. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Ένα κτύπημα μελλοντικά σε βιομηχανικά πρώην ανατολικά κράτη απο τη Ρωσία δεν θα είναι έκπληξη

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δεν είναι σίγουρο πως η Ρωσία μελλοντικά δεν θα κτυπήσει ΝΑΤΟϊκά πρώην Ανατολικά κράτη με έντονη βιομηχανική παραγωγή. Δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Το αν είναι σωστό η όχι να το κάνει θέλει πολύ συζήτηση.

Μετά την Ουκρανία και την Υπερδνειστερία στα σχέδια της Ρωσίας, πρέπει κανείς να σκεφτεί πως τα όρια δεν έχουν όρια και για αυτό ήταν λάθος του ΝΑΤΟ να ξεκινήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

  • Η είσοδος της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
  • Για τη Ρωσία η βιομηχανική Πολωνία σίγουρα είναι στα υπόψη ενώ η ΕΕ δεν θα ήθελε και μια βιομηχανικά ισχυρή Ουκρανία να είναι μέλος της. Ο πόλεμος συνεπώς στην Ουκρανία εξυπηρετεί τα σχέδια για κυριαρχία στην ΕΕ απο την Γερμανία και μετά βλέπουμε.

Αναμένεται πολλά όπλα του ΝΑΤΟ απο την Ουκρανία να μεταπωληθούν σε άλλες χώρες και φαίνεται πως αυτό το έργο έχει ξεκινήσει.

Παρατηρώντας τα σημεία που μπορούν να κλείσουν τη διέλευση προς τη Μεσόγειο των πετρελαιοφόρων πρέπει να σκεφτεί κανείς τους Χούθι της Υεμένης, τη Βόρεια Κορέα και την Ταϊβάν.

ΑΜΕΣΑ

Η Ρωσία μάλλον θα προχωρήσει προς το Χάρκοβ και μετά προς την Οδησσό. Η Υπερδνειστερία στα υπόψη.

ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Μια βελτίωση των σχέσεων Ιράν και Σαουδικής Αραβίας στοχεύει στον EASTMED και στην έξοδο του Ιράν στη Μεσόγειο. Αυτό πιθανόν να λειτουργήσει

  1. σαν εναλλακτική λύση για την ΕΕ, αν η Τουρκία για κάποιο λόγο βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ αλλά και λόγω του Κουρδιστάν, αν προκύψει στη Συρία μια αστάθεια.
  2. σαν μια ακόμη φίλα προσκείμενη χώρα προς τη Ρωσία. Και όπως ξέρετε πέφτω πάντα μέσα...

Η ΕΕ πάντως δεν αντέχει οικονομικά μια ΝΕΑ Ουκρανική κρίση. Αυτό βάζει χρονικά περιθώρια σε μια Τουρκική αντίδραση ή επέμβαση... μάλλον!

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.