Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής τρία χρόνια παριστάνει τον ειδικό σε κορωναϊό και επιδημιολογικά μοντέλα!
EINAI NA ΚΛΑΙΣ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Επί μήνες κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιτρέπουν σε ένα επιστήμονα με ομολογουμένως κακές προβλέψεις σε επιδημιολογικά μοντέλα, γιατί δεν είναι ειδικός, να μιλάει για κορωναϊό, μάσκες και ειδικά μέτρα στα ΜΜΕ!
Καμμία σχέση δεν έχει η ειδικότητα του Σαρηγιάννη, η φυσική περιβάλλοντος και η περιβαλλοντική μηχανική με ιολογία, εμβόλια, πανδημίες, ειδικά μέτρα για κορωναϊό και επιδημιολογικά μοντέλα.
Ας δούμε μερικά πράγματα για να καταλάβετε για πόσο θύματα σας έχουν
Η Φυσική του Περιβάλλοντος είναι επιστημονικός κλάδος που εστιάζει στον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν τις βιολογικές και φυσικές διεργασίες στα γεωργικά και φυσικά οικοσυστήματα.
Οικοσύστημα είναι μια γεωγραφική περιοχή όπου φυτά, ζώα και άλλοι οργανισμοί, καθώς και ο καιρός και το τοπίο, συνεργάζονται για να σχηματίσουν μια φούσκα ζωής.
Τα οικοσυστήματα περιέχουν βιοτικά ή ζωντανά μέρη, καθώς και αβιοτικούς παράγοντες ή μη ζωντανά μέρη. Οι βιοτικοί παράγοντες περιλαμβάνουν φυτά, ζώα και άλλους οργανισμούς.
H περιβαλλοντική μηχανική είναι αφιερωμένη στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόληψη καταστροφών με βάση την επιστημονική μεθοδολογία της Μηχανικής. Τα κύρια ερευνητικά αντικείμενα της επικεντρώνονται στη διαδικασία εξέλιξης και στον μηχανισμό διαφόρων περιβαλλοντικών προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, η καταστροφή του περιβάλλοντος, ο εκφυλισμός της οικολογίας και οι φυσικές/μηχανικές καταστροφές που περιορίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας σε μια περιοχή. Ο κύριος στόχος της είναι να παρέχει τεχνική υποστήριξη και επιστημονική βάση λήψης αποφάσεων για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς και τον μετριασμό των καταστροφών.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Καμμία σχέση δεν έχει ο Σαρηγιάννης, καθηγητής της Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, με κορωναϊό και με επιδημιολογικά μοντέλα. Γιαυτό και οι προβλέψεις του είναι επι το πλείστο αποτυχημένες. Δεν ξέρει απο μάσκες ούτε απο καθαρισμό αέρα. Αυτά είναι προχωρημένα θέματα για Ελλάδα.
Τί ζητάει η αλεπού στο παζάρι; Στη ΜΣΤΕ είναι; Και αυτός ελπίδα της Ελλάδας είναι σαν το αγόρι του Νικήτα;
Μήπως τον έβγαλαν στα ΜΜΕ για να γίνει γνωστός και να μιλήσει αργότερα και για την κλιματική αλλαγή;
Υ. Θα μου πείτε εσείς γιατί ασχολείσθε;
- Δεν θα συγκρίνουμε ένα αεροπλανοφόρο με ένα φουσκωτό!
- Ότι έχω γράψει τόσα χρόνια για τον κορωναϊό αποδείχτηκαν σωστά και μάλιστα χρόνια μετά.
- Στη τελική, τα κοιτάμε όλα στην πράξη. Ουρανομήκεις οι αποτυχίες του.
- Γιατί βλέπω πως έχει σχέση με την κλιματική αλλαγή, που πάντα υπήρχε αλλά τώρα κάποιοι θέλουν να την κάνουν σημαία για να περάσουν στον κόσμο άλλα θέματα.
