. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Ξεχάστε τη Ανοσία Αγέλης. Το lockdown της Θεσσαλονίκης ήταν δολοφονικό λάθος. Mε μαθηματική απόδειξη.

  Δεν θα υπάρξει δικαιολογία λάθους με τόσα μέλη στην επιτροπή σε ένα δικαστήριο

Νέος κύκλος λόγω μεταλλάξεων

Η αύξηση των ισχυρών μεταλλάξεων σε αριθμό και σε διασπορά στον covid-19 - και λόγω των εμβολιασμών - οδηγεί με σαφήνεια στη μείωση της αποτελεσματικότητας των υπαρχόντων εμβολίων κάνοντας την ανοσία αγέλης ένα ψεύτικο όνειρο. Είναι λογικό να αρχίσει να υπολογίζει κανείς πότε θα χρειασθούν νέα εμβόλια αφού τα παλιά θα δίνουν φθίνουσα συλλογική προστασία. Αυτό τό είδαμε να συμβαίνει με τα τρία μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν πάρει άδεια - με το ένα μόνο πλέον να λειτουργεί από αυτά - και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τα εμβόλια που κυκλοφορούν.

Την πανδημία του παλαιού ιού θα την ακολουθήσει μια πανδημία νέων μεταλλάξεων του, που δεν θα σημαίνει απαραίτητα πως θα μπορούν να αντιμετωπισθούν με εμβόλια άμεσα και για κάθε μετάλλαξη, δείχνοντας πως όλα θα ξαναξεκινήσουν απο την αρχή. Νέα έρευνα για εμβόλια, νέα lockdown στην Ελλάδα κλπ.

Μεταλλάξεις και αποτελεσματικότητα εμβολίων

Στο διάγραμμα βλέπουμε την μεταβολή της αποτελεσματικότητας ενός εμβολίου ε, σε σχέση με το κατώφλι εμβολιασμού H και την τιμή του λόγου αναπαραγωγής Ro.

Ελέγχοντας τις τιμές που αφορούν τον Covid-19 σήμερα (Ro = 3.7 - 4.7) βλέπουμε πως η ανοσία αγέλης για τα εμβόλια που υπάρχουν, αποτελεσματικότητας ε~0.5 (=50%) είναι δύσκολο να υπάρξει, όπως και για ε= 0,7 ή 0.8 (70% και 80% αντίστοιχα).

Είναι αδύνατο να γίνει 94% εμβολιασμός σε όλους σε μια μέρα. Εκτός αυτού, η μικρή ανοσία των 5 μηνών το πολύ των υπαρχόντων εμβολίων δεν μας επιτρέπει καν να σκεφτόμαστε για ανοσία αγέλης.

Οι αναφορές για ανοσία αγέλης ήταν εξαρχής εκτός αντικειμένου.

Παράδειγμα ενός κακού lockdown (Θεσσαλονίκη)

Ενα παράδειγμα κακού lockdown που έκανε η κυβέρνηση φαίνεται από ένα έμπειρο μάτι στη σχετική μεταβολή των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Το lockdown ξεκίνησε απο τις 2 Νοεμβρίου και κράτησε για 14 ημέρες μετά.

Η επιδημιολογική συμπεριφορά στη μορφή του ιικού φορτίου των λυμάτων στη περιοχή της Θεσσαλονίκης δείχνει, πως επειδή η κυβέρνηση έκλεισε τον κόσμο μέσα στα σπίτια και οι φορείς ήταν πολλοί, συνέβη αύξηση της τιμής του λόγου αναπαραγωγής του ιού Rt αντί για μείωση, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών. Ηταν ένα τραγικό λάθος.

Σημειώστε πως για Rt<1 εκεί που πέφτει η καμπύλη σταματάει η μετάδοση του ιού! Δεν θα το ξέρατε. Ούτε αυτοί…

Ας δούμε τι περιμέναμε να δούμε βάσει της θεωρίας.

Χωρίς lockdown αναμενόταν η καμπύλη συμπεριφοράς της κόκκινης περιοχής του γραφήματος (3), που αντιπροσωπεύει τα ενεργά κρούσματα.

