. Αναρτήσεις ιστολογίου .

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: Διαφορές Ιαπωνίας και Ελλάδας. Πολλές δεκαετίες πίσω τα Ελληνικά ΑΕΙ. Απόδειξη.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Στο σημερινό άρθρο μου στην ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναφέρθηκα στις διαφορές ανάμεσα στην Ιαπωνία και στην Ελλάδα, μια χώρα που εξισώνει τα σκατά με το στάρι και βγάζει μοιραίους Πρωθυπουργούς.

Ο "μαθητής" που έκανε και τα τρία πόστερς στα οποία αναφέρομαι στην εφημερίδα είναι η κόρη μου, Γιαπωνέζα. Φυσικά υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι μαθητές σαν αυτή, γιατί η Ιαπωνία είναι κράτος και γιατί οι γέροι Ιαπωνέζοι δούλεψαν και έκαναν τη χώρα αυτή κράτος. Για κάποιο λόγο και οι ΤΡΕΙΣ φωτογραφίες των πόστερς βγήκαν στη δημοσίευση πολύ θολές. Κατανοητόν το γιατί…                         

Το άρθρο μου βασικά λέει, πως η Ελλάδα είναι 400 χρόνια πίσω απο το κόσμο και πως με τα παρόν πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει λύση. Όποιος ελπίζει χάνει το χρόνο του.

Όποιο ΑΕΙ θέλει αντίγραφα των posters, μπορεί να μου τα ζητήσει, για να υπάρχει σύγκριση μεταξύ ενός φοιτητή με MSc στην Ελλάδα ή στο Μαθηματικό της Αγγλίας και ενός μαθητή Β’ Λυκείου στην Ιαπωνία. Για Γ’ Λυκείου να μιλάμε για διδακτορικό. Ακολουθούν σε pdf τα τρία ένθετα στην εφημερίδα.

Παρουσιάσεις της Β’ Λυκείου στο Toyama Metropolitan High School, ένα πρότυπο λύκειο στο Τόκυο

  1. Χρήση διαγραμμάτων Voronoi στην εύρεση σωστών θέσεων να κτιστούν σχολεία στη πόλη Κοdaira by Keiko Zouganelis (Θεωρία και πράξη. Τα λύκεια βρέθηκαν να είναι στη σωστή θέση, όπως προβλεπόταν απο την θεωρία. Στην Ελλάδα γίνεται το ίδιο;)
  2. Θεωρία διαφορικών εξισώσεων by Keiko Zouganelis (Εκμάθηση και παρουσία της βασικής θεωρίας διαφορικών εξισώσεων για μελλοντική χρήση σε άλλα projects – posters)
  3. RSA αλγόριθμος και προγραμματισμός με χρήση Matlab by Keiko Zouganelis (Εξήγηση του  RSA αλγορίθμου που χρησιμοποιεί το τραπεζικό σύστημα, κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση, έλεγχος του λογαρίθμου με συγγραφή προγράμματος σε MATLAB)

Δέστε και αυτό το poster απο την ίδια συγγραφέα όταν ήταν στην Β’ Λυκείου

  1. Υπολογισμός συχνοτήτων σε ακουστικά φίλτρα, by Keiko Zouganelis (Συντονισμός κτιρίων σε σεισμικό κύμα, σπάσιμο αυγών απο π.χ. ζωύφια, διάλυση σκελετού κουνουπιών με ηχητικά σήματα, λύση διαφορικών εξισώσεων – υπολογισμός ιδιοτιμών για ένα ηχητικό φίλτρο). Ξέρετε τί είναι αυτό;  Αυτό είναι δέκα βιομηχανίες να ζήσετε και να ζήσουν και αυτοί που σπουδάζουν.
  2. Αυτό είναι μυστικό. Sorry.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.