. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Οδό Κορρέ με τσιμεντόλιθους κατασκεύασε στην Ακρόπολη ο Μητσοτάκης για τα ΑΜΕΑ

ΟΔΟΣ ΚΟΡΡΕ – Θα γίνει και τραγούδι!

Δρόμο για να “πηγαίνουν” τα ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη, κατασκεύασε η Μενδώνη με τη βοήθεια κάποιου Κορρέ, υποβαθμίζοντας διεθνώς την αξία και την οπτική του ιερού βράχου. Οταν λέω “δρόμο” εννοώ δρόμο, όπως τον κατασκευάζουν εργολάβοι! Την απόδειξη θα την βρείτε στο άρθρο. Υπήρχε άλλη λύση την οποία προτείνω. Διαβάστε το άρθρο ως το τέλος.

Τελικά δεν είναι μόνο η επιτροπή για τον κορώνα άσχετοι, όλο το “βασίλειο” είναι έτσι.

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ

Αναμενόμενο να μη γίνει τίποτα σωστό και εδώ. Και πού έχει γίνει άλλωστε; Το θέμα αυτό δυστυχώς για τους άχρηστους, το γνωρίζω και αυτό. Θα χρειαζόταν να γράψω βιβλία για το πως σχεδιάζεται ένα σύνθετο υλικό και να εξηγήσω τί λάθη έχουν γίνει στη παρούσα κατασκευή του “δρόμου” Κορρέ απο επιστημονική, μηχανολογική και αρχιτεκτονική άποψη.

Τυχαία άτομα αγνώστων επιστημονικών προδιαγραφών, αυτοχρηζόμενα ως “ειδικοί”, σχεδιάζουν δρόμους πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ… όταν δεν έχουν κατορθώσει τόσα χρόνια να συντηρήσουν σωστά και να ανοικοδομήσουν την Ακρόπολη, το Ηρώδειο και τόσα άλλα. Θέμα δεν είναι μόνο η συντήρηση αλλά η πλήρης ανακατασκευή των αρχαίων κατασκευών επι των διατηρητέων δομών. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Θα μπορούσε να έχει γίνει. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η χρονολόγηση…

Όσο ζώ ένα νταμάρι θυμάμαι την Ακρόπολη. Τώρα τους ήλθε να βάλουν πάνω σε ένα μικρού πάχους τυπικό σκυρόδεμα χοντρούς τσιμεντόλιθους και να το πούν διαδρόμους! Θαυμάστε το πάχος του τσιμεντόλιθου στο ύψος του δένδρου. Καραγκιόζηδες. Ούτε καν στοιχειώδη αρχιτεκτονική αισθητική και πρόβλεψη δεν έχουν. Τα νερά της βροχής που θα πηγαίνουν; Ρέμα έχουν κατασκευάσει οι άσχετοι.

ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

  • Πού είναι οι διάδρομοι για τη βροχή στη σωστή διεύθυνση; Oλο το νερό θα αποθηκεύεται στα μνημεία. Για δώστε μου μια μελέτη να την εξετάσω.
  • Δεν χρειαζόταν τόσο μεγάλο πάχος “τσιμεντόλιθου” αλλά άλλο υλικό νέας τεχνολογίας και άλλη κατασκευή, άν ήθελαν να μη το κάνουν καραγκιόζη.
  • Χωρίς σχέδιο δεν γίνεται τέτοια κατασκευή. Αυτή είναι μια κατασκευή στο ποδάρι.

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ

Ποιός ηλίθιος το αποφάσισε; Φαντάζομαι στις οδικές αρτηρίες τί είδους κατασκευές γίνονται. Δεν ξέρουν απο κατασκευές δρόμων οι εργολάβοι. Είναι φανερό. Βλέπω την τέχνη. Σε όλα τριτοκοσμική είναι η χώρα.

Η χώρα δεν σώζεται. Ο Μητσοτάκης έκανε γιαπί την Ακρόπολη. Θα έρχονται οι τουρίστες για να βλέπουν σκαλωσιές και τσιμέντα αντί μια Ακρόπολη στη παλαιή της μορφή. Δεν ενδιαφέρεται για τον τουρισμό o καράφλας. Αστεία λέτε;

Μισό αιώνα που πήγαν τα λεφτά για την Ακρόπολη; Να μας απαντήσει το αρχαιολογικό συμβούλιο που έχει γίνει και αυτό “κράτος εν κράτει”. Ξέρουμε…

ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ

Με τσιμεντόλιθους χωρίς πρόβλεψη για τα νερά της βροχής και χωρίς να είναι αντισεισμιή η κατασκευή, η Μενδώνη παραμόρφωσε έναν αρχαιολογικό χώρο που επι μισό αιώνα το αρχαιολογικό συμβούλιο και μετά τόσα προγράμματα δεν κατόρθωσε να αναμορφώσει σε ένα επίπεδο που να θυμίζει το παλιό!

O τουρίστα έρχεται να δεί φωτογραφίες πάνω σε πέτρες και σπασμένες πέτρες; Που είναι το 3D; Σε ταινίες για PC; Πίσω σε όλα. Άχρηστοι και τεμπέληδες.

Δεν έχουν γνώσεις. Δεν έχουν φαντασία. Παντού τα ίδια. Ό,τι πιάνουν οι “ειδικοί”, λόγω βολέματος, το αφήνουν ρημάδι. Τις “Θερμοπύλες” τις φυλάνε βόδια.

Αυτή η ιστορία με τους “καλύτερους” να τελειώσει.

MONTEΡΝΟ ΥΛΙΚΟ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ (βοτσαλάκι)

Water absorbing material.

Εύκολο στην κατασκευή. Μιά και έξω. Ούτε γερανοί μέσα στην Ακρόπολη ούτε τίποτα. Το νερό περνάει απο μέσα. Χαλικάκι κολλημένο με ρητίνη. Απλό και ωραίο σε όποιο χρώμα θέλετε και δρόμος όσος χρειάζεται μόνο για τους ΑΜΕΑ.  Το βγάζεις όποτε θέλεις. Κάνεις δρόμους σε ότι σχήμα θέλεις. Ο Πορτοσάλτε τεχνολογία υλικών στη ΝΔ έμαθε;

Συγκρίνετε αυτό με τη τεχνολογία κατασκευής δρόμων που χρησιμοποίησε η Μενδώνη και το άσχετο Αρχαιολογικό Συμβούλιο; Δέστε πως γίνεται στους δρόμους με φωτογραφίες. Αυτό έκαναν στην Ακρόπολη!

Κατασκευή δρόμου – Επιλογή Κορρέ και Μενδώνη

Δρόμο έφτειαξαν μέσα σε αρχαιολογικό χώρο. Έδωσα απόδειξη._

Κάποιος εργολάβος τους το έμαθε. Σημειώστε πως μπορούσαν για καλύτερο αισθητικό και πρακτικό αποτέλεσμα να κόψουν τους τσιμεντόλιθους που χρησιμοποιήθηκαν στην Ακρόπολη στη μέση. Μισό πάχος.  Άχρηστοι.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.