. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Ιαπωνία. Παραγωγή κοκτέιλ αντισωμάτων για κορωναϊό. Φάρμακο εν όψει απο την Ιαπωνία.

Ένα άρθρο του Καθηγητή Δρ.Γ.Ζουγανέλη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Είναι γνωστό σε όσους κάνουν μοντέλα στη μαθηματική επιδημιολογία πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα εμβόλιο στην αρχή του κάθε κύματος μιας νέας μετάλλαξης. Αυτό διότι το να χρησιμοποιείς εμβόλιο όταν πέφτει το κύμα των ενεργών κρουσμάτων (και να δημιουργείς μια τεχνητή ευφορία στον κόσμο) είναι δώρο άδωρον, αφού η πτώση του κύματος έτσι και αλλιώς θα συνέβαινε. Είναι σαν να ξεγελάς τον εαυτό σου π.χ. Ισραήλ και UK. Σημειώστε πως κάθε μετάλλαξη αντιμετωπίσιμη με εμβόλια ή όχι παράγει το δικό της κύμα!

Δεν είναι εύκολο να έχεις νέο εμβόλιο που θα πιάνει μια παραλλαγή με τα παρόντα εμβόλια, όπου πρώτα βλέπεις την μετάλλαξη και μετά περιμένεις 3 μήνες για να παραχθεί ένα mRNA εμβόλιο ή το αντίστοιχο με αδενοϊό και να περάσει στο εμπόριο αφού ξεστοκαριστούν τα παλαιότερα ή πάνε σε φτωχές ή τριτοκοσμικές χώρες, όπως η Ελλάδα.  Χώρια απο το γεγονός να χρειάζεται κάθε τόσο να κάνεις νέο εμβόλιο γιατί η ανοσία των εμβολίων δεν είναι για πάντα ούτε είναι σταθερή. Απο την άλλη πλευρά είναι ήδη γνωστή η ύπαρξη παρενεργειών απο τα εμβόλια π.χ. θρομβώσεις, μεταλλάξεις σε ανθρώπινα κύτταρα κλπ. Το τελευταίο δημιουργεί προβλήματα στους οργανισμούς που είναι σε ανάπτυξη κατά πρώτον, όπως σε εγκύους και παιδιά.

Γιαυτό θεωρώ ως έγκλημα την χρήση των νέων εμβολίων σε γυναίκες και παιδιά. Θεωρώ πως τα εμβόλια είναι για άτομα χωρίς ανοσοκαταστολή, που είναι σε ηλικία άνω των 53 ετών.

ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΣΕ “ΜΗΔΕΝ” ΧΡΟΝΟ

Είναι γνωστό πως ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων χρησιμοποιήθηκε για να θεραπευθεί ο Donald Trump απο τον κορώνα αλλά και ο αρχιεπίσκοπος στην Ελλάδα. Το πρόβλημα με τα μονοκλωνικά αντισώματα, που είναι φάρμακα είναι πως μέχρι τώρα ήθελαν και αυτά μήνες για να παραχθούν τεχνολογικά, όταν σκάει μια νέα παραλλαγή του ιού. Μέχρι να φτιαχτούν και αυτά για μια παραλλαγή του ιού - με τις παρούσες τεχνολογίες - θα προκύπτει μια νέα παραλλαγή του ιού! Τα υπάρχοντα δεν καλύπτουν το πρόβλημα της ανάγκης της γρήγορης παρασκευής αλλά βρίσκω λάθος να μην επιτρέπεται τόσα καιρό η χρήση τους στην Ελλάδα. Τα εμβόλια δίνουν πολλά λεφτά… στους κατά τόπους ιατρικούς επισκέπτες και τους συνεργάτες τους στα Ελληνικά και ξένα ΑΕΙ μαζί με επικίνδυνες παρενέργειες.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19;

Είναι ήδη στη διαδικασία της πατέντας και πάει προς παραγωγή.

Tο Παν/μιο της Χιροσίμα και του Κιότο ανακοίνωσαν στις 18 Μαΐου επίσημα πως με μια ΝΕΑ τεχνική μπορούν να εξάγουν εύκολα σε ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ εξαιρετικής ποιότητας εξουδετερωτικά αντισώματα ανθρώπινα απο ασθενείς με διαφορετικές μεταλλάξεις του κορωναϊού, τα οποία στη συνέχεια να τα αναπαράγουν εργαστηριακά (να τα κλωνοποιήσουν) για όλες τις μεταλλάξεις που είναι γνωστές. Αυτό σημαίνει πως η λύση των μονοκλωνικών και πολυκλωνικών αντισωμάτων σύντομα θα περάσει μετά την πατέντα (3 μήνες χρειάζεται στην Ιαπωνία) στο εμπόριο και θα υπάρξει φάρμακο για τον κορωναϊό.

