. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Το κόλπο της συνεκμετάλλευσης πίσω απο την επήρρεια ενός νησιού στην ΑΟΖ του

ΧΑΓΗ. ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ, ΝΕΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Στο παρακάτω σχήμα σας καταγράφω τα αποτελέσματα της Ελληνικής πολιτικής, αυτών που ψηφίζετε δηλαδή απο τη μεταπολίτευση και μετά

Μετά τις Πρέσπες με σχέδιο στημένο, αυτοί που  ψηφίζετε φέρνουν τη Χάγη. Δεν θα σταματήσει όμως η ιστορία εκεί. Μετά έρχεται η πλήρης “διακόρευση”. Η πληγή στο μεταναστευτικό θα ανοίξει μετά τη Χάγη, αν δεν ξυπνήσετε και σας σύρουν με το ζόρι οι θεομπαίχτες. Ο Μητσοτάκης είναι ο ΠΘ της Εθνικής Ηττας, ο συνδιασμός του με τη Σαλελλαροπούλου είναι ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί.

ΕΠΗΡΡΕΙΑ ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΑΟΖ/ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Για να μπορέσει η Τουρκία να βγεί περισσότερο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο πρέπει να μειωθεί η επήρρεια των Ελληνικών νησιών στην ΑΟΖ και τη νομική υφαλοκρηπίδα. Αυτό είναι το κόλπο που στήνει η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού της Εθνικής Ηττας Μητσοτάκη του Αυτοδημιούργητου.

Τη μείωση της επήρρειας των νησιών του Αγαίου τη διαφημίζει και ο ίδιος ο Ερντογάν ακόμη και για την Κρήτη (στην οποία δεν θέλει να δοθεί επήρρεια 100%) χωρίς να του απαντάει κανένας απο Ελληνικής πλευράς πλήν εμού… αφού είναι και άσχετοι και αχυράνθρωποι. Το υπ. Εξωτερικών έχει πολλά λεφτά για να πληρώνει στημένες εκπομπές και δηλώσεις.

Οι ΗΠΑ – ΞΗΠΑ αποδέχονται την ύπαρξη ΑΟΖ και νομικής υφαλοκρηπίδας για τα Ελληνικά νησιά αλλά δεν αναφέρονται στο θέμα επήρρεια, που είναι και το Μεγάλο Κόλπο.

Η ΑΟΖ και η Υφαλοκρηπίδα χωρίζεται με τη αρχή της μέσης γραμμής χρησιμοποιώντας τη θεωρία του Voronoi. Η επήρρεια μπαίνει με τη χρήση στατιστικού βάρους στη συνεισφορά κάθε σημείου της ακτογραμμής ή σωστότερα της γραμμής βάσης (που η Ελλάδα δεν έχει ακόμη χαράξει), ενός στατιστικού βάρους που θα καθορίσει το Δικαστήριο της Χάγης (με τρόπο σχετικά αυθαίρετο για κάθε νησί) στο οποίο θέλει να σύρει τη χώρα ο Πρωθυπουργός της Εθνικής Ηττας Μητσοτάκης και η Μαγείρισα απο την Κρήτη με PhD στο τούρκικο χοιρομέρι.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα και χαίρομαι να διδάσκω τους διπλωμάτες και τους συμβούλους του Πρωθυπουργού της Εθνικής Ήττας στο υπουγείο Εξωτερικών, που λένε παπαριές στα ΜΜΕ με άνεση “ειδικού” και μετά γελοιοποιούνται κατά συρροή.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ή ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Παρατηρείστε πως μείωση της επήρρειας σε δύο Ελληνικά νησιά π.χ. στο Βόρειοανατολικό Αιγαίο (Fig. 1 και Fig.2), θα επιτρέψει στις ακτές τους Τουρκίας να βγούν μέσα σε αυτό αφού θα έχουν επήρρεια W(T)=100%. Στη Fig.3 φαίνεται πως θα προκύψει η λογική της συνεκμετάλευσης λόγω της παρουσίας νησιών με μικρή επήρρεια π.χ. 5-10% (πράσινη περιοχή). Σε όλες τις περιπτώσεις θεωρείστε πως τα νησιά έχουν μηδενική έκταση και είναι στα κέντρα κύκλων που είναι η έκταση με την απώτατη ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδα τους. Επήρεια W(T)=W(G)=100% αντιστοιχεί στα 200 νμ. Τα ανωτέρω σχέδια έχουν σκοπό να εξηγήσουν τις έννοιες, Με τα κατάλληλα δεδομένα μπορούν να σχεδιασθούν επακριβώς εντός ημερών ή και αυθημερόν!

