. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ. ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ: Ο Λεβιάθαν “τρώγοντας” θα μεγαλώνει.

Σχετικά πρόσφατα, το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου σε βάθος 5 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας με το όνομα Λεβιάθαν. Οι έρευνες έγιναν και με τεχνικά προκληθέντα σεισμικά γεγονότα.

Η εξόρυξη φυσικού αερίου μπορεί να αρχίσει μετά από 5-6 μήνες. Το ποσοστό κέρδους για το Ισραήλ είναι το λιγότερο 45%.

Η θέση του κοιτάσματος Λεβιάθαν, όπως και των άλλων κοιτασμάτων στο χάρτη αριστερά επιβεβαιώνουν όσα έχω αναφέρει παλαιότερα, σχετικά με τη θέση σημαντικών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα αποδεικνύεται, ότι όσο πλησιάζουν οι έρευνες για φυσικό αέριο την περιοχή 7 αυτού του χάρτη που ακολουθεί, το μέγεθος τών κοιτασμάτων φυσικού αερίου αυξάνεται δραματικά.

Το κοίτασμα Λεβιάθαν – κατά τη γνώμη μου - είναι τεράστιο, δέκα φορές τουλάχιστον μεγαλύτερο σε έκταση απο αυτό που έχει ανακοινώσει επίσημα το Ισραήλ. Το κοίτασμα εκτείνεται εντός της Ελληνικής, Κυπριακής, Συριακής, Λιβανικής, Ισραηλιτικής, Αιγυπτιακής, Λιβυκής, Τυνησιακής και Ιταλικής ΑΟΖ. Παρατηρείστε τις ομοιότητες στις δύο φωτογραφίες, που δεν μπορούν να αποφύγουν την μεταφυσικό παραλληλισμό. Στις θέσεις με τα πολλά βέλη θα πρέπει να υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα. Κατανοητόν;

Η θέση άντλησης, η τεχνολογία άντλησης, ο ρυθμός άντλησης, η ποιότητα καθαρισμού, ο βαθμός προστασίας του περιβάλλοντος, το συνολικό μέγεθος ενός κοιτάσματος και ο τρόπος μεταφοράς του φυσικού αερίου από ένα εντοπισμένο κοίτασμα στο εκάστοτε σημείο κατανάλωσης αποτελούν παραμέτρους που επηρεάζουν την απόφαση της άντλησής του και ιδιαίτερα την προτίμηση της εξόρυξης του σε σχέση με ένα άλλο. Ο Λεβιάθαν έχει ανάψει φωτιές, που θα αργήσουν να σβήσουν και “τρώγοντας” θα μεγαλώνει!

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.