. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Πρόβλημα η απουσία των ΕCMO για τους βαρειά ασθενείς, καθώς οι ΜΕΘ δεν σώζουν στατιστικά

  
ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΙ ΜΕΘ

Απο τη 19η Απριλίου του 2020 είναι γνωστό πως το οξυγόνο στις ΜΕΘ αυξάνει τη θνητότητα του ιού. Αυτό φαίνεται στο παραπάνω σχεδιάγραμμα. Παρατηρείστε πως ο αριθμός των νεκρών που παίρνουν οξυγόνο στις ΜΕΘ είναι διπλάσιος απο αυτούς που δεν παίρνουν (νομίζω πως αυτό το λένε διασωλήνωση στην Ελλάδα). 

Φτάνοντας στο σήμερα, διερωτάται κανείς γιατί διασωληνώνουν ανθρώπους οι ειδικοί στα νοσοκομεία αφού τους διπλασιάζουν έτσι την πιθανότητα να τους ξαποστείλουν. Προφανώς τα εργαστηριακά κριτήρια τους δεν τους οδηγούν σε σωστές αποφάσεις.

ΜΕΘ όμως δεν σημαίνει μόνο διασωλήνωση. Σημαίνει και χρήση ECMO που η Ελλάδα ΔΕΝ έχει.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ECMO

Για τις συσκευές αυτές έχω ξαναγράψει πριν τη 19η Απριλίου 2020, που μίλησαν οι Γερμανοί εδώ.  ECMO ήταν η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε στη διάσωση του Μπόρις Τζόνσον όταν κόλλησε κορώνα. (ECMO, Εxtracorporeal Μembrane Οxygenation). 

Η συσκευή ECMO έχει την ικανότητα να βγάζει εκτός χρήσης τον πνεύμονα ώστε να μην οξυγονώνεται και είδαμε πως αυτό μειώνει τη θνητότητα απο τον κορώνα. H λειτουργία της εξηγείται στα επόμενα video (όλες οι συσκευές ECMO δεν είναι το ίδιο).

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως κανένας πλην εμού στα ΜΜΕ απο τα "ειδικόσσσ" των ΜΜΕ δεν το ανέφερε μέχρι τώρα ενώ όπως σας εξήγησα η σημασία της συσκευής στην επιβίωση ενός ασθενούς είναι σημαντική. Ενδιαφέρον άρθρο για τη σημασία των ECMO στον κορωναϊό και αυτό εδώ στα Αγγλικά. 

Χρήσιμο για επιμόρφωση είναι και το παρακάτω video, για το πώς γίνεται η Διασωλήνωση.

Στην Ελλάδα συνεχίζουν να αγνοούν τη χρήση ECMO! H επιστήμη στη χώρα φαίνεται να έχει προτιμήσεις σε άλλες λύσεις. ΝΟ υπάρχει στην Ελλάδα τουλάχιστον;

Καλό θα ήταν οι καθηγητές της ιατρικής γενικώς να μη μιλάνε για μάσκες, ειδικά μέτρα, lockdown και για στατιστικές και ειδικά αυτοί που σιτίζονται απο τις εταιρείες εμβολίων και είναι μέλη επιτροπών. Δεν είναι της ειδικότητας τους.

Όσοι θέλετε κάνετε subscribe στο κανάλι μου στο Youtube εδώ ZcodeGr - YouTube

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.