. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Τα Τρίγωνα του Διαβόλου της Μεσογείου. Ανάδυση του Μακρόν σε βασικό παίχτη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΩΝ

Γεωοικονομία

Απο τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας νέος πολίτης που πρόκειται να ενταχθεί στη κοινωνία είναι το σύνταγμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα σύνορα της χώρας. Τα σύνορα της ΑΟΖ διδάσκονται στην Ιαπωνία στο δημοτικό, στην Ελλάδα ακόμη και τώρα το κράτος δεν έχει δώσει σε χάρτη που να έχει πρόσβαση όλος ο κόσμος την εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ όπως και πολλές στατιστικές που θα έδιναν έναυσμα σε μελετητές αλλά και σε επενδυτές να μελετήσουν τα ρίσκα μιας επένδυσης.

Το Μαξίμου έχει γίνει ένα μποστάνι προμήθειας και συμφερόντων. Απο χρόνια δεν εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα και δεν είναι λίγοι που αναφέρονται σε 5η φάλαγγα που ακουμπάει τους θεσμούς της δημοκρατίας που δρούν υπέρ της Τουρκίας.

Γερμανία - Κατάρ και Τουρκία είναι ένα τρίγωνο που έχει φανερό στόχο πλέον την Αφρική την αναδυόμενη ήπειρο λόγω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών που επιτρέπουν την καλλιέργεια στην έρημο, την παραγωγή και μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και φυσικού αερίου μέσω αγωγών μέσω Κρήτης αλλά και Μάλτας προς την ΕΕ. Η Τουρκία προσπαθεί να ελέγξει τους δρόμους της ενέργειας αλλά και τη παραγωγή της, δημιουργώντας προσβάσεις στη Λιβύη και στη Μάλτα για έρευνες κοιτασμάτων.

Γεωστρατηγική

  1. Το τρίγωνο Κρήτη - Κύπρος - Αίγυπτος αποτελεί θέση προβολής ισχύος για τη προστασία της ΑΟΖ που δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί στη Μεσόγειο. Συνεπώς όπως έχω επισημάνει η δημιουργία βάσεων όλων των εμπλεκομένων μερών σε αυτές αποτελούν χρυσό κανόνα για τη συλλογική άμυνα της Μεσογείου στην Οθωμανική απειλή. Η Ελλάδα πρέπει να οριοθετήσει με τη Λιβύη του Προέδρου Χαφτάρ το συντομότερο δυνατό, πρίν η Τουρκία αναπτύξει το δικό της τρίγωνο με Μάλτα - Λιβύη του Χάρατζ και ενός άλλου παίχτη της Βόρειας Αφρικής ή την Ιταλία.

  2. Πολλοί διερωτώνται ποιός θα κτυπηθεί πρώτα απο τη Τουρκία που δεν διεκδικεί "τίποτα". Θα είναι η Ελλάδα ή η Αίγυπτος; Aυτό που είναι σίγουρο είναι πως μετά την Ελλάδα θα έχει σειρά η Αίγυπτος και άλλοι. Μπορεί να συμβεί και με αντίστροφο σειρά, δηλαδή μετά την Αίγυπτο στη Λιβύη θα έχει σειρά η Ελλάδα και άλλοι. Αυτό οδηγεί αναγκαστικά στην ανάπτυξη αμυντικών συμμαχιών στη Μεσόγειο έξω απο το ΝΑΤΟ με τη Γαλλία να έχει αναγκαστικά το κορυφαίο ρόλο σε αυτό, αφού και αυτή έχει μπροστά της το Τρίγωνο της Μάλτας.

Αν γίνουν βάσει όσων προανέφερα κινήσεις στη σκακιέρα της Μεσογείου πολλά θα αλλάξουν στη Μεσόγειο αλλά και στην ηγεσία της ΕΕ. Η Γαλλία είναι πυρηνική δύναμη και έχει μεγάλο χώρο ανάπτυξης και δυνατότητα ανεξαρτησίας κινήσεων λόγω Ιταλίας. Το Διευθυντήριο θα περάσει κρίση ενώ αλήθειες θα αρχίσουν να βγαίνουν.

Ο ΦΡΑΠΕΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΧΥΝΕΤΑΙ

Όσο πιο πολλά τρίγωνα φτειάχνεις τόσο πιο πολύ σπάει ο καθρέφτης

Ο Μητσοτάκης είναι μόνο για να ψήνει φραπέ και να τρώει απο τα έτοιμα ή τα δανεικά, για να υπακούει. Ο Μακρόν πρέπει να ξεχωρίσει την Ελλάδα απο το Μητσοτάκη, πριν συνταυτισθεί με έναν που παρέδωσε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας του, στο δικό του εσωτερικό πολιτικό χώρο. Ήδη αυτό φαίνεται και ο Ερντογάν ξέρει τι πρέπει να πεί και πότε.

  • Πάνω απο τη διαχείριση υπάρχει η ευφυία και δεν υπάρχει εν γνώσει κανενός.
  • Η διαχείριση των τριγώνων τη τελευταία στιγμή δεν αποτελεί  λύση, αν ήδη έχουν “εξαχνωθεί”.
  • Είναι καιρός και αναγκαστικά και η Γαλλία να ξεκινήσει τους εξοπλισμούς για τη Μεσόγειο, που θα έλεγε και o Donald που είναι προβλέψιμος… 

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.