. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Αδυναμίες προς την παγκοσμιοποίηση. Μια γεωπολιτική αναγωγή είναι εύκολη.

Πολλές απο τις καθημερινές προκλήσεις στα ΜΜΕ είναι σαν τις ιώσεις, που πρέπει κανείς να αποφύγει, για να μη πάθει κακό. Μέσω της ανάγκης να κατανοήσει κανείς τη μαθηματική επιδημιολογία λόγω των εμβολίων αντιλαμβάνεται με τί τρόπο συμπλέουν επικοινωνιολογία, δημοσκοπήσεις και εκλογές.

Η τεχνητή “νοημοσύνη” σου δίνει να καταλάβεις τον ρόλο που έπαιξαν στο σήμερα τα windows, οι μηχανές αναζήτησης και τα κοινωνικά δίκτυα. Οι fact checkers ήταν μια πρώτη υλοποίηση της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Για να στηθεί η παγκοσμιοποίηση χρειαζόντουσαν βήματα και κυρίως ομογενοποίηση, για να μη καταρρεύσει η προσπάθεια απο την πολυπλοκότητα.

Η επικοινωνία δεν πρέπει να υπερφορτώνεται ενώ απαιτείται μνήμη προς χρήση και επεξεργαστές. Ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει και τα δύο (cybernetics).

Η παρακολούθηση των ανθρώπων και η ενσωμάτωση τους σε ένα ενιαίο μηχανισμό διοίκησης, πληροφορίας, παραγωγής και διαβίωσης είναι ο στόχος.

Νομίζω πως αυτά είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς πως έφτασε ο κόσμος εδώ, γιατί χρειάζονται οι μικρές πόλεις κοκ.

Τα ανωτέρω για κάποιους μπορεί να γίνουν γεωπολιτικοί στόχοι.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.