Με lockdown όταν δεν υπάρχει ενδοοικογενειακή διάδοση, τη καμπύλητου γραφήματος (2). Αυτό θα ήταν ένα επιθυμητό και σωστό lockdown, αφού μειώνει το ύψος της καμπύλης.

To διάγραμμα (1) αντιστοιχεί σε ότι συνέβη στη Θεσσαλονίκη και προφανώς ήταν σφάλμα, αφού έδωσε οξύτερη κορυφή πιέζοντας το σύστημα υγείας και αύξησε τους νεκρούς.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα.

Το lockdown στη Θεσσαλονίκη δεν έπρεπε να γίνει τη 2α Νοέμβρη αφού έκανε κακό. Αυτό δεν σημαίνει πως τα lockdown δεν χρειάζονται ή δεν πρέπει να γίνονται. Αυτό που λέμε είναι πως πρέπει να γίνονται σωστά.

Στη Θεσσαλονίκη το lockdown άργησε να γίνει. Αυτά τα φαινόμενα κακής επιλογής - εγκληματικής ανικανότητας - συμβαίνουν όταν δεν αποτυπώνονται επι μήνες τα επιδημιολογικά δεδομένα με σωστό τρόπο.

Είναι φανερό πως στον ΕΟΔΥ δεν ξέρουν να μετράνε. Και ουκ εν τω πολλώ το εύ!

Οι μετρήσεις λυμάτων κλπ σε όλη την Ελλάδα όπως είχαμε προτείνει σε συνέντευξη μας σε καταγεγραμμένη ραδιοφωνική εκπομπή, πριν ξεκινήσουν οι μετρήσεις λυμάτων με τη βοήθεια σοβαρής επιδημιολογικής μελέτης θα απέδιδαν άριστα αποτελέσματα.

Δυστυχώς, όλα στη χώρα μας περπατάνε αργά και με ευθύνη της πολιτείας. Οι γιατροί ξέρουν απο μάσκες, αυτοί που μετράνε λύματα κάνουν τον επιδημιολόγο κοκ. Σαν διεπιστήμων μπορώ να κάνω πολλά. Αυτοί να μη το διακινδυνεύουν. Είδατε τι έπαθε ο Ιωαννίδης δεν του βγήκε με τα lockdown.

ΚΑΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ

  • Το Ro αλλάζει απο χώρα σε χώρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει αυτό της Κίνας ή της Γερμανίας ή της Ινδίας ή της Ιταλίας κοκ.
  • Τα lockdown είναι καλά όταν ξέρεις να τα κάνεις και προϋποθέτει σωστά και πλήρη δεδομένα. Ενας γιατρός δεν ξέρει απο αυτά, όπως και απο μάσκες. Αυτό είναι τελικό. Γιατί επιμένουν;
  • Στο συγκεκριμένο άρθρο αναλύεται η συμπεριφορά της μεταβολής του ιικού φορτίου στη Θεσσαλλονίκη. Το lockdown που έγινε ήταν καταστροφικό. Χάθηκαν ζωές με αυτό. Εδώ δεν υπάρχει φόνος απο αμέλεια. Είναι πολυμελής η επιτροπή.
  • Το άρθρο αυτό δεν αποτελεί μια κοινή επιστημονική άποψη. Είναι ΜΑΘΗΜΑ. Και για τα κοιτάσματα ΜΑΘΗΜΑ είχα κάνει σε όλους τους βουλευτές το 2013. Μετά ήλθε ο Μητσοτάκης και χάρισε την Ελληνική ΑΟΖ ανατολικά του Καστελόριζου.

+ +++

Σε αυτό το ιστολόγιο ειπώθηκε και αποδείχτηκε για πρώτη φορά διεθνώς πως τα περί ανοσίας αγέλης είναι απραγματοποίητο όνειρο. Μετά έπαψαν να το λένε διεθνώς. Μας διαβάζουν και οι έξω. Μόνο στην Ελλάδα μιλάνε ακόμη για ανοσία αγέλης γιατί βολεύει αλλά αυτό δεν μετράει.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.