. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Καμμία δικαιολογία πλέον για τη κυβέρνηση να μη προχωρήσει στα 12 νμ χωρικά ύδατα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Στην επέκταση της DMCA βλέπουμε ότι η Ελληνοαμερικανική συμφωνία είναι επ’ αόριστο εκτός αν ένα απο τα δύο μέρη ειδοποιήσει το άλλο 2 χρόνια νωρίτερα. Δεν βλέπω κάτι για επιπλέον βάσεις απο τις 4 που αναφέρονται προς το παρόν.

ΓΡΑΜΜΑ BLINKEN ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΛΗ

Tο γράμμα του κ.Blinken αναφέρεται σε αμοιβαία συνεισφορά στη προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων κάθε χώρας. Το σωστό είναι να ήταν μέρος της συμφωνίας και όχι να αφορά μόνο την σημερινή Αμερικανική κυβέρνηση. Ενα κράτος εθνικά κυρίαρχο μπορεί να ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα δηλαδή να έχει π.χ. 12 νμ χωρικά ύδατα (να τα οριοθετήσει μονομερώς), ΑΟΖ (να την οριοθετήσει μετά απο συμφωνία με γειτονικά κράτη). Αυτό που ΔΕΝ λέει το κείμενο - όπως και στην Ελληνογαλλική συμφωνία - είναι ποιά σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα αναγνωρίζει το κάθε κράτος στο άλλο επακριβώς. Εντύπωση προκαλεί και η ανυπαρξία αναφοράς στο άρθρο 51 έστω του ΟΗΕ αν και μπορεί να θεωρηθεί αυτονόητο λογικά (όπως και οι υπάρχουσες διεθνείς συνθήκες που αφορούν τα σύνορα), για την ώρα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Συνελόντι ειπείν,

  1. τα 12 νμ για την Ελλάδα είναι μονόδρομος σε Κρήτη και σε ηπειρωτική Ελλάδα προς τη μεριά τού Αιγαίου σε πρώτη φάση. Η κυβέρνηση του Μικρού Κούλη λόγω Ελληνογαλλικής και Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας δεν έχει πλέον καμμία δικαιολογία να μη προχωρήσει.
  2. θα πρέπει να υπάρξει οριοθέτηση άμεσα της Ελληνικής με τη Κυπριακή ΑΟΖ, για να μη υπάρξει ποτέ ως υπόνοια πώς όλα τα κόμματα συνωμότησαν υπέρ της παράδοσης μέρους της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ στης Τουρκία με το Αιγαίο να πηγαίνει στην επόμενη φάση… μιας επόμενης συνωμοτικής κυβέρνησης.
  3. θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία Γαλλοκυπριακής συμμαχίας ανάλογη προς την Ελληνογαλλική.
  4. θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στρατιωτικής συνδρομής προς Ελλάδα και Κύπρο με την Αίγυπτο και τούμπαλιν.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.