Δεν είναι τυχαίο που ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα ή ότι η Κρήτη δεν μπορεί να θεωρηθεί ηπειρωτική περιοχή. Εννοεί πως όλα τα νησιά στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχουν επήρρεια πολύ μικρή ή καθόλου.


ΕΠΗΡΡΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΞ’OΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

100% είναι το μέγιστο της κυριαρχίας σε συνεισφορά απο ένα νησί στην ΑΟΖ, 90% σημαίνει μικρότερη συνεισφορά, 80% ακόμη λιγότερη κοκ. Αυτο είναι μείωση κυριαρχικών δικαιωμάτων ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΙΩΣΗ.

Σε κάποια τηλεοπτικη εκπομπή θα σας δείξω επακριβώς πως δημιουργείται μια ΑΟΖ σε αυτή τη περίπτωση και σε διάφορες περιπτώσεις. Αυτό αφορά και τα Εθνικά Υδατα. Γιαυτό ακούτε για λιγότερα απο 12 νμ στα νησιά στο Ανατ. Αιγαίο απο αυτούς που προκήρυξαν παράνομα οικόπεδα σε μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα νότια της Κρήτης! Σας προετοιμάζουν μαζί με τα ΜΜΕ της Χούντας για το Μεγάλο Κόλπο.

Εγώ δεν πάω στη Χάγη. Προδότης δεν είμαι.


ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…

Παρατηρείστε πως εκτός της δυνατότητας αύξησης της Τουρκικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, δημιουργείται και η δυνατότητα - ανάλογα με το ποσοστό της επήρρειας ανα νησί -  της δημιουργίας περιοχών ανοικτής θάλασσας, στις οποίες ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ θα μπορεί να κάνει έρευνες εξόρρυξης ή να αλιεύει, εκτός απο τη δυνατότητα περιοχών συνεκμετάλλευσης μόνο για Ελλάδα και Τουρκία (το Αιγαίο στο τέλος μπορεί να θεωρηθεί ως “ημίκλειστή” θάλασσα). Αυτά, αν η Ελλάδα πάει στη Χάγη όπως κατά τη γνώμη μου συμφώνησε στις ΗΠΑ αυτός που ψηφίσατε για Πρωθυπουργό. Μη ξεχνάτε πως ο Δένδιας στις ΗΠΑ με δήλωση του στο Bloomberg αποδέχτηκε συνεκμετάλλευση με τη Τουρκία. Ετσι ήλθε η Χάγη και έρχεται και η χρήση στατιστικών βαρών κατα αναλογία και στον υπολογισμό των χωρικών υδάτων.

Με τη χρήση στατιστικών βαρών στον υπολογισμό Voronoi επιτρέπεται στη Τουρκία έξοδος στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο κατά μεγαλύτερα ποσοστά απο ότι δικαιούται με την αρχή της ίσης επήρρειας που εκφράζει και το Δίκαιο της Θάλασσας (αφού σημαίνει την απόλυτη απονομή του δικαίου χωρίς συναίσθημα και ψευτοσυνυποσχετικά) που δεν έχει υπογράψει, άρα δεν το παραβιάζει παρότι έχει γίνει εθιμικό πλέον. Αυτό κάνει τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη έγκυρη και καρφώνει ως μειοδότη τον Μητσοτάκη που  δεν κάνει οριοθέτηση με τη Κύπρο ωστε να καθοριστεί το ΤΡΙΠΛΟ σημείο Ζ απο την τομή των δύο γραμμών, αυτών της προτεινόμενης οριοθεσίας ΑΟΖ της Ελλάδας με τη Κύπρο ΜΖ και της υπάρχουσας γραμμής οριοθεσίας της Κύπρου με την Αίγυπτο ΧΚ. Το Κ να το φανταστείτε πολύ κοντά στο σημείο Ζ. Συμφωνία με την Αίγυπτο για αυτό ΔΕΝ χρειάζεται! Τό αυτό αφορά και το Ισραήλ. Και εκεί υπάρχει το σημείο ΤΡΙΠΛΟ σημείο Χ, που ήδη έμμεσα έχει καθοριστεί αφού η Κύπρος έχει οριοθετήσει ΑΟΖ με Αίγυπτο και με Ισραήλ στη μορφή γραμμών.

Σημειώστε πως ο καθορισμός της Ελληνικής ΑΟΖ εξαρτάται απο τη Κύπρο.  Δεδομένου του υπάρχοντος Ελληνοτουρκικού προβλήματος της κατοχής της Κύπρου είναι αδιανόητο η Ελλάδα να πάει στη Χάγη χωρίς την Κύπρο στο ντοσιέ της και αφού έχει οριοθετήσει ΑΟΖ με αυτή. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ που σημαίνει ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ 100%. Αν η Ελλάδα χωρίσει μέσα Χάγης με τη Τουρκία τις θαλάσσιες ζώνες της, η ΑΟΖ της σε καμμία περίπτωση δεν θα ακουμπά την ΑΟΖ της Κύπρου, κάτι που πρέπει να κάνει απο πρίν. Κατανοητόν;

Σημειώστε επίσης τους ορισμούς ΑΟΖ και νομικής Υφαλοκρηπίδας κατά τον νόμο της θάλασσας.


