. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραχωρεί συνέχεια έδαφος στη Τουρκία. Νήσοι Καλόγεροι. Ξανά.

Σε ποιό κράτος του κόσμου κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις ξένα κράτη μέσα στα χωρικά του ύδατα; Μόνο στην Ελλάδα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Δεν μπορεί να μη ξέρουν στο υπουργείο Εξωτερικών. Παραχωρούν έδαφος.

Ένα νησί για να συνεισφέρει στην συνολική ΑΟΖ πρέπει να είναι κατοικημένο ή να έχει χωρικά ύδατα με μέγιστο τα 12 νμ. Οι δύο νήσοι Καλόγηροι, που είναι πάνω στον 25ο μεσημβρινό ανατολικά του οποίου το Αιγαίο διεκδικεί η Τουρκία, δεν είναι κατοικημένοι. Τους μένουν μόνο τα 6 νμ χωρικά ύδατα να συνεισφέρουν στην Ελληνική ΑΟΖ.

Να αναφέρω, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε υπουργό άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση τον συνταξιούχο στρατηγό Στεφανή, που στήριζε την δημιουργία κλειστών δομών σε ακατοίκητα νησιά στο Αιγαίο.

Η πρώτη φορά (που γνωρίζω)

Ασκήσεις αεροναυτικές μέσα στα Εθνικά ύδατα της χώρας μας έκανε η Τουρκία επι κυβέρνησης Μητσοτάκη στις 12 Αυγούστου 2020, χωρίς να αντιδράσει καθόλου. Δεν ακούστηκε ποτέ τίποτα στην Ελληνική Βουλή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραχωρεί συνέχεια έδαφος. Νήσοι Καλόγεροι 25ος μεσημβρινός. (zcode-gr.blogspot.com)

Η δεύτερη φορά (που γνωρίζω)

Η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ δέσμευσε παράτυπα περιοχή από 5 έως 26 Ιουνίου 2023 στο κέντρο του Αιγαίου για την πραγματοποίηση αεροναυτικής άσκησης, επικαλύπτοντας και χώρο ελληνικής κυριαρχίας, ενώ το μορατόριουμ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δυο χωρών υποτίθεται πως είναι ακόμη σε ισχύ.

Μέσα στη ΝΟΤΑΜ περιλαμβάνονται πάλι οι νήσοι Καλόγεροι.

Απεκρύβη.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.