. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Ουκρανία η Αθήνα. Μικρή Θερμοβαρική Βόμβα τινάζει στον αέρα πολυκατοικία. Karma’s a bitch.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΗ ΒΟΜΒΑ

Μια Θερμοβαρική βόμβα (ονομάζεται επίσης βόμβα κενού ή αερολύματος - ή εκρηκτικό αέριο καυσίμου) αποτελείται από ένα δοχείο καυσίμου με δύο ξεχωριστά εκρηκτικά γεμίσματα (μπορεί και ένα εκρηκτικό γέμισμα). Η ισχύς της ισοδυναμεί με μικρό πυρηνικό τακτικό όπλο.

Μπορεί να εκτοξευθεί με ένα πύραυλο ή να ριχθεί ως βόμβα από αεροσκάφος. Όταν χτυπήσει το στόχο της, η πρώτη εκρηκτική γόμωση ανοίγει το δοχείο και διασκορπίζει ευρέως το μείγμα καυσίμου ως σύννεφο. Αυτό το σύννεφο μπορεί να διεισδύσει σε οποιαδήποτε ανοίγματα κτιρίων ή άμυνες που δεν είναι πλήρως σφραγισμένα. Στη συνέχεια, μια δεύτερη φόρτιση πυροδοτεί το σύννεφο, με αποτέλεσμα μια τεράστια βολίδα, ένα τεράστιο κύμα έκρηξης και ένα κενό που απορροφά όλο το περιβάλλον οξυγόνο.

Το όπλο αυτό μπορεί να καταστρέψει ενισχυμένα κτίρια, εξοπλισμό και να σκοτώσει ή να τραυματίσει ανθρώπους.

ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

Κάτι ανάλογο συνέβη στη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Μια διαρροή υγραερίου ήταν το καύσιμο που πήρε φωτιά. Ήταν θαύμα που οι κάτοικοι της πολυκατοικίας μέσα στον πνιγμό απο την έλλειψη οξυγόνου κατόρθωσαν να διασωθούν.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.