να παριστάνει τον ειδικό σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Σας τα λέω αυτά για να μη δώ τα καφριλίκια που είδα επι πανδημίας. Το τρίγωνο πανδημία - κλιματική αλλαγή και εμβόλια δείχνουν πρός ΠΟΥ, Bill Gates και Παγκόσμια Συνθήκη Πανδημίας. Δεν είναι τυχαίες οι επιλογές επιστημόνων επι Μητσοτάκη την εποχή της πανδημίας. 

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.