Update Nov.19 2022
ΟΛΑ ΣΕ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ
Οι Αυστραλιανές νυχτερίδες παρουσιάζουν ενδιαφέρον επειδή φιλοξενούν έναν ιό που ονομάζεται Hendra, ο οποίος προκαλεί μια πολύ σπάνια αλλά θανατηφόρα λοίμωξη του αναπνευστικού που σκοτώνει έναν στους δύο μολυσμένους ανθρώπους. Ο ιός Hendra, όπως ο Nipah, ο SARS-CoV και ο SARS-CoV-2 (ο ιός που προκάλεσε την πανδημία COVID-19) είναι ένας ιός νυχτερίδων που έχει διαχυθεί στους ανθρώπους. Αυτοί οι ιοί συχνά φτάνουν στον άνθρωπο μέσω ενός ενδιάμεσου ζώου, μερικές φορές με θανατηφόρες συνέπειες. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι οι διαρροές συνδέονται με την απώλεια οικοτόπων, αλλά έχουν αγωνιστεί να εντοπίσουν τις συγκεκριμένες συνθήκες που πυροδοτούν γεγονότα μέχρι τώρα.
Στην συγκεκριμένη μελέτη που θα βρείτε εδώ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι διαρροές του ιού Hendra συμβαίνουν μετά από χρόνια κατά τα οποία οι νυχτερίδες βιώνουν τροφικό στρες. Και αυτές οι ελλείψεις τροφίμων συνήθως ακολουθούν χρόνια με ένα ισχυρό Ελ Νίνιο, ένα κλιματικό φαινόμενο στον τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό που συχνά συνδέεται με την ξηρασία κατά μήκος της ανατολικής Αυστραλίας. Διαπιστώθηκε πως αν τα δέντρα στα οποία βασίζονται οι νυχτερίδες για τροφή κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουν μεγάλη ανθοφορία το έτος μετά την έλλειψη τροφής, δεν υπάρχουν διαρροές ιών. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι «δεν έχει απομείνει σχεδόν κανένας χειμερινός βιότοπος», λέει η Raina Ploughright, οικολόγος ασθενειών και συν-συγγραφέας της μελέτης στο Πανεπιστήμιο Cornell στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης.
H προσέγγιση της παραπάνω μελέτης, για την εξέταση των επιπτώσεων του κλίματος, του περιβάλλοντος, του διατροφικού στρες και της οικολογίας των νυχτερίδων μαζί θα μπορούσε να φέρει νέες γνώσεις στη μελέτη άλλων παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων του Nipah και του Έμπολα, και των ιικών τους οικογενειών.
Η μελέτη παρέχει «μια πολύ σαφέστερη κατανόηση των κυρίων παραμέτρων αυτού του ζητήματος, με ευρεία σχέση με τις πανδημίες», λέει η Alice Hughes, βιολόγος διατήρησης στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. «Η έρευνα υπογραμμίζει τον αυξημένο κίνδυνο που είναι πιθανό να δούμε» με την κλιματική αλλαγή και την αυξανόμενη απώλεια οικοτόπων, λέει.
Η έρευνα της παρουσίας αυτών των παραμέτρων μπορεί να δίνει πληροφορίες για μια μελλοντική πανδημία απο νυχτερίδες δύο χρόνια πριν αυτή έλθει ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία (σε θεατρικά δρώμενα στα ΜΜΕ, σε mRNA εμβόλια, στις ανακοινώσεις φόβου του ΠΟΥ κλπ).
ΑΝΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ
Τίποτα στη Φύση και στα ΜΜΕ δεν γίνονται τυχαία. Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός συμβάντων που συμβαίνουν κάθε μέρα. Απο αυτά επιλέγονται αυτά που θα φτάσουν στον κόσμο μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ και φυσικά με τους κατάλληλους εγκάθετους για να υπάρξει το “αφήγημα”.