. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Εξομοίωση διάδοσης ιού με κλασσικό εμβολιασμό. Yπολογισμός και Live Animation.


Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Για τα εμβόλια του Μπουλά για τον κορωναϊό, τα οποία είναι εξουδετερωτικά η αποτελεσματικότητα είναι πολύ μικρή (Vaccine Effectiveness=0.05 ή 5%).

Στο παρακάτω γραφικό μπορείτε να διερευνήσετε πόσο σημαντική είναι κάθε παράμετρος για μια ίωση που διαδίδεται σε έναν πληθυσμό. Η προσομοίωση βασίζεται στο μοντέλο SIR. Στο μοντέλο αυτό, ο πληθυσμός που αντιπροσωπεύεται από τις κουκκίδες (γκρίζες κουκκίδες) στον καμβά, χωρίζεται σε επιρρεπείς σε μολύνσεις (κίτρινες κουκκίδες), σε μολυσματικές (κόκκινες κουκκίδες) και σε αναρρώσαντες από την ασθένεια (πράσινες κουκκίδες).

Οι ρυθμιζόμενες παράμετροι είναι το μέγεθος του πληθυσμού - μεταξύ 3 και 1000, η ​​πιθανότητα μόλυνσης, ο χρόνος ανάρρωσης και η ταχύτητα με την οποία κινούνται οι κουκκίδες. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα αυτή, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των συγκρούσεων μεταξύ των κουκκίδων και τόσο πιο γρήγορα η ασθένεια εξαπλώνεται.

Η ασθένεια μεταδίδεται από έναν μολυσματικό μετά την σύγκρουσή του (επαφή) με ένα ευαίσθητο. Στο μοντέλο αυτό, αφού αναρρώσει κανείς, δεν μπορεί να προσβληθεί ξανά από την ασθένεια! Η προσομοίωση ξεκινά με ένα μολυσμένο ασθενή και με όλους τους άλλους ευαίσθητους.

ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

To παρακάτω πρόγραμμα τρέχει σε ένα άλλο site εκτός blogger, το zcode-gr.epizy.com, που μας ανήκει. Το link είναι εδώ

Τα ανωτέρω χρώματα αντιστοιχούν στις γραμμές που βλέπετε.

Μπορείτε να αλλάξετε τις παραμέτρους όσες φορές θέλετε. Τα μεγέθη τους είναι σχετικά. Πιστεύω πως είναι το καταλληλότερο software για να αντιληφθείτε τί παίζει.

Δεν είδα ποτέ κάτι ανάλογο να κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.