. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Τα ορυχεία του βυθού και η Κίνα. Δεν είναι κάτι νέο η έρευνα αυτή. Απλά κοιμάστε.

ΟΡΥΧΕΙΑ ΒΥΘΟΥ

Αυτά που ακούτε εσείς σήμερα για πρώτη φορά και σας κάνουν εντύπωση είναι πολύ παλαιά για μένα. Σε τεχνητά νησιά και σε ορυχεία βυθού έχω αναφερθεί σε τηλεοπτική εκπομπή απο το 2013. Για την κατασκευή αγωγών μέσω Αιγύπτου απο το Ισραήλ με στόχο την Κρήτη, υπάρχουν άρθρα μου μέσα σε αυτό το ιστολόγιο μαζί με την ανάπτυξη αγωγών φυσικού αερίου απο τις Αραβικές χώρες προς Συρία και Ισραήλ. Ακόμη και το κοίτασμα του Ισραήλ στα υψώματα του Γκολάν πρόβλεψα. Δεν είναι ιδέες του Μητσοτάκη αυτά. Μη ονειρεύεστε. Με τί προσόντα;

Η Ελλάδα με την υπογραφή ΑΟΖ με την Αίγυπτο διευκόλυνε αυτή την ιδέα αλλά και ο Ερντογάν δεν είναι χαζός… Βασικά ενδιαφέρον έχει το κόστος παραγωγής, η επεξεργασία και ποιότητα του φυσικού αερίου, η φύλαξη, η μεταφορά και άλλα.

Άργησαν 8 χρόνια να ανακαλύψουν τα θέματα αυτά στην ΕΕ. Στόχος μου όταν πρωτοαναφέρθηκα σε αυτά, ήταν κατά πρώτον τα μέταλλα του βυθού και κατα δεύτερο οι υδρίτες (παγωμένο φυσικό αέριο σε μεγάλα βάθη, πολύ κοντά στην επιφάνεια του βυθού).

Ο λιγνίτης έχει χρήση ακόμη και φίλτρα για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των λιγνιτικών εργοστασίων υπάρχουν. Στην Ελλάδα οι πολιτικάντηδες δεν τα έχουν ανακαλύψει επίτηδες. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα με το λιγνίτη. Δεν θέλουν.

Και δεν είμαι αρνητικός στη χρήση πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα. Δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα σεισμοί.

Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΠΗΓΕΣ

Η Κίνα έχει πολλά ορυκτά. Φημίζεται για τις πρωτογενείς πηγές που έχει. Αυτή δίνει π.χ. τις σπάνιες γαίες για την κατασκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων την οποία έχει ανάγκη η ΕΕ και όχι μόνο. Η Ιαπωνία ήδη έχει βρεί τεράστιο εναλλακτικό κοίτασμα σπανίων γαιών στην ΑΟΖ της στον βυθό όμως. Μη στενοχωριέστε ο Μητσοτάκης θα κάνει συμφωνία για να μη βγεί τίποτα απο τον Ελληνικό βυθό. Αυτός απλά προβάλλει τα θέματα και μετά τα κάνει αέρα.

Στη Βόρεια Ελλάδα στο Αιγαίο έχουν βρεθεί σπάνιες γαίες. Το National Geographic ήδη έχει κάνει έρευνες σε Κύπρο και Αιγαίο με τη συμφωνία της Τουρκίας και έχει ανιχνεύσει την παρουσία ορυχείων μετάλλων στο βυθό αλλά και πολλοί ωκεανογράφοι που ψάρευαν αρχαία στο Αιγαίο! Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει και για αυτό το θέμα.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Είναι γνωστό ποιοί δεν θέλουν την Ελλάδα ενεργειακά ανεξάρτητη, ποιοί τη θέλουν ως κόμβο μεταφοράς μέχρι να λυθεί το θέμα της Λιβύης. Και όταν η Ρωσία πάψει να είναι εχθρός για την ΕΕ, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει καμμία αξία. Η Γαλλία σαν περιφερειακή δύναμη θέλει να έχει λόγο στις εξορύξεις στη Μεσόγειο, αφενός λόγω της ανάγκης της ανεξαρτησίας της ΕΕ εκ των πρωτογενών πηγών της Κίνας και αφετέρου λόγω Τουρκίας, που παίζει ένα διαρκές παιγνίδι αστάθειας. Αυτό τον ρόλο δεν θα μπορούσε να τον παίξει η Γερμανία.

ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ…

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.