. Αναρτήσεις ιστολογίου .

ΑΟΖ. Αρχή της δίκαιας κατανομής και αρχή των ίσων αποστάσεων.



ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟΥΣ ΠΕΠΕΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ


Στη περίπτωση της ευθυδικίας απο ένα διεθνές δικαστήριο (εφαρμογή της αρχής της δίκαιας κατανομής ανάμεσα στα αντίπαλα μέρη), φυσικά θα ληφθεί υπόψη και το τί είναι γραμμένο στις διεθνείς συνθήκες. Για το λόγο αυτό ο Ερντογάν προσπαθεί με τη συμμαχία των ΗΠΑ να αλλάξει τα σύνορα στη Συρία (όπως έγινε με τη Λιβύη), για να χαλαρώσει τη συνθήκη της Λωζάνης και άλλες.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει εξωτερική πολιτική. Τα ΜΟΕ που ζητάνε να κάνει συνέχεια η Ελλάδα με τη Τουρκία είναι στο κόλπο της χαλάρωσης όπως και το μεταναστευτικό.

  1. Η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει με τη Κύπρο που εκπροσωπεί και τα Κατεχόμενα.
  2. Η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει με κανένα. Ούτε χάρτη δεν έχει. Στην Ιαπωνία η ΑΟΖ διδάσκεται στο δημοτικό!
  3. Η Κύπρος έχει οριοθετήσει με την αρχή των ίσων αποστάσεων με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
  4. Το ταξείδι του Πρωθυπουργού της Εθνικής Ηττας για το θέμα αυτό στην Ιταλία απέτυχε. Αυτό έχει ιδιαίτερο βάρος αφού Ιταλία και Μάλτα είναι μέλη της ΕΕ.
  5. Δεν ξέρω αν κάποιο κράτος έχει οριοθετήσει ΑΟΖ μέσα στη Μεσόγειο. Και εδώ μπαίνει ο έλεγχος για το παράνομο εμπόριο, τα ναρκωτικά και το μεταναστευτικό αλλά και τη φορολόγηση των πολυεθνικών που δεν θέλουν να δίνουν αναφορά για το τί εξάγουν και για τα κέρδη τους.
  6. Δεν είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει σε ένα διεθνές δικαστήριο και να απαιτήσει τη διαιτησία του, απο τη  στιγμή που την έχει ήδη αρνηθεί για θέματα οριοθεσίας θαλασσίων ζωνών απο το 2015 (υπ. εξωτερικών Κοτζιάς) και αποκαλύπτεται απο εμένα εδώ για πρώτη φορά ΤΩΡΑ.
Είναι προφανές πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παίζουν άσχημο παιγνίδι στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα δικά τoυς “εθνικά” στερεότυπα.
Η Ελλάδα έχει παραδοθεί και βλέπουμε το έργο να εκτελείται. Παραμύθια λένε.

Σχετικά άρθρα

Στα άρθρα που ακολουθούν, γίνεται συζήτηση σε παραδείγματα εφαρμογής της αρχής των ίσων αποστάσεων και της ευθυδικίας
  1. http://www.legalservicesindia.com/article/1686/Equidistance-and-Equitable-Principle-under-the-law-of-the-Sea.html
  2. https://www.un.org/Depts/los/nippon/unnff_programme_home/fellows_pages/fellows_papers/dundua_0607_georgia_PPT.pdf
Στις επόμενες διασυνδέσεις μπορείτε να θαυμάσετε τις επιτυχίες του υπουργείου εξωτερικών, που επιμένει να μιλάει μόνο για υφαλοκρηπίδα με τη Τουρκία και όχι για ΑΟΖ, αγνοώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας που ισοδυναμούν με κρατική περιουσία πολλών δις ευρώ, αφού η αλιεία είναι πηγή εσόδων ενώ ο αέρας ,ο ήλιος και τα κύματα πηγή ενέργειας! Ολα τα τελευταία προέρχονται απο κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν απο την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ όπως και ο βυθός (εκμετάλλευση σε ορυκτά), σε αντίθεση με την υφαλοκρηπίδα που αφορά μόνο το βυθό (μόνο εκμετάλλευση σε ορυκτά)
  1. Ελληνοτουρκικές διαφορές https://www.mfa.gr/en/issues-of-greek-turkish-relations/    (1)
  2. Εξαίρεση ΟΛΩΝ των διεθνών δικαστηρίων για θέματα που αφορούν οριοθετήσεις και όχι μόνο! https://www.itlos.org/en/jurisdiction/declarations-of-states-parties/declarations-made-by-states-parties-under-article-298/ (2)
Σας παραθέτω  “φωτοτυπίες” για απόδειξη.


