. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Βιασμός της Γεωργίας Μ. Η αντιμετώπιση βρωμάει πολύ συγκάλυψη, διαπλοκή και διαφθορά.

Στη φωτογραφία, το χαρακτηριστικό φάσμα σε φασματογράφο μάζας της ένωσης GHB, που συνήθως “προσφέρουν” οι βιαστές στα θύματα. Αντίστοιχα φάσματα κορυφών είναι γνωστά και για άλλες ουσίες. Δέστε επιλεγμένα σχετικά θέματα εδώ και εδώ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

Είναι δυνατόν μετά τόσα χρόνια να μη μπορούν να κάνουν αναγνώριση του DNA των δραστών σε γενετικό υλικό στην Ελλάδα (π.χ. με PCR) και να το ζητούν απο ξένα εργαστήρια; Κάτι δεν πάει καλά.

Οι τεχνικές που χρειάζονται για ούρα και κυρίως αίμα υπάρχουν στην Ελλάδα π.χ. φασματογράφος μάζας, Ιnfrared spectroscopy, Raman spectroscopy, Ion Mass Spectroscopy (δεν είμαι σίγουρος) κλπ. και τα δεδομένα που χρειάζονται για την ποσοτική αναγνώριση ναρκωτικών ουσιών είναι αφισοκολημένα στο διαδίκτυο σε ειδικά sites. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εξειδίκευση. Οι μετρήσεις με όλες τις προαναφερθείσες τεχνικές διαρκούν κάποια λεπτά και το software αυτόματα συνήθως κάνει την ποιοτική και ποσοτική ανάλυση.

  • Ο ερευνητής πρέπει να δηλώσει για ποιές ενώσεις έψαξε στον εισαγγελέα. Μια φράση "δεν βρήκαμε τίποτα" δεν σημαίνει τίποτα.
  • Μια τεχνική δεν ανιχνεύει πάντα όλες τις ουσίες για τις οποίες ψάχνει, για το  λόγο αυτό χρειάζεται και άλλη τεχνική για διασταύρωση.
  • Πρόβλημα είναι η ταυτοποίηση του χρόνου της χρήσης μιας ουσίας, κάτι που δεν είναι εφικτό σε όλα τα είδους δείγματα για ανάλυση. Θα έλεγα πως το αίμα είναι καλύτερη επιλογή απο τα ούρα γιατί μπορείς να δείς σε μικρότερο παράθυρο χρόνου τί συμβαίνει.

Στο σχήμα βλέπουμε πως η μέτρηση αίματος είναι η καλύτερη επιλογή γιατί καλύπτει χρονικά μια ανίχνευση για ένα συμβάν λίγες ώρες πρίν την μέτρηση. Αυτό δεν έγινε στη Γεωργία Μ. Τα συγχαρητήρια μου στους ειδικούς και στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Δέστε και αυτό,

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της Γεωργίας Μ στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (zougla.gr)

TO ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ…

Ύποπτος ο τρόπος που έδρασε η δικαιοσύνη στη περίπτωση της Γεωργίας Μ. πέραν της καθυστέρησης συλλογής των αποδεικτικών στοιχείων. 
  1. Δεν υπάρχουν διαπιστευμένα εργαστήρια στην Ελλάδα να κάνουν service στην αστυνομία και χρειάστηκε συνεργασία για αναγνώριση του DNA με εργαστήριο στο εξωτερικό; Εδώ κάτι μυρίζει.
  2. Εισαγγελείς και ιατροδικαστές θα έπρεπε να γνωρίζουν πως μια τεχνική δεν αρκεί για να διαπιστωθεί κάτι θετικό ή όχι και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να έχουν στην Ελλάδα συγκεκριμένα εργαστήρια που να τους κάνουν το service και κυρίως το DOUBLE CHECK ανά είδος δείγματος και τεχνικής. Είχα ακούσει κάποτε πως η αστυνομία διέθετε τον δικό της φασματογράφο μάζας...
  3. Για φασματικές μετρήσεις και αναλύσεις μιας ώρας σε ούρα ή στο αίμα που δεν έγιναν, γιατί περιμέναμε ημέρες;

Ούρα μετράει και το ΕΚΠΑ στα λύματα ...

Y. Να μετρηθεί κάτι στις τρίχες της Γεωργίας Μ., κάτι που προτείνει ο σύμβουλός της, είναι χαμένο απο χέρι με τα παρόντα δεδομένα. Γιατί το κάνει;

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.