Ασυμβίβαστη η παρουσία Μόσιαλου στην ομάδα συμβούλων των ψευτοδημοσιογράφων των Hoaxes

Αναρτήσεις ιστολογίου

Τα πετρέλαια της υποΣαχάριας Αφρικής φανερά στο στόχο Τράμπ και Ερντογάν

ΟΛΑ ΣΕ ΒΗΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΤΗΛΕΚΑΦΕΝΕΙΑ…

Διέξοδο προς τα πετρέλαια της υποσαχάριας Αττικής  Αφρικής ψάχνουν οι ΗΠΑ-ΞΗΠΑ με τη βοήθεια του Ερντογάν. Είναι σίγουρο πως το Σουδάν θα φέρει αντιμέτωπους την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία με τη Τουρκία, αν το κακό δεν σταματήσει στη Λιβύη. Βλέπετε η αγορά δεν μεγαλώνει όσο γρήγορα αυξάνει ο αριθμός των περιοχών που έχουν κοιτάσματα. Και όλοι θέλουν να τα ελέγχουν και να τα ανοίγουν προς εκμετάλλευση με τρόπο που να αυξάνονται τα κέρδη τους.

Να πούμε πως Γαλλία και Κίνα, Ιαπωνία αλλά και Ευρωπαίοι πλήν των ΗΠΑ έχουν αγκαζέ πετρελαιοπηγές στο Ιράν και στο Ιράκ. Η εμπλοκή της Γαλλίας στα θέματα που αφορούν τα κοιτάσματα της υποσαχάριας περιοχής με τρόπο που να μη αφήνει τη Τουρκία να μπεί στο παιγνίδι (σαν κρυφός εκπρόσωπος των ΗΠΑ και άλλων) έφερε τη δολοφονία Σουλεϊμανί. Είμαι σίγουρος πως ο Ντόναλντ Τράμπ θέλει να ελέγξει τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου (που είναι σε μεγαλύτερο βάθος, κάτω απο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου) στο Ιράν και στην υποσαχάρια Αφρική, όπου και οι πιέσεις μέσα στα κοιτάσματα αναμένονται μεγάλες (τα υπόλοιπα για αυτή τη παρατήρηση, θα σας τα εξηγήσουν οι καφενόβιοι των καναλιώνε, όπως και για τις εξαγωγές φυσικού αερίου πάνω σε σεισμικά ρήγματα μαζί με τους σεισμολόγους…).

Τα οικονομικά χτυπήματα είναι αυτά που φοβούνται περισσότερο οι ΗΠΑ-ΞΗΠΑ, αυτά που εγώ λέω τα “κρυφά χτυπήματα”. Ο έλεγχος ας πούμε της Αρκτικής και Ανταρκτικής στο βυθό των οποίων υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα παγωμένου φυσικού αερίου σε μικρό βάθος είναι ένα θέμα. Τα κοιτάσματα στην υποσαχάρια Αφρική, για τα οποία πάλι εγώ πρώτος μιλάω… είναι ένα άλλο.

Η συνεργασία ΗΠΑ και Ρωσίας είναι απαραίτητη στο καθορισμό των τιμών, που εξαρτώνται απο τον έλεγχο των πηγών και των κυκλωμάτων μεταφοράς π.χ. αγωγούς, ειδικά πλοία, εφοπλιστές. Εδώ τα πράγματα δεν επιτρέπουν ξαφνικές κινήσεις απο κανένα. Ο Ντόναλντ Τράμπ και οι σύμβουλοι του δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο προβλέψιμοι είναι.

OI ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Οι δρόμοι του μεταξιού για τους φυσικούς αγωγούς προς την ΕΕ περνάνε:

  1. απο το δρόμο Αιγύπτου-Λιβύης-Κρήτης - ΕΕ
  2. απο το δρόμο Μεσόγειος – Κρήτη – ΕΕ (ΕΑST DEAD)
  3. απο το δρόμο Αίγυπτος – Κρήτη / Ιταλία – ΕΕ
  4. απο το δρόμο Τουρκία – Αλεξανδρούπολη – Αξιός ή Τάφρος Έβρου και ποιός αυτώνει την Ελληνική ΑΟΖ, αφού δεν υπάρχει κράτος.

Αν παρατηρήσετε ο Donald Trump θέλει να ελέγχει όλους τους δρόμους και να κρατάει υψηλά τις τιμές αντί να υπάρξει ελεύθερος καθορισμός της τιμής μέσω ανταγωνισμού απο την είσοδο  πολλών αγωγών στην ΕΕ. Ετσι στήνει πολέμους για να πιάνει τα περάσματα. Τόσο απλός και προβλέψιμος τύπος είναι. Εχει βρεί και έναν ΑΟΥΑ με μια ιδέα για τους κοιμώμενους την οποία να κοιτάνε χωρίς να σκέφτονται, κάτι σαν το φεγγάρι.

Το άλλο κόλπο είναι πως θέλει να στήσει νέα Στενά Βοσπόρου στα Στενά του Ηormouz με μια ταραχή με το Ιράν. Για συνθήκη ψάχνει και ο Ιμάμογλου είναι στην συνδιαλλαγή με ανταλλακτικό τον Γκιουλέν. Τόσο απλός και προβλέψιμος τύπος είναι. Τι θα γίνει αν το Ιράν αρχίσει να κάνει προσχωματώσεις στο βυθό στα στενά δεν το έχει σκεφτεί. Η Κίνα όμως το έχει σκεφτεί απο χρόνια και έχει κατασκευάσει ΗΔΗ και τεράστια πλοία για το σκοπό αυτό.

Το άλλο κόλπο είναι πως το φυσικό αέριο που διαφεύγει απο τα τσαντήρια – κοιτάσματα στο Τέξας προς την ατμόσφαιρα θα μπορούσε να γίνει υδρογόνο, υγρό υδρογόνο που μεταφέρεται. Οι σύμβουλοί του Σέρ Ντόναλντ του περιχαρούς, πρέπει πρίν να δούλευαν σε εξοπλιστικά μόνο.

Σχόλια

Συγγραφή στα Ελληνικά