. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Δεν μπορεί ό,τι δεν συμφωνεί με μια άποψη να θεωρείται πως επωάζει αυγά του φιδιού και να διώκεται ή να φυλακίζεται

Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ

Μια άποψη δεν είναι απαραίτητα απόφθεγμα λογικής ή γνώμη ενός ειδικού. Πολλές φορές απόψεις χρειάζονται και σαν σημείο αναφοράς για την ανίχνευση θεμάτων που μπορεί να αναδειχθούν ώστε πάνω σε αυτές να διαμορφωθούν ή να κτισθούν άλλες. Δεν βλέπω καθόλου κακό επομένως να συζητάει κάποιος στο Twitter αν οι εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ήταν στημένες (υπέρ του Biden) ή όχι. Η άποψη μου - αν τη ρωτήσει κανείς - είναι πως ήταν. Αλλά ποιός θα με ακούσει εμένα; Σημασία έχει να τις πούν πολλοί, οι οποίοι έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα μέσα απο διάφορους μηχανισμούς.

To Twitter και τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ένα χώρο έρευνας και πειραματισμού πολλών ειδικοτήτων, ένα χώρο εφαρμογής της κοινωνικής μηχανικής, ένα χώρο δημοσκοπήσεων, ένα χώρο αλίευσης ιδεών και πρακτικών κλπ.

Έχει σημασία όλες οι απόψεις στα κοινωνικά δίκτυα να κατατίθενται ελεύθερα και αβίαστα. Δεν θα είχε νόημα να λειτουργήσει στα δεδομένα τους ένα πρόγραμμα Artificιal Intelligence. Θα έβγαζε τρελά συμπεράσματα.

Είναι ενοχλητικό να λές "ο Σόρος κάνει κακό στην ανθρωπότητα" και κάποιοι να σε λένε αντισημίτη!

Είναι υπερβολή να πείς "οι Fact Checkers τους οποίους ενισχύει ο Σόρος και παριστάνουν - χωρίς επιστημονικά προσόντα όπου αυτά απαιτούνται - τον αστυφύλακα του Facebook είναι οι μπροστινοί του Ισραήλ" αλλά δεν είναι αντισημιτισμός, γιατί όλοι ξέρουν πως ο Σόρος δεν εκπροσωπεί το Ισραήλ και στήνει μηχανές για να βγάζει λεφτά, όπως κάνει ο Bill Gates με την κλιματική αλλαγή και τους γρύλλους, τον WHO και το WEF, τους ροταριανούς στους οποίους μοιράζει λεφτά κλπ.

Δεν είναι τυχαίο πως οι fact checkers εμφανίστηκαν πρίν την πανδημία και προφανώς αποτελούν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης Biden, αφού υποκαθιστούν την αστυνομία του διαδικτύου και επιβάλλουν απόψεις μιας εταιρείας πίσω απο τις συμμαχίες της οποίας με Google και ΥuTube κρύβεται ο περιορισμός ελευθεριών και τελικά η απολυταρχία.

Ο μεσαιωνικός σκοταδισμός που επιβάλλει απο την εποχή της πανδημίας και ίσως απο τις Αμερικανικές εκλογές η κυβέρνηση Biden, την οποία στηρίζει ο Σόρος, διαφαίνεται σαν κάτι άλλο να κρύβει πίσω της, που εν χορώ θα αποκαλυφθεί.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.