Η ομάδα των δύο ΑΕΙ ανέλυσε δείγματα αίματος που συλλέχθηκαν από ασθενείς που ανακτήθηκαν από την ασθένεια. Επιβεβαίωσε ότι οι ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα είναι πιο πιθανό να έχουν εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγονται στο αίμα τους από εκείνους με ήπια συμπτώματα. Οι ερευνητές επέλεξαν έπειτα υποψήφια ανοσοκύτταρα, τα οποία παράγουν εξουδετερωτικά αντισώματα, από δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών που ήταν προηγουμένως σοβαρά άρρωστοι. Εξήγαγαν ένα γονίδιο που παράγει αντισώματα από τα επιλεγμένα ανοσοκύτταρα και ενίσχυσαν το γονίδιο για να δημιουργήσει εξουδετερωτικά αντισώματα. Από αυτά τα αντισώματα, η ομάδα πήρε αυτά που συνδέονται έντονα με το στέλεχος του ιού που προκάλεσε το αρχικό ξέσπασμα του ιού στην κινεζική πόλη Wuhan. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 97% των αντισωμάτων συνδέεται επίσης με τη βρετανική παραλλαγή, η οποία πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική, ενώ το 63% προσκολλάται στην παραλλαγή της Νότιας Αφρικής, η οποία είναι πιθανό να καταστήσει τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά. Επιβεβαίωσαν ότι ακόμη και μια μικρή ποσότητα των αντισωμάτων που προσκολλώνται στις βρετανικές και νοτιοαφρικανικές παραλλαγές είναι αποτελεσματική στην απομάκρυνση του ιού. Γ.Ζουγανέλης: Aυτό σημαίνει ελάχιστες παρενέργειες.

Η ομάδα είπε ότι χρειάζονται μόνο 10 ημέρες περίπου για να κάνουν εξουδετερωτικά αντισώματα καθώς οι ερευνητές επιτάχυναν με επιτυχία τη διαδικασία.

Τα εξουδετερωτικά αντισώματα δεσμεύονται στον ιό και βοηθούν στην αποτροπή της εισόδου του σε ένα κύτταρο. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να αναπτύξουν εξουδετερωτικά αντισώματα, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φάρμακα για τη θεραπεία του COVID-19 αλλά και άλλων ασθενειών. Η Ιαπωνία προχωράει πολύ γρήγορα σε αυτά τα θέματα και είναι θέμα χρόνου να βγεί το παραπάνω φάρμακο σε παραγωγή. Και άλλα ΑΕΙ στην Ιαπωνία εννοείται πως προχωρούν πρός την ίδια κατεύθυνση. Τα υπάρχοντα εμβόλια αναμένεται να βγούν σταδιακά απο την αγορά λόγω αδυναμίας να αντιμετωπίσουν το ADE (που εμφανίζεται στο ARDS και στις παρενέργειες στο καρδιαγγειακό). 

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Η κυβέρνηση συχνά χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα για να διαφημίζει την αξία των εμβολίων παρόλους τους θανάτους κάθε μέρα απο παρενέργειες. Είναι και πολλά τα λεφτά!

Πρόσφατα, την πλήρωσε και ο Ιπποκράτης! Έτσι εφηύρε πάλι μια ακόμη καινοτομία - βλακεία, πως όταν δηλαδή τα καλά είναι περισσότερα απο τα κακά ενός εμβολίου, τότε αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται. Στο εξωτερικό όμως δεν είναι σίγουρο πόσο γνωστός είναι ο Ιπποκράτης. Αντί για αυτό έχουν κανόνες. Σε εμβόλια της 3ης φάσης όπως τα τωρινά, στα οποία υπήρξε παρατήρηση πως δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο ADE σε περιπτώσεις άλλων προηγουμένων ιών, αποσύρθηκαν απο την κυκλοφορία. Δέστε και εδώ. Ετσι πρέπει να γίνει και με τα τωρινά εμβόλια.

Στην Ελλάδα το Σύνταγμα έχει κατασταλεί επι Μητσοτάκη, αφού ο καθένας πρέπει να αποφασίζει ελεύθερα για μάσκες, lockdown και εμβολιασμό. Στην Ιαπωνία τίποτα δεν γίνεται με το ζόρι.  

EKΠΟΜΠΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Για διδακτικούς λόγους αναφέρομαι σε αρχικές συνεντεύξεις, σε δύο είδη αντισωμάτων που παράγονται απο το ανοσοποιητικό, τα οποία λέω “καλά” και “κακά”. Θα μπορούσα ισοδύναμα να μιλήσω και μόνο για ένα είδος αντισωμάτων, που στατιστικά συμπεριφέρεται διαφορετικά ή για αντισώματα μιας παραλλαγής που δρουν σαν αντισώματα που προκαλούν ADE σε μια άλλη παραλλαγή…

Προτίμησα να μιλήσω γενικά για "καλά" και για "κακά" αντισώματα για να περάσει ευκολότερα το πρόβλημα στον απλό κόσμο αλλά και για να μη υπάρξει οξεία αντιπαράθεση με τους οπαδούς των υπαρχόντων εμβολίων, καθότι θα έβγαινε άμεσα το συμπέρασμα πως τα υπάρχοντα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν ADE. Όλα θέλουν τον χρόνο τους.

FOCUS FM 103.6 (ηχητικό) 28 Μαίου 2021

ΑLERTTV.COM.GR (video) 28 Μαίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ      

Παρακαλώ όποιος αντιγράψει το σημαντικό αυτό άρθρο που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στον κορωναϊό να μας δίνει αναφορά, γιατί είναι προσωπική εργασία η ανάλυση αυτού του θέματος με

  1. Τον Τίτλο του άρθρου
  2. Τον Τίτλο μου και το όνομά μου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
  3. Το link με το άρθρο.
  4. Το link με το βιογραφικό μου εδώ. https://drive.google.com/file/d/1Y6iPI6bT1nW216H7TYH0Tlv-mWoxQaKN

καθώς και αυτό το θέμα πρώτη φορά βγαίνει απο εμένα στην Ελλάδα.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.