. Αναρτήσεις ιστολογίου .

Έχει νόημα να μιλάνε για εφιάλτη της γρίπης στην Αγγλία; Νομίζω όχι. Είναι λάθος.

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΚΑΦΑ 

Ενδιαφέρον σαν δημοσιογραφικό ερώτημα αλλά χωρίς απόδειξη η απάντηση απο τους Βρεττανούς που θέλουν να πουλήσουν πάλι εμβόλια.

Πράγματι τα lockdown μεταφέρουν μια ενδημία αργότερα όταν ειδικά είναι μεγάλης διάρκειας. Για να το πείς αυτό με ασφάλεια πρέπει να μην έχει καταγραφεί ιός της γρίπης στη διάρκεια των κυμάτων κορωναϊού. Στην Ελλάδα δεν καταγράφεται τίποτα. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί άν υπάρξει εμφάνιση της γρίπης, αυτή δεν θα είναι ίδια σε όλα τα κράτη και με την ίδια ένταση.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη πρόβλημα που τα ειδικός στην Ελλάδα, δεν έχουν συλλάβει λόγω έλλειψης γνώσεων και πολύ χαμηλού IQ. Το κλασικό εμβόλιο της γρίπης κρατάει τεχνητή ανοσία για 3 μήνες περίπου. Απο τη στιγμή που δεν ξέρεις πότε θα  εμφανισθεί το κύμα της γρίπης δεν έχει νόημα να κάνεις το εμβόλιο. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να ακολουθήσεις άλλη στρατηγική και αυτό αφορά την συνεχή καταγραφή κρουσμάτων απο γρίπη, πνευμονιόκοκκο κλπ. Τα έχω πεί αυτά απο την αρχή της πανδημίας σε αυτό το ιστολόγιο. Όταν ο ασθενής έρχεται στο νοσοκομείο πρέπει να του κάνουν αναλύσεις όχι μόνο για κορωναϊό αλλά και για γρίπη και για πνευμονιόκοκκο. 

Γιατί δεν το έκαναν ποτέ;

Δεν αποκλείεται να δούμε και mRNA εμβόλια για την αντιμετώπιση της γρίπης στην Ελληνική αγορά.

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί, προσωπικά δεν θα έκανα το εμβόλιο της γρίπης και ειδικά μαζί με εμβόλιο κατά του κορωναϊού. Θα έκανε σκόνη την φυσική ανοσία σε συλλογικό επίπεδο. Μπορεί κάποιος να μου πεί τι θα έλεγες για εμβολιασμό για γρίπη κάθε 4 μήνες στους ηλικιωμένους. Θα έλεγα πως θα τους κατέστρεφε τελείως το ανοσοποιητικό.

ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Στην Ελλάδα όταν τους αποκαλύψεις κάτι νομίζουν πώς έμαθαν τα πάντα για το θέμα. Δεν είναι έτσι. Κρίσεις σε μια κοινωνία θα εμφανίζονται συνέχεια. Και εγώ έχω και άλλα χόμπι πιο ενδιαφέροντα. Με κάνουν και γελάω ο τρόπος που μιλάνε και που δίνουν οδηγίες τα ειδικός αλλά κάποια στιγμή όλοι αλλάζουν ενδιαφέροντα. Θα είναι σαν να βγάλεις τον ασθενή απο την εντατική. Εγώ είμαι η εντατική.

Συγγραφική Προσφορά στα Ελληνικά

Βιβλίο Φυσικής  Θέματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας  Γνωμοδότηση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού 

Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση  Επιλεγμένα Επιδημιολογικά Θέματα απο την Εποχή του Κορωναϊού  Μέθοδος FDTD. Σημειώσεις Θεωρίας.