. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Το Μεγάλο Κόλπο με τις Πρέσπες του Αιγαίου, τα κοιτάσματα του και το Διεθνές Δικαστήριο

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΩΛΗΤΕΣ…

Τα 6 νμ χωρικά ύδατα στο Αιγαίο αφήνουν πολλά κοιτάσματα για συνεκμετάλλευση με τη Τουρκία. Τα 12 νμ πολύ λιγότερα. Αυτό εξηγείται στον ανωτέρω χάρτη μου. Κανένα κράτος δεν κάνει έρευνα για υδρογονάνθρακες στα χωρικά ύδατα άλλου κράτους και φυσικά ούτε στην ΑΟΖ του!

Επιπλέον παρατηρήσεις

1> Για να πάει στα 12νμ τα χωρικά της ύδατα η Ελλάδα στο Αιγαίο - και όχι μόνο - δεν χρειάζεται την άδεια Διεθνούς Δικαστηρίου και τη συμφωνία της Τουρκίας. Το κάνει με απόφαση της Βουλής.

2> Για την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο χρειάζεται κοινή συμφωνία της Ελλάδας με τη Τουρκία* και επικύρωση στη Βουλή και των δύο.

Αν δεν προκύψει συμφωνία το θέμα θα πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Τότε, θα προηγηθεί ένα προσύμφωνο μεταξύ των δύο χωρών, που θα πρέπει να συνυπογραφεί εκ των προτέρων.

Δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη, σε όποιο και να βγει στις αόρατες εκλογές.

3> Ο Δένδιας με δήλωση του στις ΗΠΑ στο πρακτορείο Bloomberg δέχεται συνεκμετάλλευση σε όλα τα πλάτη με τη Τουρκία. Είναι καταγεγραμμένο. Τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Elon Trump.

4> Ο Δένδιας μίκρυνε την Ελληνική ΑΟΖ και με την Ιταλία (επέτρεψε στα Ιταλικά ψαροκάικα την αλιεία μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα στο Ιόνιο) και με την Αίγυπτο (όπου τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ πήγαν πιο βόρεια απο εκεί που έπρεπε, δωρίζοντας μάλιστα τεράστια κοιτάσματα στην Αίγυπτο).

5> Στη Τουρκία ο Δένδιας παραχώρησε σιωπηρά την εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού ενώ δεν οριοθέτησε ΑΟΖ της Ελλάδας με την Κύπρο.

6> ΕΛΙΣΜΕ και ΕΛΙΑΜΕΠ είναι δύο όψεις του ενός νομίσματος.

Καμμία σχέση δεν έχουν αμφότερα με τα Ελληνικά δεδομένα και φορούν και τα δύο Μεγάλο Καπέλο. Δεν έχει κανένα ούτε την εμπιστοσύνη ούτε τον θαυμασμό μου.

7> Η νομική υφαλοκρηπίδα είναι μια προτέρα ενδιάμεση κατάσταση υπαρκτή στο Νόμο της Θάλασσας, που όμως έχει υποκατασταθεί διεθνώς απο το καθεστώς της ΑΟΖ.

Κανένα κράτος δεν μιλάει για υφαλοκρηπίδα με τα γειτονικά του πλέον πλήν της Ελλάδας. Όλα για ΑΟΖ μιλάνε.

8> Μια Ελλάδα με 6 νμ χωρικά ύδατα έχει εν δυνάμει μικρότερη ΑΟΖ απο μια Ελλάδα με 12 νμ χωρικά ύδατα.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ

Η Μπακογιάννη δεν θέλει τα 12 νμ χωρικά ύδατα ενώ επιμένει να μιλάει στα ΜΜΕ για πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με τη Τουρκία στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας αντι της ΑΟΖ, γιατί αυτό δίνει στη χώρα μας μικρότερα δικαιώματα στην εκμετάλλευση του θαλασσίου πλούτου στο Αιγαίο π.χ. του αέρα, της αλιείας κλπ.

Προφανώς έχουμε και άλλους τρελούς ροταριανούς στη Κρήτη, εκτός απο τον γνωστό Βασιλακόπουλο.

ΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟI ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Οι Τούρκοι διεκδικούν  νησιά που είναι γύρω-γύρω απο κοιτάσματα (δέστε στο χάρτη της κορυφής) για να αποκτήσουν δικαιώματα σε αυτά αλλά και σε μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ.

Η αξία των Ελληνικών κοιτασμάτων είναι δεκάκις χιλιάδες πολλαπλάσια των ψευτοεπιδομάτων που δίνει ο Μητσοτάκης.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.