. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Ανάγλυφοι χάρτες ποιότητας για Καστελόριζο, Μύκονο, Βόρειο Αιγαίο. Ούτε αυτό δεν μπορούν!




ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΚΡΟΣ!

Τέτοιους χάρτες σαν τους ανωτέρω δεν τους βλέπω στα Ελληνικά ΜΜΕ. Γεωγραφία και γεωστρατηγική, κοιτάσματα και σεισμικά ρήγματα, δεν μπορείς να τα συζητάς στα ΜΜΕ χωρίς καλής ποιότητας χάρτες και ειδικά μετά τόσα χρόνια συζητήσεων επι συζητήσεων.

Θα μου πείτε “Τί χρειάζονται αυτοί οι χάρτες”. Θα σας απαντήσω πως χρειάζονται για να πληροφορηθεί ο απλός πολίτης και ο μη ειδικός, ο νομικός, ο οικονομολόγος κλπ τί είναι υφαλοκρηπίδα, ποιός είναι ο νομικός της ορισμός στο νόμο της θάλασσας και πως αυτά εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα απο τους πολιτικούς σαν τον Μανιάτη, τον εφοπλιστή Σταθάκη, τον Σαμαρά κλπ. Πόση τρέλλα πουλάει η Τουρκία μιλώντας για υφαλοκρηπίδα που να συνορεύει με τη Λιβύη, αν η Ελλάδα νόμιμα προκηρύσσει οικόπεδα για εξορύξεις κοκ.

Αλήθεια ξέρετε τι είναι υφαλοκρηπίδα; Mας το απαντάει ο Νόμος της θάλασσας. Σε αυτόν δεν αναφερόμαστε σε γεωλογική υφαλοκρηπίδα αλλά σε Νομική υφαλοκρηπίδα και αυτή έχει νόημα μόνο με οριοθέτηση.

Η νομική υφαλοκρηπίδα για ένα νησί, αν δεν υπάρχουν άλλα νησιά γύρω ή άλλο κράτος με ακτές, δεν μπορεί να είναι μικρότερη απο την γεωλογική π.χ. Γαύδος.

H ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΟΖ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ

Στη περίπτωση της Κρήτης και στο Ιόνιο, απο τη στιγμή που δεν έχει οριοθετηθεί υφαλοκρηπίδα και τα κοιτάσματα είναι πέραν του εξωτερικού ορίου του υφαλοπλαισίου, οι προκηρύξεις των οικοπέδων του χάρτη που ακολουθεί είναι ΟΛΕΣ παράνομες κατά το διεθνές δίκαιο.

Δεν βλέπετε πως δεν μπορούν στα υπουργεία και μέσα στις ΕΔ να ξεχωρίσουν απο ένα ανάγλυφο χάρτη, πού σταματάει η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού στο Αιγαίο; Aυτά είναι εγκλήματα. Ατιμώρητα εγκλήματα.

Ο χάρτης αυτός δεν είναι δικός μου. Λογικό γιατί εγώ δεν αντιγράφω Αμερικάνικους χάρτες και βάζω το όνομα μου απο κάτω χωρίς να τους εγκρίνω έστω. Ο χάρτης αυτός έχει για λόγους “άγνωστους” δώσει περισσότερη ΑΟΖ στη Τουρκία απο αυτή που δικαιούται στη περιοχη δυτικά του Καστελόριζου, εκεί που δείχνει το βέλος. Αυτούς ψηφίζετε. Και αυτοί πληρώνουν τα ΜΜΕ για να βγάζουν διάφορα σούργελα στα ΜΜΕ να σας το παίζουν ειδικοί και “γεωστρατηγικοί” αναλυτές.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ


Τα ΜΜΕ δείχνουν συνέχεια λάθος χάρτες. Αυτοί που βλέπετε είναι οι σωστοί.  
Στο τέλος αυτοί που ψηφίζετε, θα μιλήσουν για διεθνές δικαστήριο, αφού πρίν, με το προσύμφωνο που δεν θα ξέρετε και το οποίο θα έχουν συνυπογράψει με τη Τουρκία στα μουλωχτά, θα ωθήσουν το δικαστήριο προς συγκεκριμένη απόφαση.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ

Για εσάς μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Για εμένα σημαίνει έλλειψη ποιότητας και ικανότητας, κακή πληροφόρηση, κακές επιλογές ανθρώπων και κακές αποφάσεις.

Δύσκολο είναι επίσης να παράγουν οι φερόμενοι ως ειδικοί τους δικούς τους χάρτες. Συνήθισα να βλέπω να χρησιμοποιούνται χάρτες μου στα ΜΜΕ χωρίς το όνομα μου (το σβύνουν). Αυτό αντανακλά το αρρωστημένο μεσοσταθμικό επίπεδο συμπεριφοράς . Αντανακλά και την ανυπαρξία της πολιτείας.

HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ή ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ανοιχτή πρόσβαση σε πληροφορίες. Καμμία πρόσβαση του  πολίτη δεν υπάρχει στα στατιστικά δεδομένα που αφορούν π.χ. την οικονομία, γεωλογικούς χάρτες (έστω), προιόντα, χάρτες κίνησης μαζών του αέρα, ενεργειακούς χάρτες, χάρτες παραγωγής προϊόντων, βιομηχανικές μονάδες κοκ. Η χούντα δεν έφυγε ποτέ. Η ικανότητα αυτών που ψηφίζετε είναι ελάχιστη. Το “καλύτερο” αύριο παραμένει ένα πολιτικό σύνθημα αυτών που ψηφίζετε και τίποτα άλλο.

Μην ονειρεύεσθε μέλλον με τέτοιες “πληροφορίες” που κυκλοφορούν απο τα ΜΜΕ του καρτέλ, με την υπάρχουσα παιδεία που δίνουν τα ΑΕΙ και με τις νοοτροπίες που υπάρχουν. Πέρασε επίσης η εποχή που η τεχνολογία αντιγραφόταν. Οι άλλοι τρέχουν, η χώρα μας περπατάει ανάποδα. Είναι αδύνατο να αναπτύξει ανταγωνιστικές δράσεις. Δεν μπορεί καν να τις σκεφτεί. Πάντα θα περιμένει απο τους άλλους. 

ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

Εξωτερική, αμυντική και οικονομική πολιτική η χώρα μας δεν έχει. Δεν είναι κράτος. Τη κυβερνούν μαφίες με την ανοχή των πρεσβειών των ΗΠΑ και άλλων.

Η Ελλάδα θα υπάρχει όσο την χρειάζονται. Το διεθνές δίκαιο στη περιοχή της Μεσογείου είναι σε αναστολή κατά χρονικές περιόδους και η στήριξη μόνο σε αυτό είναι ματαιοδοξία και υπερφίαλη πολιτική οπτική γωνία αυτών που ψηφίζετε.

Η χώρα μας συνεχίζει να σκέφτεται “απλά” σε ένα κόσμο σύνθετο. Στην Ελλάδα μοιράζουν καρέκλες και μετά τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ.

Κωλοτούμπα ο Μητσοτάκης με τη συμφωνία στις Πρέσπες, κωλοτούμπα και με το μεταναστευτικό. Η χώρα μόνο διαφημιστικά δεν μοιράζει για να προσελκύσει λαθρομετανάστες.

Δυστυχώς, ΜΟΝΟ ΜΙΛΑΤΕ και νομίζετε ότι είστε το κέντρο του κόσμου! 400 χρόνια κατοχή σημαίνει ανοχή στη σκλαβιά. Βάλτε και αυτό στα υπόψην.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.