Αναρτήσεις ιστολογίου

Πληροφόρηση: Εξομοίωση διάδοσης ιού. Yπολογισμός και Live Animation.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ SIR Model

Για τα εμβόλια του Μπουλά για τον κορωναϊό, τα οποία είναι εξουδετερωτικά η αποτελεσματικότητα είναι πολύ μικρή (Vaccine Effectiveness=0.05 ή 5%).

Στο παρακάτω γραφικό μπορείτε να διερευνήσετε πόσο σημαντική είναι κάθε παράμετρος για μια ίωση που διαδίδεται σε έναν πληθυσμό. Η προσομοίωση βασίζεται στο μοντέλο SIR. Στο μοντέλο αυτό, ο πληθυσμός που αντιπροσωπεύεται από τις κουκκίδες (γκρίζες κουκκίδες) στον καμβά, χωρίζεται σε επιρρεπείς σε μολύνσεις (κίτρινες κουκκίδες), σε μολυσματικές (κόκκινες κουκκίδες) και σε αναρρώσαντες από την ασθένεια (πράσινες κουκκίδες).

Οι ρυθμιζόμενες παράμετροι είναι το μέγεθος του πληθυσμού - μεταξύ 3 και 1000, η ​​πιθανότητα μόλυνσης, ο χρόνος ανάρρωσης και η ταχύτητα με την οποία κινούνται οι κουκκίδες. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα αυτή, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των συγκρούσεων μεταξύ των κουκκίδων και τόσο πιο γρήγορα η ασθένεια εξαπλώνεται.

Η ασθένεια μεταδίδεται από έναν μολυσματικό μετά την σύγκρουσή του (επαφή) με ένα ευαίσθητο. Στο μοντέλο αυτό, αφού αναρρώσει κανείς, δεν μπορεί να προσβληθεί ξανά από την ασθένεια! Η προσομοίωση ξεκινά με ένα μολυσμένο ασθενή και με όλους τους άλλους ευαίσθητους.

Parameters

Σχόλια