. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Πανδημία ψεμάτων στην Ελλάδα απο όλα τα κόμματα. Τί είναι Ψευδοκρατία. Ποιά η σχέση της με την Πλουτοκρατία.

Pseudocracy (Ψευδοκρατία) είναι μια λέξη που σημαίνει «η κυβέρνηση του ψέματος» ή «ένα σύστημα όπου τα ψέματα επικρατούν». Η λέξη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «ψευδής» (ψευδής) και «κράτος» (κράτος).

Η Ψευδοκρατία μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή προπαγάνδας, όπου οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης, οι διαφημιστές και άλλοι χρησιμοποιούν εσκεμμένα ψέματα, παραπλάνηση, επιλεκτική πληροφόρηση και άλλες τεχνικές για να επηρεάσουν τη γνώμη και τη συμπεριφορά του κοινού.

Η Ψευδοκρατία δεν είναι το ίδιο με τη Πλουτοκρατία (Plutocracy), που είναι «ένα σύστημα κυβέρνησης όπου οι πλουσιότεροι άνθρωποι σε μια χώρα κυβερνούν ή έχουν εξουσία». Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μια σχέση μεταξύ των δύο, αφού οι πλουτοκράτες μπορεί να χρησιμοποιήσουν τη Ψευδοκρατία για να διαιωνίσουν τη θέση και τα συμφέροντά τους. Το βλέπουμε να συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου τα ΜΜΕ ελέγχονται απο ένα καρτέλ εφοπλιστών.

Η Ψευδοκρατία είναι ο «κανόνας του ψεύδους» που διαφθείρει την πολιτική.

Με βάση τη λογοτεχνική μελέτη του William Empson, Seven Types of Ambiguity (1930), υπάρχουν 7 τύποι Ψευδοκρατίας!

  1. Η εξάλειψη ή/και η επ' αόριστον καταστολή γεγονότων στις πολιτικές συζητήσεις. Παράδειγμα: Τα εμβόλια για τον Covid-19 κάνουν καλό. Κανένα κόμμα δεν λέει ή δεν έχει πεί ακόμη στην Ελλάδα πως είναι άχρηστα και επικίνδυνα, παρότι οι ξαφνικίτιδες είναι κοινό μυστικό διεθνώς.
  2. Επ' αόριστον παράταση των παιχνιδιών εμπιστοσύνης. Παραδείγματα: Η Ελλάδα έχει ισχυρή άμυνα ενώ της κάηκε μια Πτέρυγα Μάχης και τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο βούλιαξαν. Η Ελλάδα δεν φοβάται κανένα και ακόμη να πάει τα χωρικά της ύδατα στα 12νμ.
  3. Πολλαπλασιασμός ρόλων και διαγραφή ορίων στην επαγγελματική πολιτική. Παραδείγματα: Η μεταφορά στελεχών απο τη μια εξουσία στην άλλη. Δημοσιογράφοι και δικαστές γίνονται βουλευτές και αντίστροφα ξαναγίνονται δημοσιογράφοι ή τους δίνουν προεδριλίκι σε μια ΜΚΟ. Πιθανό αποτέλεσμα: η συνεχιζόμενη παρακμή της δημοσιογραφίας, η συνεχής χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης από τα πολιτικά κόμματα αλλά και η κατάργηση της τεχνογνωσίας, αφού σε θέσεις κλειδιά δεν θα μπαίνουν αυτοί που πρέπει π.χ. ο Γεωργιάδης στο υπ. ανάπτυξης ή ο Κασσελάκης στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
  4. Μόνιμη εκστρατεία ή "κυβερνώ" όντας συνέχεια σε προεκλογική εκστρατεία! Παράδειγμα: Πήγα στη Θεσσαλία και είδα πολλούς να μου χαμογελούν είπε ο Μητσοτάκης. Για τις πλημμύρες φταίει η κλιματική κρίση και όχι ότι άλλαξε τοπικά το κλίμα απο τις πυρκαγιές.
  5. Καθιστώντας τα περιφερειακά, τα τρίτα ή τα προσωπικά ζητήματα κεντρικά. Παραδείγματα: Κασσελάκης και παιδιά ομοφυλοφίλων. Ο Κασσελάκης καθαρίζει με φτυάρι ένα σπίτι στη Θεσσαλία. Ο Μητσοτάκης μιλάει για συμμετοχή σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Παλαιστίνη ενώ είναι ξεκάθαρο πως δεν μετράει ο λόγος του.
  6. Άρνηση συμμετοχής σε υπόλογο λόγο. Παράδειγμα: Ολα τα debates στα ΜΜΕ ήταν στημένα
  7. Κάνοντας τις απόψεις ή τις διαφορές απόψεων προσωπικές και ακραίες. Παράδειγμα: Οι απόψεις κατά του γάμου κα της υιοθεσίας απο gay να θεωρούνται ομοφοβικές!

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.