. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Η Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, όπως δεν την σχεδίασαν αυτοί που πούλησαν Κύπρο και κοιτάσματα

Οδηγίες για τη χρήση διαγραμμάτων Laguerre – Voronoi στο σχεδιασμό ΑΟΖ με διαφορετικές επήρειες για νησιά

Κανείς δεν κατάλαβε τι κέρδος είχε η Ελλάδα να πάει στις διερευνητικές πλήν του να διευκολύνει την Αγκυρα. Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω πως πρέπει:
  1. Να σχεδιασθούν οι γραμμές βάσης παντού σε όλη την επικράτεια (νησιά και ηπειρωτική χώρα)
  2. Να σχεδιασθούν τα χωρικά ύδατα στα 12 νμ παντού το ίδιο σε όλη την επικράτεια (νησιά και ηπειρωτική χώρα)
  3. Να σχεδιασθεί η συνορεύουσα ζώνη στα 24 νμ για να κάνει το Λιμενικό ελέγχους στους επενδυτές που στέλνει παράνομα η Τουρκία για υβριδικό πόλεμο
  4. Να σχεδιασθεί η ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με σημεία επιλογής των σημείων για Laguerre – - Voronoi πάνω στην ακτή της επέκτασης των 12 νμ και για απόσταση απο αυτά στα 200-12=188 νμ για πλήρη επήρεια.

Υπενθυμίζω πως

  1. Καμμία ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα ενός κράτους δεν μπορεί να επικαλύπτει τα χωρικά ύδατα άλλου κράτους.
  2. Τα χωρικά ύδατα είναι η επέκταση του εδάφους των ακτών και θεωρούνται εθνικό έδαφος.
  3. Η επήρεια ή σωστότερα η ισχύς (power) κάθε σημείου μιας ακτής, καθορίζεται απο την ακτίνα του κύκλου κάθε σημείου της πάνω της, που στη περίπτωση μας είναι 100 νμ για 50% επήρεια, 50 νμ για 25% επήρεια κοκ. Τα διαγράμματα Laguerre Voronoi έχουν οριακή περίπτωση τα διαγράμματα Voronoi (αρχή της μέσης γραμμής).
  4. Δεν σχεδιάζεις ΑΟΖ και μετά χωρικά ύδατα. Η οριοθέτηση με την Ιταλία δεν είχε σημασία αλλά με το Αιγαίο έχει.

Eφαρμογή άμεση στους δύο Τουρκικούς χάρτες της TRT Haber για ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα

Είναι πρώτη φορά που δημοσιεύονται τέτοιοι χάρτες στην Ελλάδα με σχεδιασμένη την ΑΟΖ με την αρχή της μέσης γραμμής. Λογικό είναι να έχουν την υπογραφή μου. Οι μαύρες γραμμές δείχνουν τη θέση ΑΟΖ και νομικής υφαλοκρηπίδας στα 6 νμ και στα 12 νμ (χάρτες 3 και 4). Ευχαριστώ την ΤΡΤ ΗΑΒΕR για τη προσφορά του υλικού. Οι χάρτες (1) και (2) ελήφθησαν απο αυτή.

Οι Τούρκοι αμφισβητώντας την κυριαρχία μας σε νησιά ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους σε υπάρχοντα κοιτάσματα.

Ακολουθούν δύο χάρτες που όλοι γνωρίζετε. Δικοί μου είναι και αυτοί… Προσέξετε πόσο μικρό είναι το τρίγωνο στο Καστελόριζο σε σχέση με το χάρτη του Γιάννη Μάζη, που βασικά είναι αντιγραφή του λάθος χάρτη της Σεβίλλης. Με κόκκινο είναι οι περιοχές που πιθανότατα έχουν κοιτάσματα. Και οι δύο έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία και στο διπλωματικό σώμα με το όνομα μου επάνω, όπως είθισται διεθνώς.

Θέλει πολύ χρόνο για να οριοθετηθούν χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ;

Όχι. Ο τελικός πλήρης σχεδιασμός χωρικών υδάτων, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας ενός κράτους με συντεταγμένες είναι μια εργασία 5 λεπτών σε υπολογιστή με την εκτύπωση μαζί (όχι 7 μήνες ή δέκα χρόνια), αν δοθούν στον ειδικό επακριβώς οι συντεταγμένες των σημείων όλων των ακτών του σε αρχείο.

Επειδή είναι άχρηστοι και ακέφαλα ζώα στη κυβέρνηση Παλαιοκώστα, με την Αίγυπτο τράβηξαν μετά απο χρόνια κατακόρυφη στον 28ο μεσημβρινό, που αντιστοιχεί σε παράδοση Ελληνικής ΑΟΖ - λόγω επήρειας κατά μέσον όρο 50% υπό όλων των νησιών της περιοχής, που κοιτάνε προς Ανατολική Μεσόγειο - στην Αίγυπτο και στη Τουρκία. Προφανώς ο Μητσοτάκης το είχε συμφωνήσει με τη Τουρκία.

Οι σημερινές φασαρίες του Σαμαρά είναι ένα κακοστημένο θέατρο που δεν πείθει.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Με την ευκαιρία της ανάμνησης των θυμάτων των Ιμίων, σας δείχνω ένα χάρτη που είχα αναρτήσει εδώ στις 30 Ιουλίου του 2012. Απο τότε υπήρχε εκεί. Δεν τον είδε ποτέ κανένας!

Όπως παρατηρείτε τα Ίμια για τις ΗΠΑ ήταν Ελληνικά τότε. Για την Ελλάδα είναι κάτι γκρίζο. Μιλάνε για υφαλοκρηπίδα γιατί δεν δηλώνουν τις αλιευτικές ζώνες της χώρας στην ΕΕ, απο την εποχή του Βενιζέλου μέχρι τώρα. Ο Βενιζέλος είχε ξεχάσει απο τότε το Καστελόριζο.

Δύο ακόμη παραδείγματα εξήγησης του πλέον εφαρμοσμένου μοντέλου υπολογισμού ΑΟΖ

  1. Η επήρεια 50% για ένα νησί αντιστοιχεί σε ακτίνα υπολογισμού 100 νμ. ή 100-12=88 νμ για όλα τα σημεία μετά τα 12 νμ που προανέφερα, που είναι και το σωστό.
  2. Επήρεια 50% ανατολικά και 100% δυτικά σημαίνει ακτίνα υπολογισμού 88 νμ για όλα τα σημεία ανατολικά με όριο την ευθεία στο Βορρά - Νότο που διέρχεται απο κάθε σημείο και 188 νμ αντίστοιχα δυτικά για το ίδιο σημείο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

Ακολουθεί μια ειδική περίπτωση για ένα Ελληνικό νησί με επήρεια 67% κοντά στις Τουρκικές ακτές, που έχουν επήρεια 100%. Ο υπολογισμός είναι ακριβής και προέκυψε απο δικό μας software.

Η περίπτωση (1) αντιστοιχεί στη αρχή της μέσης γραμμής, σχεδιασμένη με power diagrams, η περίπτωση (2) αντιστοιχεί σε νησί με επήρεια 67%. Οι αποστάσεις στα μίλια πάνε αναλογικά. Αυτός ο υπολογισμός που βλέπετε μπορεί να είναι και για πρώτη φορά διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aναλαμβάνουμε υπολογισμό ΑΟΖ με ότι επήρειες και με ότι συνθήκες θέλουν οι Τούρκοι σε όλο το Αιγαίο. Τιμές Λογικές…

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.