Το ανεβάζω αυτό, γιατί βλέπω να γίνονται περίεργες αλλαγές στα κείμενα στα Ελληνικά στη wikipedia, που στόχο έχουν την παραπλάνηση, δηλαδή πως η ΑΟΖ δεν περιέχει την υφαλοκρηπίδα (αν υπάρχει οικονομική ζωή στα νησια συνιστώσες - νησιά είναι ακόμη και βράχοι που είναι έξω απο τη θάλασσα 24/24). Αυτό βέβαια είναι ΨΕΜΜΑ αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη το έχει κάνει σημαία απο τότε που ανέβηκε στην εξουσία.

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφίας της Ανατολικής Μεσογείου δεν θα μπορούσε να έχει υφαλοκρηπίδα με πλάτος μεγαλύτερο των 200 νμ. Αρα, αν δοθεί οικονομική ζωή στα νησιά και στις μικρότερες βραχονησίδες που με σαφήνεια ανήκουν στην Ελλάδα απο τις διεθνείς συνθήκες η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα θα είναι ίδιες. Μην ακούτε τους Μασαμπούκες του υπουργείου εξωτερικών είναι απο άλλο ανέκδοτο… Οι βραχονησίδες ειναι σαφές που ανήκουν.

Είναι τραγικό να ακούς τους ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΕΣ του υπουργείου εξωτερικών να μιλάνε στα ΜΜΕ της κατοχής, για επήρρεια χωρίς να αντιλαμβάνονται τα μαθηματιά μοντέλα και να σχηματίζουν άποψη στον Ελληνικό λαό για ΝΙΚΗ στη Χάγη. Σας απέδειξα πως ολοι αυτοί που σας βγάζουν στα ΜΜΕ είναι και άχρηστοι και επικίνδυνοι.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει στη Χάγη

  1. Χωρις η Τουρκία να έχει υπογράψει το νόμο της θάλασσας και είναι και άλλα...
  2. Χωρίς η Ελλάδα να οριοθετήσει ΑΟΖ με τη Κύπρο.
  3. Χωρίς να αλλάξει η ομάδα που ασχολείται με ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι σαβούρα. Δεν κάνουν τίποτα.
  4. Χωρίς η Ελλάδα να δημιουργήσει ιχθυοκαλλιέργειες στις βραχονησίδες που δεν έχουν οικονομική ζωή. Υπάρχουν και άλλα κόλπα εδώ.
  5. Χωρίς η Ελλάδα να δώσει στη δημοσιότητα σέ όλους τους Ελληνες το χάρτη των χωρικών της υδάτων με συντεταγμένες, όπως και της συνορεύουσας ζώνης. Που ειναι οι γραμμές βάσης; Στον Απόλλωνα ή στην Εκάτη; Ποια 6 νμ. σας λένε; Πλάκα κάνουν;
  6. Χωρίς να υπάρχουν εγγυητές για τη διακρατική συμφωνία για το συνυποσχετικό
  7. Χωρίς να συμπεριληφθεί και η Κύπρος μα κάποιο τρόπο, αφού ανήκει στα Ελληνοτουρκικά προβλήματα.
  8. Χωρίς στο συνυποσχετικό να αναφέρεται η χρήση των ίσων αποστάσεων και τα 12 νμ ως χωρικά ύδατα ΠΑΝΤΟΥ και για την Ελλάδα, όπως η Τουρκία έχει 12 νμ σαν χωρικά ύδατα. Τα περί μη ελευθερίας των θαλασσών είναι μπούρδες αφού μέσα στα χωρικα ύδατα μπορεί να γίνετα πάντα αβλαβής διέλευση.
  9. Χωρίς η Ελλάδα να έχει συμφωνήσει ΑΟΖ με την Ιταλία και τη Λιβύη του Χαφτάρ τουλάχιστον.

Σας απέδειξα πως ολοι αυτοί που σας βγάζουν στα ΜΜΕ είναι και άχρηστοι και επικίνδυνοι. Τι άλλο να πω. Αν δεν καταλαβαίνετε τότε… στο γηροκομείο ή να μη ψηφίζετε. Ο κόσμος έχει προχωρήσει.

ΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ;

Στόχος τους η πτώχευση, το ξεπούλημα και ο αφοπλισμός, οι διορισμοί και η μείωση της παραγωγής. Μιλάμε γι αυτοκτονία.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.