Θα μου πείτε η Μπακογιάννη μιλάει για Δικαστήριο της Χάγης με συνυποσχετικό. Αν δεν είχε ο Κοτζιάς ζητήσει την εξαίρεση της χώρας απο το Διεθνές Δικαστήριο για θέματα οριοθεσίας αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο. Στο συνυποσχετικό που ζητάει η Μπακογιάννη είναι το κόλπο. Το δικαστήριο με βάση ΑΥΤΟ θα αποφασίσει. Εμπιστεύεσθε τον Μητσοτάκη;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΣ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ

Ούτε η Ελληνική υφαλοκρηπίδα έχει οριοθετηθεί ούτε η Ελληνική ΑΟΖ και αντι να γίνουν κινήσεις απο τη κυβέρνηση του Τρίχα πρός αυτή τη πλευρά προσπαθούν να βγάλουν άκυρο τον Ερντογάν.

Υπενθυμίζω πως ο Δένδιας αυτός ο “πατριώτης”, στις ΗΠΑ είπε ότι δέχεται συνεκμετάλλευση με τη Τουρκία. Απο κεί και πέρα ψάχνουν το παραμύθι για να σας δουλέψουν. Μιλάμε για σκηνικό καλά στημένο.

Που ακούστηκε να έχει η Τουρκία απαιτήσεις επι της Ελληνικής κυριαρχίας πάνω στις οποίες το υπουργείο μπορδέλο των εξωτερικών να διαπραγματεύεται χωρίς αντίπαλες απαιτήσεις;

Σε ποιό κράτος δεν υπάρχει δημοσίευση χάρτη για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα; Στη περίπτωση της Ελλάδας δεν υπάρχει οριοθέτηση ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ. Και όποιος λέει ότι υπάρχει ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. Μια γενική αναφορά υπάρχει. Χάρτης όχι. Να μάθουν πως γίνεται απο τον Ερντογάν και να κάνουν οριοθέτηση με την Κύπρο αντί να βγάζουν παράνομο τον Ερντογάν. Αλλιώς είναι στημένη σκηνοθεσία αυτό που βλέπετε και κρυφός πωταγωνιστής είναι και ο Μητσοτάκης και οι μαϊμούδες που χορεύουν γύρω τους, προσφέροντας σκηνές απο τσίρκο.


Oταν σαν κράτος η χώρα έχει και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα τεράστιας οικονομικής αξίας γιατί για το άχρηστο υπουργείο τον Εξωτερικών και Συνεργάτες αναφέρεται μόνο σε υφαλοκρηπίδα (μιλάμε για ενέργεια και έλεγχο). Θέμα είναι μόνο η υφαλοκρηπίδα της Μπακογιάννη και να μη πληρώνουν οι εφοπλιστές εφορία;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ!

Θαυμάστε στολισμό στην Αθήνα. Και ο σταυρός απαγορευμένος για να μη διαμαρτυρηθεί το Πακιστάν!


ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ και ΠΟΛΥ ΝΥΧΤΑ.

Η ΘΗΛΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΦΙΓΓΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ.


Στη θέση του Μητσοτάκη θα αισθανόμουνα μια μεγάλη θηλιά να μου σφίγγει το λαιμό.

Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει το σόι του και να ξεκουμπιστεί. Τα έκανε και τα κάνει θάλασσα και επειδή είναι πολλά δεν μπορώ να του βρώ δικαιολογία ότι είναι ηλίθιος… Είναι κάτι ΠΟΛΥ παραπάνω.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.