. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Σαφώς τα κοινωνικά δίκτυα και τα ιστολόγια παρακολουθούνται απο μυστικές υπηρεσίες

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Είναι προφανές. Στην κοινωνία υπάρχουν δίκτυα διαχείρισης, εκμετάλλευσης, προαγωγής, διαφήμισης, εγκλήματος, διαμόρφωσης άποψης, προπαγάνδας και ότι φανταστείτε. Άλλα μπορεί να συμπλέουν και άλλα όχι. Είναι λογικό επίσης να έχουν αποτύπωμα σε όποια δραστηριότητα οδηγεί στη παραγωγή εξουσίας και χρήματος.

Οι ερευνητικές μηχανές του διαδικτύου παίζουν πολλά παιγνίδια και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη πληρότητα και ποιότητα αναζήτησης τους. Μπορούν να δρούν με όποιο τρόπο διαταχθούν ανα περίπτωση και πολλές φορές να αποδομούν ή να προωθούν πρόσωπα, καταστάσεις. Δεν υπάρχει δημοκρατία και ίσες ευκαιρίες στο διαδίκτυο όπως και στη κοινωνία άλλωστε.

Τα κοινωνικά δίκτυα παρακολουθούν και αυτά διάφορα patterns. Με την αστυνόμευση γυμνάζουν τα μέλη τους προς συγκεκριμένες συμπεριφορές. Σας προγραμματίζουν και ταυτόχρονα μετράνε και πως ανταποκρίνεστε. Να μην είστε σίγουροι πως όσοι είναι φίλοι σας στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν και στη πραγματικότητα. Η συλλογική ρύθμιση των ψεύτικων προσώπων είναι ένα είδος σύγχρονης ανάκρισης στο σημερινό άνθρωπο που στην ουσία μορφώνει το σύστημα που τον παρακολουθεί, χωρίς αυτό να τον πληρώνει δεκάρα!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Ένας τρόπος είναι η χρήση browsers που χρησιμοποιούν προσωπικά κλειδιά για να αποκωδικοποιούν μηνύματα και ιστοσελίδες που θα είναι γραμμένες σε κώδικα. Δεν είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο αυτό ακόμη και με χρήση των παρόντων browsers.  Αυτό αφορά και τη δημιουργία νέων κοινωνικών δικτύων που θα αποδέχονται τη χρήση τέτοιων κωδίκων. Σε αυτό πολύ δύσκολα μπορεί να αναπτυχθεί μηχανισμός αντιμετώπισης. Φυσικά και οι μηχανές αναζήτησης δεν θα μπορούν να κάνουν καταγραφή…

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.