. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Πρώτη και δεύτερη δόση των εμβολίων δεν πρέπει να έχει το ίδιο mRNA για μεγαλύτερη γκάμα μεταλλάξεων

ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ

Ο κορώνας δεν είναι στη μορφή μίας μόνο μετάλλαξης όταν μπαίνει στο ανθρώπινο σώμα με την εισπνοή. Έτσι, οι ακίδες του δεν είναι απόλυτα ταυτόσημες. Αυτό σημαίνει πως ένα καλό εμβόλιο πρέπει να καλύπτει μια γκάμα απο διαφορετικές μεταλλάξεις του ιού στις δύο δόσεις και μπορεί αυτό ήδη να γίνεται (το είδαμε και στο πως είναι κατασκευασμένο το Ρωσικό εμβόλιο, όπου εχρησιμοποιούντο δύο αδενοϊοί). Αυτό υποτίθεται πως γίνεται ή πως θα έπρεπε να γίνεται με τις δύο δόσεις αθροιστικά στα όποια mRNA εμβόλια.

  • Στο μέλλον θα προστίθενται ανα τακτά διαστήματα εξειδικευμένες δόσεις που θα καλύπτουν περισσότερες μεταλλάξεις\παραλλαγές ενώ μπαίνει και ο παράγοντας αποτελεσματικότητας ανα περίπτωση παραλλαγής ή ομάδας μεταλλάξεων.
  • Ότι δεν πιάνει το εμβόλιο θα γίνεται επιδημικό κύμα. Για τον λόγο αυτό η χρήση περισσοτέρων διαφορετικών εμβολίων σε συνδιασμό, μπορεί να αποβεί χρησιμότερη απο τη χρήση ενός μόνο εμβολίου. Αυτό θα αυξήσει τις παρενέργειες και τις καρκινογενέσεις για όσους είναι σε ανάπτυξη και γενικώς παράγουν κύτταρα π.χ. σε παιδιά, νέους και έγκυες γυναίκες. Σε αυτούς δεν πρέπει να γίνεται εμβολιασμός αλλά να ακολουθείται άλλη στρατηγική.
  • Ανασταλτικός παράγοντας στη χρήση δύο δόσεων απο διαφορετικά εμβόλια μπορεί να είναι η εμφάνιση του φαινομένου ADE, που ανακαλύφθηκε τελευταία. Βλέπετε εδώ και εδώ. Θα μπορούσαμε δηλαδή να δούμε περισσότερους σχετικά θανάτους στατιστικά σε εμβολιασμένους.

Σίγουρα η σημερινή επιτροπή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολυπαραμετρικές καταστάσεις που να αφορούν διαχρονικό εμβολιασμό για τον κορώνα και ειδικά μέτρα.

Προσωπικά θα προτιμούσα μικρότερες και περισσότερες δόσεις ενός εμβολίου. Στο AstraZeneca πολλές θρομβώσεις δεν θα υπήρχαν αν οι υπεύθυνοι της εταιρείας το είχαν κάνει. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να το δούμε και αυτό.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.