. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού και… Τiny Homes! O κόσμος καίγεται και στο υπουργείο Άμυνας κόβουν τα νύχια τους… με τον Παναγιωτόπουλο.

ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ Η ΙΔΕΑ (ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΝΟ)

Αρκετά χρόνια πρίν  και πριν μεγιστοποιηθεί το κύμα λαθροματαναστών στην Ελλάδα, χρειάστηκε να σχεδιάσω ένα tiny home

Tα tiny homes είναι μια  μόδα στις ΗΠΑ και λόγω μεγέθους και κόστους μπορεί να βρεί κανείς σε αυτά πολλές καινοτομίες αλλά και εφαρμογές σε διάφορες ανάγκες. Μια ανάγκη που σκεφτόμουν τότε ανάμεσα σε άλλα ήταν η χρήση τους ως κατοικίες σε “μετανάστες” που θα έρχονται ως “επενδυτές” στην Ελλάδα, μέσω Μαξίμου…!

Στις τρείς φωτογραφίες βλέπετε διάφορες εκδοχές tiny homes που σχεδίασα.

Παρατηρείστε πόσο πρακτικά και επαγγελματικά τα σχεδίασα, αφού έχουν και έξοδο κινδύνου ενώ έχουν μέγεθος container, τουαλέτα, ψυγείο, πλυντήριο, τραπέζι, κρεββάτια κλπ. To κόστος δεν είναι απαγορευτικό και υπολογίστηκε. 

Ενα tiny home μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και πάνω σε συρόμενο απο αυτοκίνητο φορέα με ρόδες, και να χρησιμοποιείται σαν μεταφερόμενο σπίτι χωρίς άδεια κατασκευής εκτός grid, κάτι ανάλογο σαν τα ηλεκτρικά μηχανάκια στην Κρήτη που θεωρούνται απο το κράτος σαν ποδήλατα και μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς άδεια και φορολόγηση (πολλά τα ατυχήματα, μιλιά η “πολιτεία”)! Άσε τα ενεργειακά, τα ηλεκτρικά, την ειδική τουαλέτα κλπ.

Τα tiny homeς είναι ένα ωραίο πακέτο, για αρχιτέκτονες και για μηχανικούς γενικότερα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ)

Mετά τους γεωστρατηγικούς αναλυτές (δέκα κρίκοι ένα τάλιρο), τα ξέκωλα και τις συνταγές στα ΜΜΕ της Χούντας που δεν έφυγε ποτέ, έσκασε και το πρώτο “εξοπλιστικό “του ΠΝ, για την αποτροπή εισόδου στους λαθρομετανάστες!

Όπως ανακοινώθηκε,  ολοκληρώνεται η προμήθεια... 800 οικίσκων από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έναντι του ποσού των 10 εκατ ευρώ, που προορίζονται για “αποθήκευση και μελλοντική χρήση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών”! 12,500 ευρώ το ένα!!!  (απο Κίνα… τα βρίσκεις ΤΣΑΜΠΑ στον ΟΛΠ, που έχουν βάλει για ΜΠΑΣΤΑΚΑ τον υπόδικο για ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ συγγενή του Μητσοτάκη, τον ΜΑΡΙΝΑΚΗ).

Η προμήθεια αφορά δύο τύπους οικίσκων (container) των 25τ.μ., που πρόκειται να αποθηκευτούν σε στρατόπεδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, με τις τεχνικές προδιαγραφές τους να έχουν καθοριστεί στη διακήρυξη του διαγωνισμού, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2019. Ο οικίσκος διοίκησης τύπου Α διαθέτει δύο χώρους διοικητικής χρήσης ίσου εμβαδού και ένα w.c και ο οικίσκος διαμονής τύπου Β δύο κοιτώνες, έναν χώρο κουζίνας και ένα w.c. Καμμία σχέση τα δικά μου designs με τα κλουβιά του ΠΝ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΤΙΝΥ ΗΟΜΕ

ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΙΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ “ΕΡΙΧΝΑΝ” ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ)!!!

Να και κάτι σε τσιμέντο απο άλλο σχεδιαστή! Έχω σχεδιάσει καλύτερο…

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 1ο

Aπο την εμπειρία που έχω, το κέρδος της εταιρείας που ανέλαβε να φτειάξει τα κλουβιά αυτά είναι τεράστιο και πιστεύω πως ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί. Πέραν αυτού δεν συμφωνώ πως ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι η σωστότερη λύση.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 2ο

Είναι δυνατόν το ΠΝ να χρειάζεται ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (όχι αυτά του 1 δις ευρώ – αξία μιας Belharra απο τη Γαλλία- το ένα, που είναι ήδη παρωχημένης τεχνολογίας και μη ζητήσετε να σας το εξηγήσω…, για να πέσουν μίζες) και συσκευές για τη παρακολούθηση στο Αιγαίο και αντι αυτού να σπαταλώνται χρήματα για την ενσωμάτωση λαθρομεταναστών που παράνομα μπαίνουν στην Ελλάδα ενώ θα έπρεπε να μένουν στη Τουρκία που είναι η χώρα υποδοχής τους;

Αυτούς στο Μαξίμου τους πληρώνετε για να εργάζονται για εσάς ή για να τα οικονομάνε και να αποχωρούν κάνοντας μετά τη πάπια, όπως ο Τσίπρας; Στο Μαξίμου δεν εργάζονται για την Ελλάδα. Για κάτι άλλο είναι εκεί πέρα.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ή ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΗΚΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ! ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΤΥΧΙΩΤΟΥΣ.

Εσείς τους ψηφίσατε. Τα χειρότερα έρχονται. Ανάπτυξη με Γεωργιάδη της Novartis και με Χατζηδάκη της Ολυμπιακής! Τί γραφικοί, ανίκανοι και κουτοί που είστε. Καλτεστρούτσι ρεεεε!

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.