. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Ξεχάστε την “ελπίδα” της χώρας στη ΜΣΤΕ και τον ημιθανή Καλιγούλα Πρωθυπουργό

SCRIPT: ΠΑΝΤΡΕΨΟΥ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ “ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ” ΓΕΝΙΚΩΣ…

Oι “σοβαρές” σχέσεις καθορίζουν την πορεία μιας κυβέρνησης, όπως αυτής των Μεταλλαγμένων της κυβέρνησης και των Υποκατάστατων της Αριστείας, όταν συμπληρώνονται απο μια Λίστα Πέτσα και πολύ πιθανόν και μια Λίστα Bourla.

Εμείς βλέπουμε πέραν του ορίζοντα ως ειδικοί σε ραντάρ... Το θέμα είναι να μη γίνουν βούκινο οι σχέσεις. But you never know.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΚΙΝΟ ΡΕ ΑΓΟΡΙ; ΞΕΡΕΙΣ;


Το βούκινο (λατ. buccina ή būcina) ήταν αρχαίο ρωμαϊκό χάλκινο πνευστό μουσικό όργανο, το οποίο ήλκε την καταγωγή του από το κέρας. Χρησιμοποιούνταν ευρέως στον ρωμαϊκό στρατό, με τον σαλπιγκτή να λαμβάνει τον τίτλο aeneator (χαλκούχος, από το aes που σημαίνει χαλκός) και ειδικότερα αυτόν του buccinator.

Το βούκινο αποτελούνταν από έναν στενό σωλήνα μήκους περίπου 3,5 μ. ο οποίος ήταν κυρτός σε σχήμα C, με την καμπάνα να περιέρχεται πάνω από το κεφάλι του εκτελεστή. Διέθετε επιστόμιο παρόμοιο μ' αυτό της σύγχρονης τούμπας, ενώ για λόγους στήριξης έφερε και μια μεταλλική βέργα στο μέσον περίπου του οργάνου, απ' όπου ο σαλπιγκτής το κρατούσε.

Η κύρια χρήση του ήταν ανάλογη μ' αυτή των νεότερων στρατιωτικών σημάνσεων, αγγέλλοντας εγερτήρια, σιωπητήρια και άλλες παρόμοιες σημάνσεις της στρατιωτικής καθημερινότητας. Σταδιακά αντικαταστάθηκε από τη σάλπιγγα και το τρομπόνι, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η γερμανική λέξη για το τρομπόνι (Posaune) έχει ως ετυμολογική ρίζα το βούκινο.

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ 13,000 ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Περνάμε καλά; Όχι για πολύ. Πηγαίνετε για ρεκόρ θανάτων. Είμαι ειδικός σε ραντάρ. Το βλέπω απο μακρυά.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.